avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 596 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... Reforma sanatatii!
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

Reforma sanatatii!

Salutare! De curand m-a abordat o amica sa-mi faca o oferta de neimaginat:cica de la 1.01.2012 va intra in vigoare o lege, nu stiu care, cine imi poate spune care cu drag as vrea sa o citesc, care obliga pe toti angajatii sa si faca o polita obligatorie de sanatate la una dintre centrele de sanatate private. Si cica as putea castiga o gramada bani daca ma fac broker pentru o anume firma si daca inchei polite de sanatate tuturor celor angajati. Asadar: cine stie mai multe imi poate spune si mie despre ce e vorba? Va multumesc!
aurelia_denisa a scris:

Va doresc mult succes la societatea dvs. de asigurari, cu totii asteptam legea , lege care sa conduca la sanatatea sistemului de sanatate.
Referitor la celalalte aspecte....le vom vedea in momentul in care apare legea si normele la lege.
In ceea ce priveste capitolul "bani"- un gram de sinceritate ar fi de salutat - toti muncim pentru bani - nu din pasiune.
Nu am avut intentia de a spune ca societatea dvs. de asigurari nu este buna - de altfel nici nu aveam cum- nici macar nu stiam ca lucrati la o astfel de societate, dar inteleg "de ce nu puteti aplauda" - nimeni nu aplauda concurenta - sau poate sunt in eroare si am coloborat cu aceeas societate.
Oricum ar fi ...va doresc succes!
Cu stima,
Aurelia Tiribentea

Observ ca orice as spune intelegeti ceea ce doriti.
Suntem pe un forum juridic dar nu avem un dialog la acest nivel.De fapt,observ ca ati ales acest loc pentru a ne spune in permanenta ca ne respectati si ne stimati, pentru a ne face cunoscut numarul dv.de telefon.
Am pus cateva intrebari pe care le ocoliti.Ma asteptam la argumente.Sincer(ca tot ati invocat sinceritatea)nu stiu de ce veniti cu lucruri de genul"nu am avut intentia de a spune ca societatea dv.de asigurari nu este buna".
Esenta discutiei era modul in care intelegem sa obtinem banii,pana la urma.Am spus ca fiecare alege ce face cu experienta sa.
Spuneti ca altii denigreaza,stau pe margine.V-am spus ca nu pot aplauda asemenea abordare si raspundeti "nimeni nu aplauda concurenta"?
Doamna,eu nu concurez cu dumneavoastra.Nu ma intereseaza unde lucrati si cat castigati.
V-am spus un lucru de bun simt:si altii muncesc(da,pentru bani)si altii stiu ce a insemnat reforma in pensii.
Consider ca ceea ce scriu aici este "cartea mea de vizita" chiar daca am ales sa nu comunic numele meu. Inteleg ca exista un regulament si oricum nu imi caut clienti sau colaboratori in momentul in care scriu pe forum.
Regret ca am intrat intr-o asemenea discutie si aceasta este ultima mea interventie.
Cred ca respectul nu trebuie sa fie o simpla afirmatie.
Toate cele bune!
Ultima modificare: Sâmbătă, 17 Decembrie 2011
floare _de_ colt, utilizator
rcadeal a scris:

Ce parere aveti despre Astra Asigurari? Este normal sa mergi sa-ti faci o asigurare la masina si sa te oblige sa faci adeziuni la sistemul de sanatate? Exact asta se intampla, faci o asigurare pentru masina si primesti”cadou” o asigurare de sanatate care se transforma cu acordul tau dat prin semnatura intr-o adeziune la o casa de sanatate. Toate conditiile sunt trecute in contractul de asigurare dar cum lumea de obicei nu citeste contractele, las' ca merge! Dati inainte fratilor, luati semnaturi de la oameni pe contracte pe care apoi sa le transformati in adeziuni!

Nu va poate nimeni obliga sa acceptati acea asigurare.Riscurile acoperite sunt limitate,foarte limitate.:)
Oricum,polita de sanatate nu este inclusa in asigurare de raspundere civila.Asa ca,nu doriti asigurarea de sanatate,nu semnati.
Moise Guran a prezentat un material in care se specifica faptul ca sistemul piramidal este interzis in RO.

Sistemele piramidale sunt interzise in toata lumea !!!
A activa intr-un sistem de vanzari directe, marketing in retea sau marketing prin afiliere este legal si corect: in aceste sisteme comisionul se obtine in urma vanzari unui produs / serviciu si nu CA URMARE A INREGISTRARII DE PERSOANE IN ECHIPA. De asemenea produsele vandute trebuie sa aiba o valoarea reala si beneficii dovedite si sa existe permanent aceasta vanzare! Cine doreste sa se documenteze la tipul de scheme piramidale si a invata cum sa le recunoasca si sa se fereasca de aceste oferte frumos ambalate le recomand site-ul RODSA - [ link extern ]

Cristina Carmen Dascalu, Consultant asigurari
Este normal sa mergi sa-ti faci o asigurare la masina si sa te oblige sa faci adeziuni la sistemul de sanatate?

Evident ca nu este normal ca atunci cand doresti sa achizitionezi un produs / serviciu sa fii conditionat ( a se citi obligat ) de achizitionarea unui alt produs / serviciu. Fie ca este vorba de RCA, deschiderea unui cont curent la banca sau cine stie ce alta situatie.

