avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 772 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... Reforma sanatatii!
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

Reforma sanatatii!

Salutare! De curand m-a abordat o amica sa-mi faca o oferta de neimaginat:cica de la 1.01.2012 va intra in vigoare o lege, nu stiu care, cine imi poate spune care cu drag as vrea sa o citesc, care obliga pe toti angajatii sa si faca o polita obligatorie de sanatate la una dintre centrele de sanatate private. Si cica as putea castiga o gramada bani daca ma fac broker pentru o anume firma si daca inchei polite de sanatate tuturor celor angajati. Asadar: cine stie mai multe imi poate spune si mie despre ce e vorba? Va multumesc!
InsuranceLogistics a scris:

Nu te tine "captiv" cu nimic.... nu prevede astfel de clauze... si nu ai nici-o obligatie fata de societate. Este foarte simplu. Acestia o lanseza in campanie si astfel castiga imagine pe piata. In momentul in care vor deveni obligatorii acestia vor avea o baza de date destul de mare pentru a aborda potentialii clienti si a le prezenta oferta lor.

Pentru numele lui Dumnezeu, cititi macar conditiile de asigurare inainte de a scrie pe forum!
nistorsc a scris:

anul acesta a avut loc reforma asigurarilor de locuinte! cat ati castigat?

Nu m-am implicat. a fost comisionul prea mic. munceai aproape degeaba.
ludo a scris:

InsuranceLog zice : '''Mi se pare aberant sa platesti pentru o "adeziune".... in acest fel tu sa mai aduci si pe nepotu', bunicu' ... '''
Nu ati inteles nimic din cate s-au scris pana acum sau sunteti unul din cei care vreti sa perturbati lumea. Adeziunile sunt gratis pentru cetatean si altcineva il va plati pe cel care le completeaza, e cam complicat pentru unii dar deh, asta e viata.

Ne spuneti si noua cine va plati "adeziunile", cine sunt acei altii? Nominal, daca se poate! Speram sa ne luminati si cati bani vor plati acestia pe "adeziune"! Si inca o rugaminte: ce intelegeti prin "adeziune"? Incheierea unui contract valabil sau completarea unui formular la care atasati o copie dupa CI (adica ceea ce s-a facut pana acum!)?
InsuranceLogistics a scris:

Va dau o veste buna.... unele societati de sigurari (AUTORIZATE) au lansat produse in domeniul asigurarilor de sanatate.... surpriza....SUNT GRATUITEEEEEEEEEEE. Se emite pentru oricine si oricum.... nu se numeste "Adeziune" .... nu se numeste "Prezentare" contra cost.... sau altceva. Se numeste simplu "Medica Bonus" si se emite.... inca o data.... GRATUITTTTTTT.
Ca sa intelegeti odata ca tot ceeaa ce faceti cu "racolatul" acesta este ilegal sau ....nu chiar... dar sigur este DEGEABA.
Cand acestea vor fi OBLIGATORII.... va fi la fel ca in reforma locuintelor.... asa ca lasati prezentarile de iluzii. (sau salam)

MENTIUNI SPECIALE
In conditiile aparitiei cadrului legislativ in materia asigurarilor sociale de sanatate si in situatia in care ASTRA ASIGURARI va fi autorizata sa practice asigurari sociale de sanatate, Asiguratorul
face prin prezenta o promisiune de a emite in viitor o polita de asigurare sociala de sanatate, iar Asiguratul intelege si accepta aceasta, la momentul indeplinirii cumulative a conditiilor
rezolutorii si in termenii prevazuti in CAP. 11 din conditiile de asigurare.
RISCURI ACOPERITE:
1 - Asigurare pentru Afectiuni grave:
A. Consultatie de specialitate de tip a doua opinie medicala, conform conditiilor de asigurare;
B. Spitalizare si interventii chirurgicale in cazul unor Afectiuni grave, conform conditiilor de asigurare: suma asigurata 10.000 lei/ an de asigurare;
2 - Tratament dentar restaurativ ca urmare a unui accident de munca sau rutier, conform conditiilor de asigurare - 5.000 lei/an de asigurare.
Toate serviciile medicale menţionate în Condiţiile de asigurare vor fi programate exclusiv prin intermediul serviciului de call - center medical UNIQMED 0800.0800.55
Polita de asigurare se reinnoieste automat pe o perioada de 12 luni daca Contractul/Asiguratul nu o denunta inainte cu cel putin 30 de zile de data expirarii si doar prin efectuarea platii de catre Contractant a primei de asigurare corespunzatoare, mentionata in polita de asigurare.

CAP.11 NOVATIA CONTRACTULUI DE ASIGURARE
11.1 Asiguratorul declara ca este de acord ca la momentul indeplinirii cumulative a urmatoarelor conditii rezolutorii, prima constand in aparitia cadrului legislativ privind asigurarile sociale de sanatate, iar cea de-a doua constand in autorizarea ASTRA de a practica asigurarea sociala de sanatate, prezenta polita sa fie novata in conditiile stabilite mai jos. In cazul neindeplinirii cumulative a acelor doua conditii enuntate mai sus,
prezentul contract de asigurare ramane in vigoare, pana la momentul expirarii sale, in aceiasi termeni si cu acelasi obiect pentru care a fost incheiat initial.
11.2 Asiguratul declara ca este de acord ca la data si in ipoteza in care sunt indeplinite conditiile enuntate la art. 11.1 prezenta polita va putea reprezenta:
a. contract de asigurare sociala de sanatate, acceptand ca Asiguratorul sa emita pe numele sau un addendum cuprinzand conditiile suplimentare de asigurare prevazute in legislatia privind asigurarile sociale de sanatate, daca este cazul;
b. antecontract de asigurare sociala de sanatate acceptand ca Asiguratorul sa emita pe numele sau o polita de asigurare sociala de sanatate, daca legislatia in materie va prevedea un formular tip de polita de asigurare sociala de sanatate.

NOVATIE = ACT JURIDIC CONSTAND IN STINGEREA UNEI OBLIGATII VECHI (INTRE DOUA PERSOANE SAU ORGANIZATII) SI INLOCUIREA EI CU ALTA NOUA.

Va rog domnilor avocati si consilieri juridici, sa-mi spuneti cat este de legal sa incluzi in conditiile de asigurare GRATUIT asa ceva. De regula, oamenii semneaza fara sa citeasca ceva, daca este gratuit. Citesc abia cand se trezesc ca ceea ce au semnat, are repercursiuni asupra lor.
~ Conținut șters la cerere ~

Alte discuții în legătură

Instiintare csa referitor asigurari de sanatate - atentie au aparut primii brokeri falsi !!! Insurance Logistics Team Insurance Logistics Team COMUNICAT DE PRESÃ - CSA Firmele care promit câstiguri pentru adeziuni la Casele private de sănătate actionează în afara legii Comisia de ... (vezi toată discuția)
Asigurari de sanatate - trebuie neaparat sa apartii unui grup? Bog91 Bog91 Buna. Doresc sa stiu daca contractele de adeziune care se vor face odata cu intrarea in vigoare a legii care obliga individul sa-si faca asigurare de ... (vezi toată discuția)
Noua escrocherie tip piramidal! darkdesign darkdesign Buna ziua, sunt din Piatra-Neamt, am sa imi pastrez anonimatul dar am sa vin cu o informatie legata despre o Escrocherie tip Joc piramidal prestata de ... (vezi toată discuția)