avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 529 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... De ce sa platesc caldura daca am centrala si tevile ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

De ce sa platesc caldura daca am centrala si tevile sunt izolate?

M-am mutat in primavara intr-un apartament si am vazut ca fostul proprietar platea 30-35 Ron pt. caldura. Tevile sunt izolate sau mai bine zis taiate ca nu se vede nici urma de teava in apartamentul meu decat cele de la centrala. Stiu ca era o lege care permitea sa nu mai platesti caldura dak tevile sunt izolate sau taiate. Mai exista aceasta lege? Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: elga50 , moderator 15:16, 20 Octombrie 2009
@elga 50
chiar nu vreti sa intelegeti va fiecare scara are conditiile ei specifice?
Nu am nimic impotriva acestui principiu, dar....evidentiat pe calcul de specialitate.
Eu stiu de aceste procente - 15%, respectiv 10% - din tabelele de calcul pentru 2 blocuri absolut diferite, cu configuratia absolut diferita a apartamentelor si holurilor, tabele de calcul facute pentru repartizarea costurilor cu caldura din condominiile respective, unul dintre blocuri are si apartamente cu CT si pe celelalte apartamente cu repartitoare.
Eu nu tin mortis la acest procent, el poate fi si altul, dar asta nu o poate spune decat un expert in instalatii care sa-si ia toate elementele de calcul prin masurare.
RADET are asa ceva si in mod cert au si ceilalti furnizori de energie termica. Cine nu stie, poate intreba la RADET, la firmele care fac aceste calcule si mai are la dispozitie si Anexa ANSCR.
.........................
Scurt, sunt pentru orice alt procent, dar sa fie evidentiat prin calcul, altfel...din punctul meu de vedere nu avem ce discuta...si cu atat mai putin de a lasa la latitudinea proprietarilor sa-si stabileasca ei acest procent, unii in dauna altora, indiferent care ar fi unii si care ar fi altii.
Ultima modificare: Luni, 19 Octombrie 2009
elga50, moderator
=D>
multumesc pt link!
in cazul meu meu intrebarea era daca e normal platesc doar eu, ceilalti proprietari vand CT nu repartitore...plus ca tevile care trec prin ap. lor nu sunt izolate! Pana acum am platit ca am zis sa nu-mi dau omenia pe niste amarati de bani da m-am saturat ca omenia sa fie confundata cu prostia! Va rog sa ma sfatuiti cum sa pun problema ca voi avea ceva de furca cu presedinta asociatiei si cu restul vecinilor...stiti cum e, singur impotriva tuturor! Multumesc!
Cel mai bine mergeti la RADET si luati legatura cu un inginer de la compartimentul tehnic. El va poate informa si poate chiar sprijini. Sigur ca nu e normal sa platiti 2 apartamente pentru tot ce se consuma inclusiv pe tevile comune.
Nu are importanta ca aveti sau nu repartitoare. Acestea masoara caldura, nu dau caldura, consumul facandu-se pe tevile comune in acelasi mod, cu sau fara repartitoare.
Eu am spus de unde stiu de aceste procente, dar nu inseamna ca atunci cand nu stiam situatia ar fi fost alta.
Si ani de zil, pana a se pune repartitoarele, cei cu CT nu au platit un sfantz la caldura pentru ca nu stiam cum se poate dovedi care ar fi partea lor de contributie.
Dupa ce s-au pus repartitoare si au fost pusi in situatia sa plateasca aceasta caldura la comun s-au revoltat si nici acum nu sunt impacati cu acest lucru. Dar in fata evidentei n-au incotro.

Alte discuții în legătură

Plata servicii de caldura apartament debransat catalinita catalinita Buna ziua, Anul trecut m-am debransat de la caldura, am montat centrala si totusi, aparent inca mai platesc caldura celor doua coloane care imi traverseaza ... (vezi toată discuția)
Facturare caldura radet pentru un apartament debransat si cu cta jumong75 jumong75 Buna ziua, Asociatia de proprietari din care fac parte, este formata din apartamente necontorizate, apartamente contorizate (cu repartitoare de costuri de ... (vezi toată discuția)
Cum se calculeaza incalzirea la bloc pentru cei cu centrale? 13anamb 13anamb Nu stiu conform caror legi este calculata plata caldurii pentru cei care au centrale la bloc, sau dupa ce formule se face. Am centrala, stau la bloc si vad ca ... (vezi toată discuția)