Ma numesc Camelia si am si eu o problema legata de aceasta indeminzatie pentru crestere copil in cazul celei de-a doua nasteri.
Am o fetita care implineste 2 ani la data de 28.03.2009. In prezent sunt in a doua luna de sarcina. Intrebarea mea este daca mai beneficiez de aceasta indemnizatie pentru cresterea celui de-al doilea copil, in situatia in care la implinirea celor 2 ani voi avea 7-8 luni de sarcina. Ce pot sa fac in situatia asta, cand am o intrerupere de 1-2 luni?
Intr-adevar, aceasta situatie nu este reglementata ... insa deduc, aplicând principiul de drept „ubi lex non distinguit, nec nos distinguere debemus”- „unde legea nu distinge, nici noi nu distingem” , că interpretarea pe care doriti dvs sa se dea legii trebuie sa fie facuta de catre Ministerul Muncii odata cu modificarea Normelor metododlogice de aplicare a OUG nr.148/2005
Ajung si eu tot mai des din pacate la "Vorba"- Mircea Badea: traim in Romania si asta ne umple tot timpul. Sa stiti ca am ridicat problema la "oficiantul " de la ghiseul de indemnizatii la momentul respectiv si cu atat am ramas. N-am avut suportul necesar sa ajung in justitie cu aceasta problema. Din pacate legiuitorii si aici a se intelege ce doreste fiecare fac si desfac legi numai in momentele importante, existential. De ce sa ne legam la cap daca nu ne doare?! O zi buna tuturor.
Acest subiect s-a mai discutat aici: www.avocatnet.ro/content/for...
Eu consider ca aveti sanse in instanta. Ma tenta si pe mine subiectul atunci, insa nu au mai fost de acord parintii :)
Vorbind foarte serios acum,cam ce sanse am avea in instanta sa castigam un proces pentru indemnizatie si a primului copil si a celor 2 gemeni?Pentru ca noi ne gandim demult sa facem ceva in privinta asta,numai ca am citit ca au incercat destui cu instanta insa doar un caz a fost castigat.
Doamna, eu spun ca sunt sanse destul de mari. Si nu aveti de pierdut, intrucat actiunea este scutita de timbru si taxa de timbru. Singurul element care va lipseste si poate fi complinit cu usurinta, este un avocat specializat. Onorariul sau il veti recupera pe calea cheltuielilor de judecata.
Indemnizatie
cami250786
salutare,
Doresc sa va intreb urmatorul lucru: sotia mea a nascut in septembrie ,iar din 2009 indemnizatia de crestere copil este de 85% din ... (vezi toată discuția)