avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 884 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Reabilitare-Cazier
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Reabilitare-Cazier

Salut.Am nevoie de ajutor,mai bine zis sa fiu indrumat sau sfatuit.In 1991am suferit o condamnare de 3ani si 6luni pentru vanzare de piese auto rezultate din furturi de masini.O perioada neagra a vietii mele.Dupa ispasirea pedepsei mi-am cautat de lucru,mi-am gasit si aveam nevoie de cazier judiciar.Minunea sau neatentia functionarului de la biroul caziere ori ce o fi fost ,a facut sa "iasa" cazierul curat.Pana sa reusesc sa ma angajez, acest cazier a expirat asa ca am procedat la obtinerea unui nou cazier care bineinteles ca a iesit "patat".Totusi firma(una din cele mai mari din lume) a acceptat si cazierul expirat de cateva zile.La aceasta firma am lucrat timp de aproape 15 ani.Intrebarea mea este :cazierul a devenit "curat"de la sine in tot acest timp sau necesita alte metode juridice,deoarece trebuie sa-mi schimb locul de munca ,urmare a falimentului companie la care am lucrat. Daca cineva poate sa-mi dea niste imformatii sau sfaturi utile rog foarte mult sa ma ajute.Va multumesc pentru rabdare, o seara buna tuturor.
Cel mai recent răspuns: akon , utilizator 19:48, 18 Mai 2017
unde sa fca memoriu la politia din orasul in care sunt sau la politia de unde iau cazierul??eu sunt din oras fieni iar cazierul il iau din targoviste?ce trebuie sa cuprinda acest memoriu???ar fi o sansa sa o rezlov asa>?reabilitarea de drept din ce inteleg eu nu ar trebui sa se opereze singura in cazier dupa o perioada indelungata de timp de la incheierea procesului??trebuie sa mentionez in memorium si aspectele privind faptul ca acum nici macar nu mai e penala fapta de atunci??va rog din suflet poate ma ajutati cu sugestii informative ca eu cum spuneam nu-mi cunosc deplin drepturile si nu am cunostinte juridice!!multumesc anticipat!!
Acel memoriu il adresati politiei care elibereaza cazierul, respectiv politiei din Targoviste. Si solicitati sa stabileasca ca in cazul dumneavoastra a intervenit reabilitarea de drept si sa dispuna radierea acestei pedepse din cazier.
Memoriul se adreseaza Inspectoratului Judetean de Politie Dambovita si nicidecum Politiei din Targoviste.
Serciciul de evidenta al populatiei,in fiecare judet,este organizat la nivelul Inspectoratului Judetean de Politie.Pe linie operativa,i se subordoneaza birourile de evidenta a populatiei,la nivelul politiilor orasenesti sau municipale.Cele orasenesti sau municipale,in cazul solicitarilor de eliberare cazier ,trimit datele respective la inspectorat,care trimit cazierele judiciare inapoi la unitatile beneficiare,acestea eliberandu-le solicitantilor.In cazul dvs.Adresati memoriul sefului I.J.P.Dimbovita.,sau sefului politiei care v-a eliberat documentul de identitate.
:offtopic:
Serviciile publice comunitare de evidenta a persoanelor se organizeaza la nivelul consiliilor locale ale comunelor, oraselor si municipiilor, precum si la nivelul consiliilor judetene, respectiv al municipiului Bucuresti.

Alte discuții în legătură

Cerere catre instanta de judecata nicucraker969 nicucraker969 vreau sa merg luni 10.03.2009 cu urmatoarea cerere si catele care reies din ea pentru a sterge doua manenzi din cazier de acum 13 ani.as vrea sa ma ajutati ... (vezi toată discuția)
Exercitarea profesiei de avocat Ang21 Ang21 Buna tuturor! As dori sa va intreb daca un student care este la facultatea de drept mai poate exercita profesia de avocat, daca acesta are in cazierul sau ... (vezi toată discuția)
Reabilitare cazier ionelushh ionelushh in 1998 am fost condamnat la 5 luni de inchisoare (am facut duar 3 luni ) as vrea sa dau pentru permis de conducere ,si stiu ca imi trebuie cazier ce ar ... (vezi toată discuția)