avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 656 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... De ce sa platesc caldura daca am centrala si tevile ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

De ce sa platesc caldura daca am centrala si tevile sunt izolate?

M-am mutat in primavara intr-un apartament si am vazut ca fostul proprietar platea 30-35 Ron pt. caldura. Tevile sunt izolate sau mai bine zis taiate ca nu se vede nici urma de teava in apartamentul meu decat cele de la centrala. Stiu ca era o lege care permitea sa nu mai platesti caldura dak tevile sunt izolate sau taiate. Mai exista aceasta lege? Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: elga50 , moderator 15:16, 20 Octombrie 2009
radet poate da caldura de...10 grade celsius,eu cu centrala am 20 deci mi se pare normal ca cei fara centrala sa-mi plateasca diferenta(eu ii incazesc pe ei nu ei pe mine):O
@123321123
Instalatia de incalzire comuna are conducte ce trec prin spatiile comune, prin apartamentele cu sau fara centarla proprie. Cand aceste conducte sunt calde este normal ca degaja caldura pe unde trec. Centrala dv de apartament produce caldura si-o transmite prin conducte si calorifere numai in apartamentul dv, nu incalzeste spatiile comune si nici nu trec aceste conducte prin alte apartamente sau spatii comune. Cam acesta este rationamentul care a dus la elaborarea de norme si metode de repartizare a unor procente din costurile cu energia termica din sistemul comun si pe cei debransati de la acest sistem.
@adriantot
de ce oare credeti ca mi-am montat centrala?
ca sa fac investitii aiurea?
in nici un caz!!!
diferenta de consum la apa calda era mai mult decit consumul iar iarna plateam caldura si stateam in frig...eram vinovat cu ceva??????????????
Inseamna ca daca stateati in frig, situatia nu s-o fi schimbat prea mult...si atunci pe teava comuna nu prea vine caldura, deci Dv. nu prea aveti ce plati. Ca plata o faceti proportional cu factura...si daca factura de caldura nu e prea mare, ca nici caldura nu e, atunci si suma proportionala e mica!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plata servicii de caldura apartament debransat catalinita catalinita Buna ziua, Anul trecut m-am debransat de la caldura, am montat centrala si totusi, aparent inca mai platesc caldura celor doua coloane care imi traverseaza ... (vezi toată discuția)
Facturare caldura radet pentru un apartament debransat si cu cta jumong75 jumong75 Buna ziua, Asociatia de proprietari din care fac parte, este formata din apartamente necontorizate, apartamente contorizate (cu repartitoare de costuri de ... (vezi toată discuția)
Cum se calculeaza incalzirea la bloc pentru cei cu centrale? 13anamb 13anamb Nu stiu conform caror legi este calculata plata caldurii pentru cei care au centrale la bloc, sau dupa ce formule se face. Am centrala, stau la bloc si vad ca ... (vezi toată discuția)