avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 933 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Lamuriti-ma!!
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Lamuriti-ma!!

Victima se plange unor prieteni ca a fost agresata sexual de propriul parinte..de la varsta de 12 ani(acum 16).Prietenii sfatuiesc victima sa depuna neaparat plangere impotriva agresorului.Victima spune ca nu poate sa depuna plangere pentru ca e amenintata de mama ei..care a ales "sa se lege la ochi" ..ca daca nu-si va ierta tatal si el va ajunge in inchisoare, ea o sa fie internata intr-un centru de plasament unde o sa aiba viitorul distrus..sau daca nu, fara sprijinul lui financiar ele doua or sa moara de foame si or sa ajunga in strada. Cei care au aflat de aceasta poveste, depun un denunt la Parchet.Dar daca victima, de teama, nu vrea sa recunoasca..ce se poate intampla? Procurorii vor oprii ancheta?(in cazul ca se va deschide una in urma denuntului acelora care au auzit povestea de la copila) Nu cred ca prin simpla negare a faptelor, ancheta nu se va desfasura, nu? Banuiesc ca, fiind minora o sa fie evaluata de un psiholog care ii va cere sa spuna daca e adevarat, sugerandu-i in acelasi timp ca daca faptele chiar s-au petrecut, e mai bine sa dezvaluie acest lucru, indiferent de temerile pe care le are. Deci? se va ajunge la o ancheta? sau pur si simplu procurorii, la negarea victimei, nu vor continua ancheta? Rog raspuns. O alta intrebare: Cat de importanta e ca proba, sau mijloc de proba, marturia unei persoane care are la cunostinta despre o fapta penala?
Ultima modificare: Marți, 6 Decembrie 2011
Sonji, utilizator
"alexandrugroza" in primul rand te sfatuiesc sa mai citesti o data ce postarile mele si poate o sa intelegi ce s-a petrecut. Nu acum 4 ani a depus plangere ci abia dupa 4 ani de chin, adica cu putina vreme in urma. Mai spui sa ma pun in situatia fetitei si sa ma gandesc ca totusi parintele mi-a dat viata si il pot ierta. Trebuie sa fii ori prea bolnav, la nivel mintal ma refer, ori ai creierul prea spalat si esti usor de influentat. Cum sa ierti asa ceva? Un parinte nu-i baga scula in gura proipriului copil!!! Un copil nu-si varsa apucaturile bolnave pe propriul copil. In unele cupluri, partenerii nu au curaj sa ceara partenerelor sa le faca sex oral, cel putin din respect, dar el i-a bagat scula in gura fiicei lui!!! Tu, Alexandru, gandesti inainte sa postezi ??? Relatiile nu stiu sigur cum sunt, am discutat cu pishologi despre caz, cum ult mai multe detalii, ori fetita profita de agitatia parintilor, care acum ii ofera absolut orice ca sa taca si sa duca acele chestii in mormant, ori da, teama si rusinea si probabil si faza ca se simte oarecum vinovata pentru ca a ascuns si nu a spus nimic in toti acesti ani. Ma uimesti, sincer.Ala care mi-a dat viata, nu are dreptul sa faca asa ceva..nici legal, ce sa mai zic de moral!! Doamne, e cel mai ingrozitor lucru..serios, parerea ta ma lasa masca!! Din acele inregistrari reiese clar infractiunea cutare.Daca ti le-as trimite si le-ai asculta ti-ai schimba parerea.Nu minte..nu e poveste inventata, chiar eu eram langa ea, plus o amica de-a ei, cand purta acele convorbiri telefonice cu tatal ei, nestiind el ca langa fiica lui se afla si alte persoane, credea ca poarta cu ea convorbiri "normale" , a recunoscut tot, motivand ca ar fi posedat de demoni, ca trebuie sa mearga la nu stiu ce preoti sa-l exorcizeze. Fetita l-a facut in asa fel incat sa recunoasca sexul oral etc. Deci daca tu ai putea ierta un asa om, fie ca ti-a dat viata sau nu, inseamna ca fara sa te jignesc, ai ceva probleme legate de moralitate, ca pana la urma, legea ca legea,dar moralitatea a cam disparut de la romani. De-aia sunt pedofili si violatori liberi. Nu mai sunt oameni, acesti indivizi, nu mai sunt oameni din momentul in care au gandit doar ca si-ar abuza sexual propriul copil. Denuntul cu acei martori , nou denunt cu noi marturii..copila a spus ca a fiost amenintata, multi stiu asta, dar indiferenta, teama si mai stiu eu ce alte motive ..ii fac sa nu intervina. Acum fetita a ajuns sa se complaca in situatia asta, el nu-i mai face nimic pt ca a vazut ca fetita a rabufnit si a facut acea plangere, plus ca ii face pe plac absolut orice pofta, presiune si chestii cum ca daca familia s-ar destrama, ea ar fi principala vinovata. Eu ma ingrozesc cand ma gandesc ca a avut ghinionul sa se nasca intr-o familie cu ambii parinti avand probleme psihice, cel putin acel gunoi care are tupeul sa se mai numeasca "tata".Sper ca ai inteles.
