avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1237 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... executorul judecatoresc
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

executorul judecatoresc

Buna ziua
Am avut de recuperat cheltuieli de judecata si am apelat de la un executor judecatoresc, care refuza sa-mi dea banii recuperati pana acum pe motiv ca nu-i are inca pe toti. Este legal asta ceva? Nu inteleg de ce nu mi-i vireaza in cont pe cei pe care i-a recuperat? Multumesc pentru raspuns.
Cel mai recent răspuns: mihaelasfr , utilizator 09:01, 12 Decembrie 2011
Multumesc pentru raspunsuri. Am achitat cheltuieli executare dosar pe 31 martie 2011, 248 lei si onorariu dosar 74.40 lei. Nu scrie nicaierei pe chitanta sau factura ca este numai un avans. Suma de recuperat era de 355 de lei.Deci am in total de recuperat 677 de lei. Ideea este ca eu nu vroiam dobanda la cheltuielile de judecata, ci dobanda la banii recuperati care sunt la executoare pana in momentul de fata. Nu mi se pare legal ca executoarea sa stea cu banii clientilor in banca sa ia dobanda pe ei si eu sa astept jumatate de an 670 de lei. Din luna mai sun si intreb de bani si ma tot amana, ba ca de-abia a ajuns dosarul la casa de pensii , ba ca e concediu, ba sa vin in noiembrie sa-i iau pe toti si e decembrie si nu am vazut niciun leut. Pe 29 noiembrie cand am sunat mi-a spus ca mai are de recuperat 44.70 de lei. Nu stiu cum a ajuns la suma asta pentru ca persoanei i se opreste din pensie 150 de lei pe luna. Nu stiu cum sa rezolv, i-am trimis un fax cu un extras de cont in care sa-mi vireze banii, am zis sa fie ceva oficial, dar m-as mira. Cred ca o sa apelez la un avocat.
Buna ziua.
Presupun ca nu ati primit procesul-verbal de distribuire a sumei incasate (prin poprire, amiabil etc.) de la debitor. Acest act executorul trebuia OBLIGATORIU sa il incheie dupa 15 zile de la incasarea sumei si sa vi-l comunice si dv.
De la momentul comunicarii aveti 15 zile pentru a face contestatie la executare, daca acel act va prejudiciaza in vreun fel.
Daca nu l-ati primit, inregistrati in acest sens o cerere scrisa la biroul executorului si fixati un termen pentru a va comunica procesul-verbal sau a va da un raspuns SCRIS cu privire la ce s-a intamplat cu banii recuperati.
Daca nu va raspunde, faceti plangere la Camera Executorilor Judecatoresti de pe raza Curtii de Apel respective si totodata contestatie la executare pentru refuzul de a intocmi procesul-verbal de distribuire.
Instanta de executare va cere dosarul executorului si veti vedea atunci ce acte cuprinde si ce s-a intamplat cu banii.

P.S. Mai este posibil ca intre momentul deschiderii dosarului de executare (cand ati platit dv. cheltuielile) si momentul recuperarii efective, sa se fi adaugat si alte cheltuieli de executare. Dar totusi legea il obliga pe executor sa va comunice atat procesul-verbal cu cheltuielile de executare cat si cel cu modul de distribuire a banilor. Daca nu a facut-o, acest lucru lasa loc de indoiala si interpretari…

SFAT: In orice situatie, evitati sa pierdeti vremea comunicand cu executorii doar pe cale verbala. Discutati 5 zile, dupa care in urmatoarele 10, daca nu v-ati rezolvat problema, pregatiti-va si introduceti contestatia la executare, pentru ca termenul legal de depunere este 15 zile de la data in care ati luat la cunoştinţă de actul de executare pe care-l contestati sau de refuzul executorului de a îndeplini un act de executare (art. 401 Cod procedura civila). Daca depasiti termenul, contestatia dv. va fi respinsa ca tardiva.

[ link extern ] /
Multumesc pentru raspunsuri
Dupa ce i-am trimis prin fax hartia cu contul in care sa-mi vireze banii recuperati si i-am mai scris ca in cazul in care in 2 zile maxim nu primesc baniio sa apelez la avocat, m-am trezit cu banii in cont. Pana nu te lovesti de astfel de oameni, nici nu stii ca exista. Precum bolile.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Refuz executor de a vira sumele de bani CI Ioana Butan CI Ioana Butan Buna ziua Supun atentiei dvs urmatoarea speta: Impotriva unei soc se obtine o solutie favorabila prin care este obligata la plata unor sume de bani ... (vezi toată discuția)
Ordinea de plata a sumelor din executare. buna ziua, va rog sa ma ajutati cu o informatie in urmatoarea ... mariana_d mariana_d Buna ziua, va rog sa ma ajutati cu o informatie in urmatoarea speta: - dosar partaj, obiectul partajului un apartament care este gaj la banca - instanta a ... (vezi toată discuția)
Probleme recuperare pensie alimentara AlexStoica AlexStoica Instanta de apel a stabilit pentru copilul meu o pensie alimentara in suma fixa, incepand cu ianuarie 2011 si pana la majorat. Debitorul nu a platit deloc ... (vezi toată discuția)