avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 917 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... mai avem voie sa ne aparam?
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

mai avem voie sa ne aparam?

buna....in urma cu cateva luni am fost agresat de 2 indivizi, rezultand o incaierare. imi e cam greu sa ma exprim dar in principiu unul ma tinea( din spate) si celalalt era in fata mea atacandu-ma. in incercarea mea de ascapa de stransoare cred ca am scos 2 dinti celui care ma tinea . acuma am ajuns la procuror si sunt acuzat (martorii se pare ca imi dau dreptate)dar nu am un certificat medico-legal care sa ateste faptul ca am fost lovit (rog seriozitate). va multumesc. astept cu nerabdare un raspuns.#-o
Da, aveţi dreptul să vă apăraţi, dar nu aşa!Dacă nu v-au atacat cu o armă albă sau n-a ridicat nimeni un scaun să vă dea în cap de ce aţi reacţionat atât de dur?! Aţi chemat poliţia, aţi strigat ca să vă apere cineva sau aţi luat-o la fugă? Nu! D-voastră aţi stat ,,viteaz” ca să înfruntaţi pumnii atacatorului, dacă lucrurile s-au derulat astfel, pentru că vi se umflaseră muşchii! Până să ajungă cineva să vă imobilizeze într-un loc public…D-le ,,izak”, eu am să vă spun pe şleau ceea ce gândesc, deoarece aşa cum nu aţi reuşit să mă convingeţi pe mine de adevărul spuselor d-voastră puteţi fi sigur că nu îi veţi convinge nici pe alţii, chiar dacă se aplică prezumţia de nevinovăţie şi legitima apărare! În primul rând, faptul că i-aţi dat unei persoane dintele sau dinţii jos(este posibil să mai apară şi alţi dinţi daţi jos, migrene ş.a.m.d.) reprezintă o vătămare corporală gravă care necesită îngrijire medicală mai mult de 60 de zile, faptă încadrată de art. 182 din Codul Penal în funcţie de gravitatea acesteia cu închisoare de la 2 la 7 ani sau închisoare de la 2 la 10 ani! În primul rând am mari îndoieli că acelei persoane care a venit la masă i s-a năzărit să vă lovească din senin fără niciun motiv! Posibil să fi fost provocat! Nicio înjurătură, nimic, ci doar aşa pe muţeşte? După aceea veniţi şi spuneţi cu nonşalanţă că nu vă mai amintiţi ce s-a întâmplat şi că nu aţi fost beat! De ce? Aveţi amnezii? Treaba asta cu amnezia este cusută cu aţă albă, tare de tot! Cine vă crede?...Sau doar aţi testat terenul pe-aici, să vedeţi ce vă spun avocaţii deoarece nu ştiţi cum să o mai scăldaţi şi cum să scăpaţi basma curată? Adevărul este că eraţi cu tipa şi aţi vrut să vă daţi cucoş! La vârsta pe care o aveţi nu ştiţi nici măcar atâta lucru, că dacă aţi fost agresat şi sunt urme de lovire trebuie să mergeţi să vă scoateţi un certificat medico-legal, mai ales că i-aţi dat ăluia dintele jos? Aţi tăcut şi v-aţi văzut mai departe de viaţă ca şi cum nu s-ar fi întâmplat nimic! ªi mă rog de ce să tăceţi la întrebările procurorului, pentru că orice aţi spune povestea d-voastră nu se confirmă în realitate şi vă poate înfunda mai tare?!
Nu, legile nu sunt mai proaste în România decât în alte ţări din Europa, ci doar oamenii sunt mai necivilizaţi şi certaţi cu legea, aşa că civilizaţi-vă sau…înfundaţi puşcăria!
Ultima modificare: Marți, 13 Decembrie 2011
HeniuV, utilizator
Problema e ca nu ati depus si dvs. plangere impotriva agresorilor in termen de 60 de zile...cum au ajuns la dvs? de unde stiu cum va cheama?

PS: daca doar i-ai dat dintii jos se plateste doar cheltuieli dentare, doar atata tot. Nu am auzit nicaieri de 60 de zile de ingrijiri medicale pt. 2 dintzi :|

Ultima modificare: Marți, 13 Decembrie 2011
xuser, utilizator
Adikusz a scris:

Nu stiu, dar citind cele de mai sus, trag concluzia ca legile sunt proate in Romania. Adica sa fiu agresat, in inferioritate sa sa fiu tras la raspundere si pus la plata??? Dar ce trebuia sa faca omul? Sa se lase batut pina cadea lat sau chiar injunghiat si apoi?

Venea unul un politist ca cel cu dosarul si zicea ca ai cazut pe jos si asa te-ai si taiat :) Eventual mai zicea ca fata de la masa nici nu exista,si ca dvs. ati vorbit cu ceva gay, insa nu v-ati dat seama pt. ca va scriati sms-uri.
xuser a scris:

Problema e ca nu ati depus si dvs. plangere impotriva agresorilor in termen de 60 de zile...cum au ajuns la dvs? de unde stiu cum va cheama?

PS: daca doar i-ai dat dintii jos se plateste doar cheltuieli dentare, doar atata tot. Nu am auzit nicaieri de 60 de zile de ingrijiri medicale pt. 2 dintzi :|

Nu e vorba de 60 de zile de ingrijiri pentru art. 182 ci te incadrezi la slutire (art. 182 al 2), daca sunt din fata. Depinde oricum mult si de judecator.

Pacurari Bogdan a scris:

xuser a scris:

Nu e vorba de 60 de zile de ingrijiri pentru art. 182 ci te incadrezi la slutire (art. 182 al 2), daca sunt din fata. Depinde oricum mult si de judecator.

Pentru lipsa dinti nu se da pt. slutire. Eu am ramas cu o cicatrice de 4 cm deasupra ochiului si nu mi-au dat pt. slutire. Slutirea este cand te desfigureaza tot. Atat.

Alte discuții în legătură

Infractiunea de slutire corinuta corinuta As dori sa aflu daca mai este incriminata acesta fapta, respectiv infraciunea de slutire, daca ati putea sa/mi spuneti cadrul legislativ (vezi toată discuția)
Slutire? geo-vem geo-vem Este slutire cind o persoana este lovita in zona fetei si in urma lovituri ia-u cazut 2 dinti si sub buza ia ramas semn de 2,5cm. (vezi toată discuția)
Agresiune, pierderea unui dinte Constantinescu Andrei Constantinescu Andrei Buna ziua, Am fost agresat, iar aceasta s-a soldat(in urma certificatului medico-legal) cu mai multe masiv gingival echimozat, echimoza+eroziune in diferite ... (vezi toată discuția)