Cums anu fie suficient sa spuna ca a fost amenintata??? Ce tot spui acolo? de altceva ar fi trebuit sa spuna? cand asta e adevarul, sunt .. am fost apropiat victimei, fiind implicat in caz si in ancheta initiala ca martor principal in dosar,martor la marturisirile individului, etc. Acolo au avut loc abuzuri sexuale timp de 3 , 4 ani de zile. Daca pentru careva gunoiul mai e "parinte" inseamna ca lumea asta nu mai are niciun viitor. Imi cer scuze daca am fost prea dur
Ultima modificare: Marți, 6 Decembrie 2011
Sonji, utilizator
Domnule Sonji, postarea dvs. o iau ca pe o parere, desi altii ar spune ca mi-ati adus jigniri in unele pasaje, insa le lasam deoparte pt ca suntem oameni si inaintea unei frumoase sarbatori ale anului.
Mi-am spus punctul de vedere personal intr-o maniera destul de civilizata consider, veti ramane surprins cand veti auzi alte pareri mult mai nepasatoare care vor veni de la politisti/procurori/judecatori.Atunci cred ca veti fi mult mai "scarbit" decat ati fost in postarea dvs. vizavi de mine.
Nu vad unde vedeti dvs. ca sunt un tip caruia nu-mi pasa de suferintele copiilor in ideea in care am spus mai sus ca ceea ce i s-a intamplat fetei este revoltator.Insa as fi vrut sa vedeti altceva din parerile mele exprimate si alta sa fie concluzia trasa si anume aceea ca unele dubii or sa existe si in mintea celor care ancheteaza acest dosar dar si al judecatorilor pentru ca ei trebuie sa fie impartiali, asta daca isi fac meseria.
Insa va pot asigura ca daca probele de la dosar vor fi concludente atunci tatal fetei va ajunge dupa gratii.
Pe lumea aceasta sunt o sumedenie de infractiuni oribile, dosare care din pacate nu au fost solutionate sau au fost trimisi in detentie oameni nevinovati din lipsa de probe sau din cauza martorilor mincinosi sau chiar a victimelor care isi schimbau declaratiile sau te miri din ce cauze.
Nu afirm ca este si acum cazul, insa un om al legii nu poate gandi de fiecare data cu inima, nu ar fi corect, de aceea sunt procese, sa se judece dupa probe si nu dupa vorbe din auzite sau din afirmatii de genul "lasa ca stiu ca eu mai bine cum a fost".
Eu, personal, nu as putea sa fac nimic impotriva parintilor mei, chiar daca acestia ar fi cei mai tirani oameni de pe pamant pentru ca sunt parintii mei pe care nu am dreptul sa-i judec, insa pot sa aleg sa nu mai stau in preajma lor.Asta nu inseamna ca am o minte bolnava asa cum ati afirmat si nici nu am creierul spalat, insa este posibil sa tin prea mult la cele 10 porunci si ca incerc in viata sa ma ghidez mai mult dupa "vorba buna face mai mult decat un scandal".
Imi cer scuze moderatorilor daca am fost offtopic, iar dvs. dl Sonji, daca nu va plac parerile mele puteti doar sa spuneti fara sa jigniti, cred ca este mai corect asa.

