M-am mutat in primavara intr-un apartament si am vazut ca fostul proprietar platea 30-35 Ron pt. caldura. Tevile sunt izolate sau mai bine zis taiate ca nu se vede nici urma de teava in apartamentul meu decat cele de la centrala. Stiu ca era o lege care permitea sa nu mai platesti caldura dak tevile sunt izolate sau taiate. Mai exista aceasta lege? Va multumesc.
radet poate da caldura de...10 grade celsius,eu cu centrala am 20 deci mi se pare normal ca cei fara centrala sa-mi plateasca diferenta(eu ii incazesc pe ei nu ei pe mine):O
@123321123
Instalatia de incalzire comuna are conducte ce trec prin spatiile comune, prin apartamentele cu sau fara centarla proprie. Cand aceste conducte sunt calde este normal ca degaja caldura pe unde trec. Centrala dv de apartament produce caldura si-o transmite prin conducte si calorifere numai in apartamentul dv, nu incalzeste spatiile comune si nici nu trec aceste conducte prin alte apartamente sau spatii comune. Cam acesta este rationamentul care a dus la elaborarea de norme si metode de repartizare a unor procente din costurile cu energia termica din sistemul comun si pe cei debransati de la acest sistem.
@adriantot
de ce oare credeti ca mi-am montat centrala?
ca sa fac investitii aiurea?
in nici un caz!!!
diferenta de consum la apa calda era mai mult decit consumul iar iarna plateam caldura si stateam in frig...eram vinovat cu ceva??????????????
Inseamna ca daca stateati in frig, situatia nu s-o fi schimbat prea mult...si atunci pe teava comuna nu prea vine caldura, deci Dv. nu prea aveti ce plati. Ca plata o faceti proportional cu factura...si daca factura de caldura nu e prea mare, ca nici caldura nu e, atunci si suma proportionala e mica!