avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 487 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... Accident auto,probleme cu asigurarea
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

Accident auto,probleme cu asigurarea

Am fost implicat intr-un accident auto cu alta masina.soferul respectiv nu a vrut sa ne intelegem pe cale amiabila si am mers la politie,acolo el a fost gasit vinovat.dupa ce a fost sanctionat a fost rugat de domnul politist sa imi dea asigurarea,si surprinza, a zis ca nu mio da ca nu este el vinovat si ca eu ar trebui sa io dau lui..plus ca nici nu a semnat procesul verbal dat de politist si a zis ca o sa il conteste.In cele din urma tot nu mia dat asigurarea,am fost nevoit sa ma duc la firma unde o avea facuta si le-am explicat lor tot.acolo ne-au luat iar declaratii la amandoi si ne-au deschis dosare de pagube, mie mi-au spus ca imi repara masina dar sa dau o declaratie pe propria raspundere in caz de castiga el contestatia fata de politie o sa le returnez bani..Respectivului sofer i sa spus ca atunci cand va face contestatia sa le duca numarul de inregistrare in termen de 15 zile altfel nu va mai fi valabila nici declaratia mea si voi ramane cu masina facuta..dupa 15 zile m-am dus la ei si mi-au spus ca nu a dus nici un nr. si va ramane asa,drept urmare mi-au reparat masina.Acum dupa 4 luni am primit acasa o citatie prin care sunt chemat ca martor la contestatia fata de politie..ce pot face ca sa nu ii dea lui castig de cauza si sa nu ma puna cei de la asigurari sa le dau bani inapoi,chiar daca a trecut atata timp.este legala acea declaratie care am dat-o daca nu este de fata un notar?CE MA SFATUITI SA FAC? Multumesc mult!
Cel mai recent răspuns: ContSters103772 , utilizator 23:08, 12 Decembrie 2011
Sunteti probabil chemat ca intervenient si nu va trebui decat sa spuneti instantei cum s-a petrecut evenimentul adica adevarul si numai adevarul. Bine ar fi daca v-ati putea prezenta si cu un avocat care sa va fereasca de eventualele neajunsuri avocatesti pe care le mai folosesc asiguratorii ca sa scape de plata si sa va plimbe pe drumuri.
Ideea este ca amandoi aveam asigurare la aceeasi firma,doar ca diferenta era pagubele accidentului la mine in jur de 17 mil lei vechi iar la el in jur de 6-7 mil. lei vechi.Normal ar fi daca ii acorda lui consultanta juridica sa i-mi acorde si mie.nu?Am gasit pe siteul judecatorie dosarul si in el scrie:
"Solutii:fata de lipsa de procedura cu asiguratorul"
ce vrea sa insemne asta?

Mai jos aveti ce am primit in citatie:

"T. Georgian cu ultimul domicliu in Strada..Judet Buzau, ap..nr..este chemat in aceasta instanta,camera sala 1 ,cc20s, in ziua de 12 decembrie 2011 ora 09:00 in calitate de intimat,in proces cu Inspectoratul De Politie in calitate de intimat pentru Fond-plangere contraventionala."
Lipsa de procedura inseamna ca nu a fost citat asiguratorul, urmeaza sa se reia procedura de citare, ca sa ii fie hotararea opozabila, chiar daca se prezinta un reprezentant sau nu.
In rest, si dvs. puteti sa va prezentati sau nu. Nu vi s-a comunicat si o copie dupa cererea de chemare in judecata?
Nu am mai primit nimic in afara de citatie. In ea mai scrie.

I
n caz de neprezentare a partilor judecata se va face in lipsa in conditiile art.242 al.2 Cod pr. Civila.Prin inmanarea citatiei , sub semnatura de primire,personal sau prin reprezentant legal sau conventional,pentru un termen de judecata,cel citat este prezumat , ca are in cunostinta si termenele de judecata ulterioare aceluia pentru care citatia i-a fost inmanata.
Nu inseamna nimic, decat ca va fi singura citatie, de-acum incolo daca vreti sa participati la proces, trebuie sa va interesati cand sunt sedintele de judecata.
Daca vreti sa participati, mergeti la primul termen si solicitati judecatorului sa vi se comunice o copie dupa cererea de chemare in judecata, sa puteti formula intampinare.

Alte discuții în legătură

Citatie - calitate de intervenient alexandergeo85 alexandergeo85 Am primit o citatie, emisa la 04.02.2014 din partea Judecatoriei sectorului 3 Bucuresti,in data de 15.02.2014 in care sunt chemat la data de 21.03.2014 in ... (vezi toată discuția)
Ce inseamna intervenient? ContSters98245 ContSters98245 In urma cu ceva luni am avut un accident rutier in care cealata parte a fost constatata ca fiind vinovata. Vinovatul nu a vrut atunci sa imi dea copia dupa ... (vezi toată discuția)
Contestatie proces verbal accident auto georgianbuzau georgianbuzau Buna ziua,in vara am fost implicat intr-un accident auto cu alta masina.Respectivul sofer care conducea cealalta masina a fost gasit vinovat de catre ... (vezi toată discuția)