avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 559 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... Reforma sanatatii!
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

Reforma sanatatii!

Salutare! De curand m-a abordat o amica sa-mi faca o oferta de neimaginat:cica de la 1.01.2012 va intra in vigoare o lege, nu stiu care, cine imi poate spune care cu drag as vrea sa o citesc, care obliga pe toti angajatii sa si faca o polita obligatorie de sanatate la una dintre centrele de sanatate private. Si cica as putea castiga o gramada bani daca ma fac broker pentru o anume firma si daca inchei polite de sanatate tuturor celor angajati. Asadar: cine stie mai multe imi poate spune si mie despre ce e vorba? Va multumesc!
Ma refeream la jocurile piramidale.
In ceea ce priveste gratuitatea.... normal ca totul are un scop...
Poate nu am fost inteles. Tot ceea ce vroiam sa spun este ca nu trebuie sa platesti nimic sau sa sustii cursuri (altele decat cele aprobate de CSA)... Este mult prea devreme sa facem acest lucru in momentul in care totul este atat de incert.
Dezvoltarea unei astfel de probleme nu face altceva decat sa lamureasca si mai multa lume si sa nu mai umplem buzunarul altora ... absolut degeaba. Daca s-ar putea s-ar vinde si "aerul" in tara asta... dar nu suntem departe...

ludo a scris:

InsuranceLog zice : '''Mi se pare aberant sa platesti pentru o "adeziune".... in acest fel tu sa mai aduci si pe nepotu', bunicu' ... '''
Nu ati inteles nimic din cate s-au scris pana acum sau sunteti unul din cei care vreti sa perturbati lumea. Adeziunile sunt gratis pentru cetatean si altcineva il va plati pe cel care le completeaza, e cam complicat pentru unii dar deh, asta e viata.

Ultima modificare: Joi, 15 Decembrie 2011
Insurance Logistics Team, Consultant asigurari
D-nei Aurelia Tiribentea,... puteti sa ne spuneti si noua numele firmei cu care ati colaborat la reforma pensiilor, ca sa colaboram si noi cu ea...asta asa ca sa nu ne lasam tepuiti de firmele care-si fac atat de mare reclama ? multumiri...
Cred ca stie toata lumea ce anume este un "mandat in brokeraj". Daca clientul nu semneaza asa ceva la emiterea politei de asigurare atunci nu are nici-o insemnatate acel termen de "novatie". Practic primul cu care o va semna pe cea obligatorie are intaietate iar conditiile politei anterioare sunt lovite de nulitate in lipsa semnarii acestui mandat. Daca insa o incheie direct la sediul asiguratorului sau prin intermediul unui agent al lor atunci se schimba datele problemei.
Intradevar scopul acestor polite este tot de a strange acele 1 mil. de adeziuni.... dar inca o data... nu se platesc cursuri de prezentare sau cine mai stie ce.... nu se inscrie nimeni in sistem Caritas sau Delfin....
Ultima modificare: Joi, 15 Decembrie 2011
Insurance Logistics Team, Consultant asigurari
Este destul de adevarat mersul pe sarma al asa zisei " Reforme a sanatatii ". In ceea ce priveste campania de recrutare a agentilor de catre brokeri, nu vad nimic iesit din comun. La fel s-a procedat si in 2007, ori campania a dat roade, s-a finalizat cu toata lumea multumita. Cat este de legala organizarea anumitor brokeri pe sistem MLM, ramane de vazut, insa din ce in ce mai multi intermediari procedeaza asa ( daca nu mai toti ), fiind un sistem care repet, a dat roade si care va functiona mascat sau nu ( sunt destui " brokeri " infiintati strict pentru aceasta activitate de reforma a sistemului ). Activitatea in domeniul asigurarilor va merge mai departe ca si pana acum fara perturbari majore legate de suprapunrea cu schimbarile propuse in mecanismul de finantare a sistemului de sanatate. Practic companiile de asigurari care se vor dori jucatori pe piata cu pricina imping inspre dansul pe sarma companiile de brokeraj, ele insele pe de o parte nefiind capabile sa organizeze eficient, legal si cu costuri reduse propria retea de brokeri, pasand astfel prin intermediul comisioanelor platite o mare parte a raspunderii companiilor de brokeraj.Pe de alta parte nici nu sunt interesate sa isi suprapopuleze reteaua de agenti de asigurare, neputandu-le oferi noilor veniti nicio activitate remunerata dupa incheierea " reformei" cu pricina.
Una peste alta, in harababura tipic romaneasca te poti astepta la orice, in principiu este salutar indiferent din ce motiv angajamentul statului roman de a incerca modificarea radicala a sistemului de finantare a serviciilor medicale. Poate noi vom avea de castigat, poate de pierdut, greu de spus, insa principiul dupa care responsabilii " nu stiu ce vor sa faca insa stiu ceea ce nu mai pot sa faca " este cat se poate de aplicabil, sistemul actual de sanatate otravind si capra si varza.
Nu pot sa scriu acest nume, ar insemna ca incalc regula - "fara publicitate". Pot sa va spun insa ca eu am (cistigat) primit 40 000 lei, am avut o "echipa" de 127 - colobarori - aceasta echipa a cistigat suma de cca 4 miliarde de lei vechi - legal , s-au platit darile catre stat si toata lumea a fost multumita .
In momentul in care ai experienta, vezi lucrurile altfe.
Din toate discutiile anterioare putem desprinde o concluzie; negativul prinde mai repede decit pozitivul. Am obsevat ca DENIGRAREA este o regula a celor neputinciosi. Chiar daca nu au habar - VORBESC, CRITICA, BOICOTEAZA....
Sunt lucruri intimplate - deci pot fi probate - dar....unii vor fi "pe margine" si vor face ce stiu mai bine - la inceput critica, apoi ...critica si mai tirziu ..."fluiera" a paguba.
Consider ca este mult mai intelept sa aprofundezi subiectul, sa consulti site-urile oficiale, sa consulti pe cei care au lucrat efectiv in reforma din 2007 si abia la sfirsit sa iei o DECIZIE.
Cu multa stima,
Aurelia Tiribentea
Ultima modificare: Duminică, 18 Decembrie 2011
Alin Popescu, administrator

Alte discuții în legătură

Instiintare csa referitor asigurari de sanatate - atentie au aparut primii brokeri falsi !!! Insurance Logistics Team Insurance Logistics Team COMUNICAT DE PRESÃ - CSA Firmele care promit câstiguri pentru adeziuni la Casele private de sănătate actionează în afara legii Comisia de ... (vezi toată discuția)
Asigurari de sanatate - trebuie neaparat sa apartii unui grup? Bog91 Bog91 Buna. Doresc sa stiu daca contractele de adeziune care se vor face odata cu intrarea in vigoare a legii care obliga individul sa-si faca asigurare de ... (vezi toată discuția)
Noua escrocherie tip piramidal! darkdesign darkdesign Buna ziua, sunt din Piatra-Neamt, am sa imi pastrez anonimatul dar am sa vin cu o informatie legata despre o Escrocherie tip Joc piramidal prestata de ... (vezi toată discuția)