Nu domnule "Groza",nu m-am referit la dumneavoastra cand am spus despre "minte bolnava" sau "creier spalat", m-am referit la acel copil si motivele pentru care ar putea sa ierte un asa animal(mi se pare ca jignesc animalele comparand un pedofil cu un animal), fiti mai atent cand cititi, va rog, iar faceti confuzii. Sa nu bagam biserica si religia, poruncile alea , cand s-a dovedit clar ca religia e cea mai mare metoda de manipulare. Tu personal nu ai putea sa faci nimic impotriva parintilor tai, asta spui? ca nu ai dreptul sa-i judeci?? Adica sa inteleg ca daca ei ti-au dat nastere, ei iti pot face ceea ce vor??? Te pot abuza sexual in cele mai grotesti moduri??? Cat de civilizat ai vrut tu sa pari, dar daca e sa facem un sondaj, pe tema asta, cu molestatorii de copii, molestatori care daca iti sunt si proprii parinti duce spre o gravitate si imoralitate agravanta, te asigur ca in urma sondajului tau nu stiu cati ar avea aceeasi parere ca tine. Mi se pare penibil si socant intr-un fel, ca dupa ce un nenorocit care se crede parinte iti ucide copilaria, iti ucide inocenta, iti distruge toate sansele sa mai ai o viata normala..sa ajungi sa-l ierti pentru simplu fapt ca ti-a dat viata??? Sa fim seriosi. Hai sa ne abuzam toti copii si sa le spunem ca defapt asta e felul de a ne arata dragostea pentru ei, hai sa ne batem joc de ei pentru ca ei sunt obligati sa ne ierte pentru ca suntem parintii lor, le-am dat viata, le-am dat viata si ii putem distruge tot noi. Acel copil este conceput din dragoste(sau ma rog asa trebuie, desi in ziua de azi multi se nasc din greseala), acel copil nascut din dragoste, trebuie tratat cu dragoste, daca vrei sa ajunga un om iubitor, pe acel copil trebuie sa-l protejezi de tot ce e rau si imoral, pe acel copil trebuie sa-l ridici cand cade, trebuie sa-i fi un exemplu de urmat. Ce exemplu ii da acelei copile??(cunoscand-o foarte bine de altfel, tocmai de-aia sustin ca nu l-a iertat in adevaratul sens al cuvantului, ci "l-a iertat" nevoita fiind de imprejurari, e mica, are 16 ani, chiar daca are o inteligenta superioara, reiesita la testele psihologice, a fost usor sa fie manipulata si influentata si speriata , daca nici mama, nici rudele nu-ti sunt aproape, cand toate rudele iti cer sa-l ierti, constienti fiind de faptele lui, iti cer acest lucru vazandu-si interesele, fiind dintr-o familie bine vazuta in oras, unde unchiul e criminalist, unde gunoiul acela de "tata" e maior comandant, clar toti sacrifica copilul ala pentru a nu le fi afectata imaginea, cunosc atat de mult povestea si oamenii si mintile lor bolnave, frustrarea e mare, ca nu pot realiza un flagrant, ca e greu de realizat, am mers la Parchet si le trebuie nu stiu ce autorizatie, mi-au indrugat tot felul de baliverne dupa ce au aflat ca acel pedofil are functia pe care o are)
Nu mai poti ierta un asa om, de-aia am spus mai sus in postarea anterioara, ca sa ajungi sa ierti un asa om, dupa ani de chin, in care si-a batut joc de tine, ca si copil in cel mai josnic si umilitor mod, atunci trebuie sa fii ori bolnav, ori sa ai creierul spalat, ori sa ai un motiv bine intemeiat, in niciun caz acel copil nu cred ca mai simte dragoste pentru acei parinti, daca simte, inseamna ca ceva nu e in regula. Ti-am spus domnule Groza, pentru mine e frustrant pentru ca stiu totul, nu credeam o ioata din povestea ei, dar cand a inceput sa povesteasca detaliat , la politite, tot ce s-a intamplat, acele scene oribile pe care nu le pot desfasura aici fiind prea vulgare aproape de grotesc, am ramas pur si simplu socat..mai ales ca el a recunoscut tot in telefon, fetita realizand ea insasi un fel de flagrant, daca pot sa-i spun asa, facandu-l sa recunoasca acele fapte. Cand vezi un caz asa din perspectiva, neimplicat fiind, poate ca nu-ti pare atat de grav, desi e, dar cand te confrunti cu cazul in sine, cand aflii toate detaliile, plus ca agresorul recunoaste pe motiv ca are nu stiu ce probleme, plus ca incearca sa-si manipuleze fiica, incearca sa-si ameninte fiica cu consecinte grave, o face sa creada ca daca familia se va distruge, ea o sa aiba o parte din vina, e absolut malefic. Stiu ca judecatorii trebuie sa fie impartiali, dar cand probele se aduna, cand acei martori care spun ce le-a povestit fetita, constienti fiind ca daca vor spune minciuni risca puscaria, cand sunt inregistrari telefonice, cand exista un certificat medico-legal in care reiese ca a fost cel putin agresata fizic.Da, fetita e virgina, a avut nenorocitul taria si abtinerea sa nu o supuna la acte cu penetrare, ci doar perversiuni, stiu, sunt greu de dovedit, dar daca peste noapte se trezesc toti pedofilii astia si isi spun: "Ce ar fi daca ne-am abuza victimele fara sa le penetram?" atunci magistratii ce probe ar cere? daca nu e dovada penetrarii??
Victima ar trebui lamurita si ajutata sa depuna plangere; presiunea asupra ei din partea familiei e mare, in incercarea de a-si apara "prestigiul" si poate chiar libertatea,dar aceasta presiune sunt rezultatele aceleiasi boli psihice care au determinat faptele,cat si"spalarea creierului" victimei,aceasta putand chiar a se intoarce impotriva vreunui posibil denuntator . Problema e groaznica...cunosc un caz asemanator...
