avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 641 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... De ce sa platesc caldura daca am centrala si tevile ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

De ce sa platesc caldura daca am centrala si tevile sunt izolate?

M-am mutat in primavara intr-un apartament si am vazut ca fostul proprietar platea 30-35 Ron pt. caldura. Tevile sunt izolate sau mai bine zis taiate ca nu se vede nici urma de teava in apartamentul meu decat cele de la centrala. Stiu ca era o lege care permitea sa nu mai platesti caldura dak tevile sunt izolate sau taiate. Mai exista aceasta lege? Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: elga50 , moderator 15:16, 20 Octombrie 2009
Am scris mult despre calculele tehnice; metodologia data de ANRSC este pana la urma o recomandare pt as propr.
Ultima modificare: Marți, 13 Octombrie 2009
marius cioca, utilizator
:offtopic:
As putea spune ca e cam ca diferenta intre muzicant si muzician :ok:
Ultima modificare: Marți, 13 Octombrie 2009
elga50, moderator
Niciodata, in nici un comentariu de pe acest topic sau alt topic, nu am sustinut ca cei cu CT nu trebuie sa plateasca. Trebuie, dar problema e ca li se cer sume aberante.
@proprietaru spune ca s-a dezechilibrat sistemul de distributie. Asa este, dar cine este de vina? Pai vina o au cei care au crezut ca va merge la nesfirsit hotia. S-a asteptat 10 ani dupa evenimentele din 1989 si nu s-a facut nimic. Normal ca locatarul vrea confort, vrea sa traiasca decent si sa plateasca ceea ce consuma.
Debransarile care au fost pina acum sunt numai virful aisbergului. Pronostichez ca in max 3 ani va apare si avalansa CT si a bransamentelor individuale la apa, asa cum a fost si deja s-a finalizat avalansa debransarilor de la gaze. In Pitesti, in aceasta vara, a fost o mica avalansa de CT prin falimentarea fostei societati Termoficare 2000, dar a fost oprita repede prin infiintarea unui serviciu de termoficare, pe ruinele fostei, in cadrul Primariei. Decit sa se acorde sute de milioane de euro pe an ca subventie la caldura, mai bine s-ar executa lucrari de termoizolatie la toate blocurile din tara si s-ar acorda, ca ajutor, o suma de 1000 - 2000 lei pt. fiecare ap. pentru montarea de CT, si bugetul de stat ar fi mai cistigat in acel an, cu specificarea ca acel an ar fi ultimul in care s-ar mai cheltui bani de la buget pt. subventionarea caldurii.

D-nul Cioca va asigur ca pt. raspunsul sincer pe care mi l-ati dat aveti toata stima mea. Sunt total de acord cu dvs (asa este si logic si just), ca procentul de caldura aplicat posesorilor de CT sa fie mai mic. Ma deceptioneaza si ma irita raspunsurile anumitor useri, care nu au nici un pic de calificare si deci nici suport pt. analiza, ca trebuie sa platesti pt. ca asa spune legea si atunci platesti cot la cot cu cei nedebransati. Intrebarea este care lege? Pentru ca, asa cum remarcati si dvs., acea metodologie nu este lege si are caracter orientativ.
Dvs. ati avansat un procent de 10-12% dar nu am inteles pentru ce: pt. spatii comune sau spatii comune + pierderi.
Discutind valoric, procentul mi se pare mare. Eu consider mult mai logic si mai aproape de realitate un 5-6%, dar este foarte adevarat ca nu poate fi stabilit si aplicat un procent fix la toate blocurile si chiar la toate scarile dintr-un bloc. Deci consider ca este acceptabil un interval 5-10%. In acest procent nu am inclus nici un fel de pierdere (pierderile le suporta titularii de contract si beneficiarii serviciului).
Am incercat sa intru pe adresa de internet indicata de D-na Elga dar nu o pot accesa. Imi pare rau.
Poate nu aveti instalat Adobe in calculator. Adresa este functionala.
Multumesc. Am rezolvat. Aveam instalat Adobe 9.1.3 si imi nu vroia sa se deschida fisierul. Astazi am instalat Adobe 9.2 (ultima varianta) si a mers..

Alte discuții în legătură

Plata servicii de caldura apartament debransat catalinita catalinita Buna ziua, Anul trecut m-am debransat de la caldura, am montat centrala si totusi, aparent inca mai platesc caldura celor doua coloane care imi traverseaza ... (vezi toată discuția)
Facturare caldura radet pentru un apartament debransat si cu cta jumong75 jumong75 Buna ziua, Asociatia de proprietari din care fac parte, este formata din apartamente necontorizate, apartamente contorizate (cu repartitoare de costuri de ... (vezi toată discuția)
Cum se calculeaza incalzirea la bloc pentru cei cu centrale? 13anamb 13anamb Nu stiu conform caror legi este calculata plata caldurii pentru cei care au centrale la bloc, sau dupa ce formule se face. Am centrala, stau la bloc si vad ca ... (vezi toată discuția)