M-am mutat in primavara intr-un apartament si am vazut ca fostul proprietar platea 30-35 Ron pt. caldura. Tevile sunt izolate sau mai bine zis taiate ca nu se vede nici urma de teava in apartamentul meu decat cele de la centrala. Stiu ca era o lege care permitea sa nu mai platesti caldura dak tevile sunt izolate sau taiate. Mai exista aceasta lege? Va multumesc.
Calculul se face in functie de valorile SET ale caloriferelor din toate apartamentele.
Atunci cand firma, in cazul meu si a altor blocuri pe care le cunosc, a montat repartitoare, a facut cu fiecare dintre noi, locatarii, un contract cu aceasta valoare SET/apartament.
Deci 25% pe partile comune a rezultat din acest calcul.
.......................
La alt bloc pe care il administrez calculul s-a facut similar si rezultatul a fost tot acest 25%.
......................
Nu ma pot pronunta ce au facut ei acolo in calcule, pentru ca asta este treaba lor, nu a noastra, a asociatiilor. Daca cineva din asociatie este nemultumit cu acest procent poate merge la firma sa se documenteze...sau poate face investigatii suplimentare si la alte foruri, dar documentatia cu SET se afla la firma.
......................
Deci asociatia face un contract cu o firma care aplica un mod de calcul, asociatia poate intreba sau nu ce-i cu acel calcul, asociatia se poate adresa altei firme etc.
Orice poate face asociatia, in afara de a calcula singura valoarea procentului
....................
In cazul lui @123...., la care blocul nu este contorizat individual, administratorul vrea sa puna un procent care este de bun-simt pe baza experientei altor asociatii contorizate individual. Cine nu este convins de marimea procentului poate face investigatii suplimentare. Asta sustin.
conform metodologiei,art2 pct 3 ''(3) Principiile de repartizare a consumurilor individuale de energie termică pot fiaplicate şi în cadrul asociaţiilor de proprietari unde nu sunt încheiate convenţii de facturare individuală în baza propriilor metodologii de repartizare stabilite de asociaţiile respective.''
Deci pina la urma tot AG hotaraste...=D>
Cititi pana la... sfarsit ;) sau macar pana la capitolul II, sectiune 2, articolul 10-13,14 si chiar mai departe. Nu strica sa stiti. Acum ca ati insistat, eu am cautat si am gasit ce va interesa pe Dv. Deci documentatie exista, daca vrei sa cunosti.
Asa ca Adunarea generala nu are ce sa hotarasca atunci cand e vorba de parametri tehnici si calcule cu acestia...... :)