avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1238 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... executorul judecatoresc
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

executorul judecatoresc

Buna ziua
Am avut de recuperat cheltuieli de judecata si am apelat de la un executor judecatoresc, care refuza sa-mi dea banii recuperati pana acum pe motiv ca nu-i are inca pe toti. Este legal asta ceva? Nu inteleg de ce nu mi-i vireaza in cont pe cei pe care i-a recuperat? Multumesc pentru raspuns.
Cel mai recent răspuns: mihaelasfr , utilizator 09:01, 12 Decembrie 2011
In situatia aceasta puteti face contestatie la executare.
Da, exista contestatia la executare pe legea speciala, a executorilor judecatoresti, impotriva refuzului nejustificat al executorului de a efectua un act de executare. Or, in speta, mi se pare ca e justificat. Daca nu are banii, nu ii da ( inca).
Din cele relatate rezulta ca executorul are banii doar ca nu-i are pe toti.
mihaelasfr a scris:

De ce sa nu primesc acum dobanda la banii mei?

Executorul executa titlul executoriu conform hotararea pronuntata de instanta de judecata,care nu a dispus aplicarea de dobanda la suma de restituit
Aveati dreptul la momentul demararii procedurii de executare sa solicitati actualizarea sumei,la nivelul indicelui de inflatie ,conform metodologiei INS

Verificati intai cu ce titlu ati achitat suma pe care ati mentionat-o la executorul judecatoresc. Prectica este ca creditorul achita, la data formularii cererii de executare, numai un avans din onorariul executorului, diferenta urmand a fi recuperata de la debitor.

Alte discuții în legătură

Refuz executor de a vira sumele de bani CI Ioana Butan CI Ioana Butan Buna ziua Supun atentiei dvs urmatoarea speta: Impotriva unei soc se obtine o solutie favorabila prin care este obligata la plata unor sume de bani ... (vezi toată discuția)
Ordinea de plata a sumelor din executare. buna ziua, va rog sa ma ajutati cu o informatie in urmatoarea ... mariana_d mariana_d Buna ziua, va rog sa ma ajutati cu o informatie in urmatoarea speta: - dosar partaj, obiectul partajului un apartament care este gaj la banca - instanta a ... (vezi toată discuția)
Probleme recuperare pensie alimentara AlexStoica AlexStoica Instanta de apel a stabilit pentru copilul meu o pensie alimentara in suma fixa, incepand cu ianuarie 2011 si pana la majorat. Debitorul nu a platit deloc ... (vezi toată discuția)