avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 890 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Actiune in instanta angajator
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Actiune in instanta angajator

Buna seara!
Cum se deschide o actiune in instanta pentru recuperarea drepturilor banesti salariale neacordate de angajator? Ce anume (dovezi, acte, formulare) am nevoie la dosar?
Multumesc de raspuns.
Cel mai recent răspuns: arakys , utilizator 13:10, 19 Iulie 2012
Termenul de angajare a raspunderii patrimoniale este de 3 ani , potrivit art.268 C.mun. ... termenul incepe sa curga de la data de cand trebuia sa se achite contributiile datorate bugetului de stat.
Multumesc.
Conteaza ca angajatorul este din alta tara? (raportul de munca desfasurandu-se in Romania, pe baza unui contract individual de munca semnat de cele doua parti, contract neinregistrat, doar semnat)
Nu conteaza ca este din alta tara angajatorul ... dvs il actionati in instanta la Tribunalul in a carui raza aveti domiciliu ... doar procedura de citare a acestuia este putin diferita
freeelis a scris:

Se formuleaza o cerere de chemare in judecata a angajatorului prin care solicitati instantei obligarea acestuia la :

Cum ma adresez in cerere instantei?
Daca se poate un formular tip sau pe scurt cum se incepe.
Multumesc anticipat.
Model de actiune gasiti aici:
[ link extern ]

Alte discuții în legătură

Sclav in 2014 iulian_vlc iulian_vlc Salut, am nevoie de ajutor, sunt mai in varsta dar nu am mai avut asemenea probleme, sunt angajat cu carte de munca, va rog sa ma indrumati. Firma, refuza ... (vezi toată discuția)
Reclamatie angajator itm stefanryad stefanryad Salut, Ce se poate face cand un angajator refuza sa plateasca restul banilor care ti se cuvin pana la data incheierii contractului? Au existat discutii ... (vezi toată discuția)
Angajator strain disparut eugen82 eugen82 o persoana a fost si mai este angajata la un srl al carui asociat unic este strain angajatorul nu i-a mai platit salariul, nici contributiile de citeva luni, ... (vezi toată discuția)