avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 926 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... dreptul familiei
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

dreptul familiei

am doi copii minori in intretinere rezultati in urma unei relatii de concubinaj.tatal lor nu plateste pensia alimentara deoarece nu am deschis nici un proces pe tema aceasta.mentionez ca tatal copiilor lucreaza in danemarca.m am hotarat sa deschid un proces in care sa se stabileasca ca unul dintre copii sa ramana la mine iar altul la tatal lor.care ar fi demersurile care trebuie sa le urmez?ce sanse as avea pt acest proces?
Cel mai recent răspuns: ContSters114133 , utilizator 21:45, 13 Decembrie 2011
foarte grea decizia dvs,dar daca as gandi rational as spune ca asa ar trebui sa procedeze toate femeile.sa dea si barbatilor posibilitatea de a-si creste copiii si sa nu mai fim acuzate ca vrem sa le mancam eventualii bani rezultati din plata pensiei alimentare.felicitari pentru faptul ca ati reusit singura sa va cresteti ambii copii si va doresc tot binele din lume.
Ultima modificare: Duminică, 11 Decembrie 2011
ContSters114133, utilizator
multumesc mult pt incurajare,desi e foarte grea decizia.
depinde ce punem in balanta: interesul copilului sau al tatalui/mamei :D

totusi este vorba de destinul propriului dumneavoastra copil....cum se va comporta oare un tata care nu-si doreste acest copil..?cine sufera cel mai mult?eu spun ca tot saracul copil...

ce simte acel copil care este dat tatalui care nu-l doreste , la solicitarea mamei? v-ati intrebat cu adevarat asta?
Ultima modificare: Duminică, 11 Decembrie 2011
Antoanela Geaman, Avocat
dar v-ati gandit ca poate aceasta femeie nu mai are din ce creste cei doi copii?ca 7 ani i-a crescut singura ,iar acum nu mai face fata?copiii au crescut..cheltuielile la fel..pana la urma e tatal lor,nu asa se bat toti barbatii cu pumnul in piept?poate cand va fi langa el vor simti ambii o legatura,macar cea din sange.
eu nu cred ca tatal nu isi doreste propriul copil,,ar trebui sa gandim si altfel,,de ce tatal este prin tari straine? si de ce nu poate tine unul dintre minori?,,eu cred ca nu sa dus acolo unde este de placere,sa fim seriosi,,sa dus la munca asa cum spunea si sotia dansului mai devreme,,deci prin urmare fiind la munca,,cum ar putea avea grija de un minor? in conditiile in care el munceste si cu siguranta nu are conditii pt a intretine un copil minor. eu cred totusi ca solutia ideala ar fi ca tatal sa contribuie cel putin financiar la cresterea minorilor pana i se va termina contractul de lucru din strainatate timp in care minorii vor creste si vor putea alege ei singuri unde si cu cine vor sta,,doar atunci cred eu ca tatal ar putea fi invinuit de ceva,,in momentul in care unul sau ambii minori vor alege sa mearga la tata si el nu va fi deacord..nu asa,ca decide mama sau altcineva dupa 7 ani in care minorii au crescut impreuna,,vine cineva,bate din picior si spune,gata dau cu banul si care pierde pleaca la tata..cum poate o mama adevarata sa faca asta cu proprii ei copii ? sau poate o face doar din razbunare,,asta ar fi altceva..cu tot respectul cuvenit va sfatuiesc sa mai meditati inca o data la rece inainte de a lua o decizie,,eu personal as manca paine cu ceapa si as merge la maturat strazile,,,as face orice dar nu mias da copilul de langa mine pt nimic in lume...va doresc totusi sa fiti tare si sa luati decizia corecta. succes

Alte discuții în legătură

Custodia copiilor emil_vhk emil_vhk am o prietena care a divortat iar instanta nu a dat nici un verdict cu privire la custodia copiilor pentru ca cei doi s-au inteles sa ramana cu mama lor. Acum ... (vezi toată discuția)
Incredintare copii divort dienutza80 dienutza80 Buna ziua. As vrea sa stiu, in cazul unui divort, ce sanse am sa-mi fie incredintati ambii copii, cu varste de 2 si 4 ani, chiar daca sotul e de acord sau nu? (vezi toată discuția)
Parasirea domiciliului cu un copil minor adinadan adinadan buna sera! am nevoie de cateva sfaturi...de mai bine de 7 luni eu si sotul meu traim in aceeasi casa dar nu mai suntem impreuna ca si cuplu(am incercat din ... (vezi toată discuția)