"Eduardx" ,DA, victima ar trebui lamurita, dar de cine?? nimeni nu se implica... din pacate fetitei i-a fost "spalat creierul". Am incercat atat eu cat si cei carora le-a povestit cu lacrimi in ochi prin ce trece, sa faca ce e corect din punct de vedere legal, moral, sanatos psihic..dar intr-adevar, presiunea e mare. Mama "se leaga la ochi", s-a gandit ca pierde mult, financiar si la capitolul imagine, e ingrozitor.Frustrarea cea mai mare e ca pe langa victima, eu sunt a doua persoana care stie ca acele fapte chiar s-au petrecut. Am fost timp de 5 zile si 5 nopti langa ea, nestiind abuzatorul acest lucru, fiin departe de casa, la fel si mama victimei. Cand a aflat ca vrea sa-l denunte, nenorocitul a inceput sa-si sune fata in disperare de cauza, acele convorbiri au fos tmai mult decat doveditoare, eram mereu langa ea:" Iar tata, ce mai vrea??? nu mai suport!!" asa spunea fata. Punea telefonul pe speaker, in acelsi timp inregistra convorbirile. Nu pot sa descriu aici tot ce am auzit.Sunt totusi uimit ca acum , dupa cum ati spus mai sus, fata s-a intors impotriva mea, spunand ca daca nu ma retrag o sa aibe grija sa ma distruga!! adica..woow. Am fost primul la care a apelat! Inainte sa ma implic i-am sugerat, chiar i-am cerut sa nu ma implice , dar era in acel moment(dupa un episod de abuz, sper ca a fost si ultimul) era atat de tulburata si para blocata emotional. Chiar i-am spus de ce imi povesteste mie astea, de ce nu mamei, de ce nu unei rude apropiate, eu fiindui un simplu prieten, probabil un prieten in care avea mare incredere. Am sfatuit-o mai tarziu sa povesteasca aceste lucruri mami ei(care la momentul respectiv era intr-o tara straina). Se temea ca mama sa nu o certe. A prins curaj, a povestit prietenei cele mai bune, clegului de clasa, si altor persoane printre care un unchi in criminalistica, care pana la urma s-a dovedit ca e unul care intarea "lotul' acela din care faceau parte doar oameni diabolici care au luat copilul cu tot felul de tampenii.Probabil abuzatorul ii avea la mana pe toti cu ceva anume, nu-mi pot explica. Singura explicattie pe care mi-a dat-o in cele din urma fata , cea care a si speriat-o cel mai mult a fost aceea ca mama ei a amenintat-o ca daca tatal ei va ajunge in inchisoare ea n-o so mai doreasca si o s-o interneze intr-un centru de plasament. Pana la urma, niciun copil nu vrea sa fie altundeva in afara de casa lui, chiar daca trece prin momente groaznice, desi trebuia sa-si dea seama ca mama ei doar o sperie.In fine, eu vreau sa merg mai departe, cu un denunt, denunt in care sa specific tot ce stiu, plus ca am sa vorbesc si cu fata intai, sper sa dau de ea, distanta dintre noi e de cateva sute de kilometrii. Nu are pe nimeni care sa-i deschida mintea, nimeni , desi multi stiu de caz, e un oras mic, toti tac. Nu stiu daca fata a ajuns sa se complaca in situatia asta, sau pur si simplu teama si-a spus cuvantul. Poate doar un psiholog sa explice cum stau lucrurile. Pacat ca in Romania justitia e cum e, nu se procedeaza asa cum trebuie in asemenea cazuri, daca ea si-a schimbat declaratia asta nu inseamna ca fapta nu a avut loc, trebuiau sa se gandeassca ca poate a intervenit altceva, amenintari sau alte lucruri.
Ultima modificare: Vineri, 9 Decembrie 2011
Sonji, utilizator

Alte discuții în legătură

Probe intr-un dosar. Sonji Sonji Orice acuzatie, trebuie probata, nu? Eu dau exemplul meu: X e denuntat ca si-a abuzat sexual propriul copil timp de mai multi ani. X nu e denuntat de copil, ... (vezi toată discuția)
Minor abuzat sexual. Sonji Sonji [b]Buna. Am niste nelamuriri.Cunosc un caz in care un minor a fost abuzat sexual de tatal lui. A depus o plangere impotriva individului, dar fiind amenintat, ... (vezi toată discuția)
Viol minori alex_busu alex_busu Prietena mea a fost abuzata in copilarie de unchiul sau. Nu a spus nimic fiind foarte mica dar printr-o intamplare a sortii, o verisoara mai mica de-a ei i-a ... (vezi toată discuția)