xuser a scris:
Pacurari Bogdan a scris:
xuser a scris:
Problema e ca nu ati depus si dvs. plangere impotriva agresorilor in termen de 60 de zile...cum au ajuns la dvs? de unde stiu cum va cheama?
PS: daca doar i-ai dat dintii jos se plateste doar cheltuieli dentare, doar atata tot. Nu am auzit nicaieri de 60 de zile de ingrijiri medicale pt. 2 dintzi :|
Nu e vorba de 60 de zile de ingrijiri pentru art. 182 ci te incadrezi la slutire (art. 182 al 2), daca sunt din fata. Depinde oricum mult si de judecator.
Pentru lipsa dinti nu se da pt. slutire. Eu am ramas cu o cicatrice de 4 cm deasupra ochiului si nu mi-au dat pt. slutire. Slutirea este cand te desfigureaza tot. Atat.
Desi ICCJ s-a ferit sa dea un raspuns concret respingand un Ril pe aceasta tema, totusi se poate observa tendinta Instantei supreme in favoarea incadrarii pe 182 cand vine vorba de dinti din fata scosi. Dar, cum bine a spus si ICCJ in motivarea respingerii RIL-ului respectiv, trebuie analizat de la caz la caz prejudiciul estetic suferit neavand importanta daca acesta poate sau nu fi reparat chirurgical sau altfel deoarece repararea nu va fi niciodata naturala. Astfel, in principiu, incadrarea va fi pe 182 al 2 daca e vorba de 2 sau mai multi dinti din fata. Arunca o privire peste
Decizia nr. 964/1971 a Tribunalului Suprem, Sectia Penala
Decizia penala nr. 607/1987, Tribunalul Jud. Suceava
Decizia nr. 181/1998, Curtea de Apel Bucuresti, Sectia I penala
Decizia nr. 42/2003, Curtea Suprema de Justitie
Decizia nr. 166/2003, CSJ