In urma cu multi ani, daca doream sa cumpar din librarie o carte buna, o gaseam la pachet cu o alta ... si uite asa mi-am umplut biblioteca cu carti pe care nu le citesc. Dar in acea perioada nu era decat o singura oferta pe piata si un singur pret :(

Cine va opreste sa va faceti asigurarea la o alta companie ? Sau chiar la o alta agentie sau la un intermediar in asigurari care vinde aceleasi produse ? Veti avea surprize ... placute.

O precizare: sunt situatii in care unele servicii financiare sunt necesare, cum este cazul imprumuturile, unde a avea o asigurare de CASCO, locuinta, credit, viata etc - este mai mult decat necesar !
Cristina Carmen Dascalu, Consultant asigurari
polita de asigurare suplimentara de sanatate
ASTRA MEDICA BONUS

Asiguratul declară pe propria răspundere că a luat la cunoştinţă de condiţiile de asigurare care constituie parte integrantă din contractul de asigurare.
În cazul în care, după verificarea poliţei de către subscriitorii specializaţi, se constată erori în completare sau neconcordanţe, Asiguratul este de acord cu emiterea unui Supliment de
asigurare sau a unui Act adiţional pentru corectarea acestora, ce va fi considerat parte componentă a aceastei poliţe.
Prezenta poliţă de asigurare s-a încheiat în doua exemplare, unul fiind înmânat Asiguratului iar celalalt Asigurătorului, ambele având aceeaşi valoare juridică.
Prin semnarea prezentului document mi-am exprimat acordul expres cu privire la prelucrarea datelor mele cu caracter personal precum si acordul expres de a fi contactat de catre Astra
prin orice mijloace de comunicare, inclusiv prin mesaje telefonice inregistrate. Am fost informat ca beneficiez de dreptul de acces la datele mele cu caracter personal, dreptul de
interventie si de opozitie justificata la prelucrarea acestora, de a nu fi supus unei decizii individuale si de a ma adresa justitiei, in conditiile specificate de art. 13-18 din Legea 677/2001.
SOCIETATEA DE ASIGURARE - REASIGURARE ASTRA S.A. este înregistrată ca operator de date cu caracter personal sub numărul 5689 în conformitate cu prevederile legii 677 din
2001. Prin semnarea acestui document sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate în baza de date Astra Asigurări S.A. Astra Asigurări va pastra confidenţialitatea datelor mai
puţin în cazul solicitărilor primite din partea autorităţilor legale competente.
Astra Asigurări nu-şi asuma răspunderea pentru informaţiile cuprinse în acest document care au fost alterate, modificate sau deformate prin orice mijloc, fără acordul său prealabil expres.
MENTIUNI SPECIALE
In conditiile aparitiei cadrului legislativ in materia asigurarilor sociale de sanatate si in situatia in care ASTRA ASIGURARI va fi autorizata sa practice asigurari sociale de sanatate,
Asiguratorul face prin prezenta o promisiune de a emite in viitor o polita de asigurare sociala de sanatate, iar Asiguratul intelege si accepta aceasta, la momentul indeplinirii cumulative a
conditiilor rezolutorii si in termenii prevazuti in CAP. 11 din conditiile de asigurare.

CAP.11 NOVATIA CONTRACTULUI DE ASIGURARE
11.1 Asiguratorul declara ca este de acord ca la momentul indeplinirii cumulative a urmatoarelor
conditii rezolutorii, prima constand in aparitia cadrului legislativ privind asigurarile sociale de
sanatate, iar cea de-a doua constand in autorizarea ASTRA de a practica asigurarea sociala de
sanatate, prezenta polita sa fie novata in conditiile stabilite mai jos. In cazul neindeplinirii
cumulative a acelor doua conditii enuntate mai sus, prezentul contract de asigurare ramane in
vigoare, pana la momentul expirarii sale, in aceiasi termeni si cu acelasi obiect pentru care a fost
incheiat initial.
11.2 Asiguratul declara ca este de acord ca la data si in ipoteza in care sunt indeplinite conditiile
enuntate la art. 11.1 prezenta polita va putea reprezenta:
a. contract de asigurare sociala de sanatate, acceptand ca Asiguratorul sa emita pe numele sau
un addendum cuprinzand conditiile suplimentare de asigurare prevazute in legislatia privind
asigurarile sociale de sanatate, daca este cazul;
b. antecontract de asigurare sociala de sanatate acceptand ca Asiguratorul sa emita pe numele
sau o polita de asigurare sociala de sanatate, daca legislatia in materie va prevedea un formular
tip de polita de asigurare sociala de sanatate.
11.3 Promisiunea Asiguratorului privind incheierea in viitor unei polite de asigurare sociala de
sanatate exista si produce efecte juridice numai in situatia indeplinirii cumulative a conditiilor
rezolutorii de care este afectata, respectiv conditiile prevazute la art. 11.1.

Alte discuții în legătură

Instiintare csa referitor asigurari de sanatate - atentie au aparut primii brokeri falsi !!! Insurance Logistics Team Insurance Logistics Team COMUNICAT DE PRESÃ - CSA Firmele care promit câstiguri pentru adeziuni la Casele private de sănătate actionează în afara legii Comisia de ... (vezi toată discuția)
Asigurari de sanatate - trebuie neaparat sa apartii unui grup? Bog91 Bog91 Buna. Doresc sa stiu daca contractele de adeziune care se vor face odata cu intrarea in vigoare a legii care obliga individul sa-si faca asigurare de ... (vezi toată discuția)
Noua escrocherie tip piramidal! darkdesign darkdesign Buna ziua, sunt din Piatra-Neamt, am sa imi pastrez anonimatul dar am sa vin cu o informatie legata despre o Escrocherie tip Joc piramidal prestata de ... (vezi toată discuția)