avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 919 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... mai avem voie sa ne aparam?
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

mai avem voie sa ne aparam?

buna....in urma cu cateva luni am fost agresat de 2 indivizi, rezultand o incaierare. imi e cam greu sa ma exprim dar in principiu unul ma tinea( din spate) si celalalt era in fata mea atacandu-ma. in incercarea mea de ascapa de stransoare cred ca am scos 2 dinti celui care ma tinea . acuma am ajuns la procuror si sunt acuzat (martorii se pare ca imi dau dreptate)dar nu am un certificat medico-legal care sa ateste faptul ca am fost lovit (rog seriozitate). va multumesc. astept cu nerabdare un raspuns.#-o
salut... cum a zis colegul de mai sus, bine ai (fost botezat/venit in romania.

in 2 ani diferiti, in 2 circumstante diferite, 2 gasti de baieti diferiti dar ambele bete manga, m-au agresat fara sa le adresez nici macar un "da-te mai in colo" cu toate ca era cazul, am fost batut crunt (odata 11 zile odata 14 zile pe certificatele IML, rezultatele: un caz NUP ca nu au reusit sa identifice atacatorii, chiar daca le-am dat nr masinilor cu care acestia au plecat beti (vecinii de bloc nu au vazut nimic) si am cerut sa ii recunopsc dar politia nu a vrut, iar in celalalt caz amenda 500 de lei fiecarui atacator.
deci ai grija pe unde te rogi, si ce vorbesti, cert este ca trebuie sa vorbesti, ca nu esti in filme sa iti sustii dreptul la tacere pana ai aparator, ca politaii te vor lua la ochi...asta e d-ala de se crede destept...acuma incearca sa iti aduci aminte cum i-au cazut omului dintii, sau sa ai mai multi martori decat ei. Neinfluentabili sau emotivi!

succes
Da, trecand la un registru mai teluric, cauta sa iti iei un avocat care cunoaste militienii si procurorii din localitate, pentru ca oricum o sa ai de dat bani, daca nu avocatului, atunci aluia de si-a scos dintii. Pentru ca un avocat bun va demonstra ca ala si-a scos dintii singur, iar demonstratia lui va fi aplaudata cu sincer entuziasm de autoritatile statului.

Stii vorba: cine stie, cunoaste.
Oare cat m-ar costa un avocat pentru a ma reprezenta?
nu stiu pentru ca nu am fost vreodata in situatie
Ultima modificare: Luni, 12 Decembrie 2011
lzak7260, utilizator
Tariful, in principiu, depinde de aparator si localitate.
Spuneati ca l-ati "deposedat" de 2 dinti, stiti cumva de unde sunt dintii, pentru ca daca sunt din fata incadrarea e mai grava dar dak nu, e mai usoara. Oricum, subscriu celor spuse de colegii de discutie, la incadrarea si, in final, solutia data va concura o serie de factori, detaliile celor intamplate in ziua cu pricina avand o deosebita importanta. Un aparator cu creieras care, in princiupiu, va avea un tarif mai mare, va va ajuta.
Nu stiu, dar citind cele de mai sus, trag concluzia ca legile sunt proate in Romania. Adica sa fiu agresat, in inferioritate sa sa fiu tras la raspundere si pus la plata??? Dar ce trebuia sa faca omul? Sa se lase batut pina cadea lat sau chiar injunghiat si apoi?

Alte discuții în legătură

Infractiunea de slutire corinuta corinuta As dori sa aflu daca mai este incriminata acesta fapta, respectiv infraciunea de slutire, daca ati putea sa/mi spuneti cadrul legislativ (vezi toată discuția)
Slutire? geo-vem geo-vem Este slutire cind o persoana este lovita in zona fetei si in urma lovituri ia-u cazut 2 dinti si sub buza ia ramas semn de 2,5cm. (vezi toată discuția)
Agresiune, pierderea unui dinte Constantinescu Andrei Constantinescu Andrei Buna ziua, Am fost agresat, iar aceasta s-a soldat(in urma certificatului medico-legal) cu mai multe masiv gingival echimozat, echimoza+eroziune in diferite ... (vezi toată discuția)