Martonze a scris:
Eu sunt adepta respectarii legilor, dar, din pacate, mai si judec.
De exemplu, prevederile privind relatiile cu minorul in cazul cuplurilor despartite-cu toate trimiterile la studii de specialitate-sunt complet aberante, in conditiile legislatiei romanesti.
Sunt tot atatea, daca nu mai multe studii de specialitate, care incrimineaza violenta in familie si arata urmarile nefaste ale abuzului emotional si fizic asupra minorului.
In aceasta situatie, cum poti tu, ca legiuitor, sa OBLIGI copilul sa-si petreaca timp cu un personaj violent, agresiv, care i-a batut mama, bunica, catelul si pisica, cand stim bine ca COPILUL IMITA(vezi editorialul "Bataia e rupta din rai?!"-Avocatnet) Motivatia?aceleasi studii de specialitate...
Ma intreb, copiii rezultati din violuri sau prin fertilizare in vitro sunt sortiti din nastere unor dezechilibre fizice si psihice? Legea obliga si violatorii la "relatii cu minorul"?; hai, ca pe asta il cunoastem, dar ce facem cu donatorul de material reproductiv? Il relationam cu toti minorii rezultati de pe urma lui?
Cum e posibil ca sa-i bagi pe gat minorului un "tata biologic" pe care nu-l vede cu anii, care-i este strain, care nu stie ca pruncul se ineaca cu bomboana sau ca ii place sa deschida usa masinii in mers? Pai vecinul de dupa gard este mai "tata" decat cel impus prin lege, fiindca lasa copilul sa se joace cu ratele, ii povesteste ce aventuri a mai facut Rex la vanatoare, iar mosii si iepurasul mai ratacesc cate un pachetel pentru copil la el in batatura!!
Statul nu poate obliga pe nimeni sa munceasca, nu poate obliga nici sa plateasca; atunci ce sens mai are legea? Nu poate plati saracul fiindca cineva de sus nu i-a creat loc de munca (numai celuilalt), atunci din ce vrea sa intretina copilul in vacante, in weekenduri?
Si de ce eu, ca parinte cu venituri, trebuie sa-mi cer voie de la cel traitor in strainataturi, fara venituri, sa-mi duc copilul la Disneyland?
@Martonze, am impresia ca deja ai depasit cadrul dicutiei de fata! In rest, ar trebui sa te uiti pe legislatia europeana, vezi art.9 din Conventia cu privire la drepturile copilului, ratificata de Romania prin Legea nr.18/1990 si art.4 din Conventia asupra relatiilor personale care privesc copii, ratificata de Romania prin Legea nr.87/2007 si acolo vei vedea si vei constata ca nu poti sa impiedici parintele caruia nu i s-a incredintat copilul sa aiba legaturi personale cu acesta. Chiar daca acest parinte este agresiv, violent, etc. Pentru aceste fapte care trebuie si dovedite daca este cazul exista materia decaderii din drepturile parintesti a celui vinovat de asemenea fapte. Pana a obliga statul pe cineva sa munceasca( in niciun caz statul roman despre care se "povesteste" ca ar fi de drpt...care impiedica pe toate caile anti-economice infiintarea de noi locuri de munca!), responsabilitatea ramane in sarcina parintilor gandindu-se la faptul ca trebuie sa contribuie la cresterea si educarea propriilor lor copiii!