avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 919 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Lamuriti-ma!!
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Lamuriti-ma!!

Victima se plange unor prieteni ca a fost agresata sexual de propriul parinte..de la varsta de 12 ani(acum 16).Prietenii sfatuiesc victima sa depuna neaparat plangere impotriva agresorului.Victima spune ca nu poate sa depuna plangere pentru ca e amenintata de mama ei..care a ales "sa se lege la ochi" ..ca daca nu-si va ierta tatal si el va ajunge in inchisoare, ea o sa fie internata intr-un centru de plasament unde o sa aiba viitorul distrus..sau daca nu, fara sprijinul lui financiar ele doua or sa moara de foame si or sa ajunga in strada. Cei care au aflat de aceasta poveste, depun un denunt la Parchet.Dar daca victima, de teama, nu vrea sa recunoasca..ce se poate intampla? Procurorii vor oprii ancheta?(in cazul ca se va deschide una in urma denuntului acelora care au auzit povestea de la copila) Nu cred ca prin simpla negare a faptelor, ancheta nu se va desfasura, nu? Banuiesc ca, fiind minora o sa fie evaluata de un psiholog care ii va cere sa spuna daca e adevarat, sugerandu-i in acelasi timp ca daca faptele chiar s-au petrecut, e mai bine sa dezvaluie acest lucru, indiferent de temerile pe care le are. Deci? se va ajunge la o ancheta? sau pur si simplu procurorii, la negarea victimei, nu vor continua ancheta? Rog raspuns. O alta intrebare: Cat de importanta e ca proba, sau mijloc de proba, marturia unei persoane care are la cunostinta despre o fapta penala?
Ultima modificare: Marți, 6 Decembrie 2011
Sonji, utilizator
...da ,legislatia-i prea stufoasa pare-se si probabil nu-i nici vointa din partea organelor de cercetare...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Probe intr-un dosar. Sonji Sonji Orice acuzatie, trebuie probata, nu? Eu dau exemplul meu: X e denuntat ca si-a abuzat sexual propriul copil timp de mai multi ani. X nu e denuntat de copil, ... (vezi toată discuția)
Minor abuzat sexual. Sonji Sonji [b]Buna. Am niste nelamuriri.Cunosc un caz in care un minor a fost abuzat sexual de tatal lui. A depus o plangere impotriva individului, dar fiind amenintat, ... (vezi toată discuția)
Viol minori alex_busu alex_busu Prietena mea a fost abuzata in copilarie de unchiul sau. Nu a spus nimic fiind foarte mica dar printr-o intamplare a sortii, o verisoara mai mica de-a ei i-a ... (vezi toată discuția)