avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 903 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... indemnizatie crestere copil
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

indemnizatie crestere copil

Ma numesc Camelia si am si eu o problema legata de aceasta indeminzatie pentru crestere copil in cazul celei de-a doua nasteri.
Am o fetita care implineste 2 ani la data de 28.03.2009. In prezent sunt in a doua luna de sarcina. Intrebarea mea este daca mai beneficiez de aceasta indemnizatie pentru cresterea celui de-al doilea copil, in situatia in care la implinirea celor 2 ani voi avea 7-8 luni de sarcina. Ce pot sa fac in situatia asta, cand am o intrerupere de 1-2 luni?
Cel mai recent răspuns: dteo13 , utilizator 10:53, 27 Noiembrie 2009
luiza voicu a scris:

Buna Raluca,

Imi poti spune si mie daca ai cumva un raspuns pentru intrebarea ta privind calculul indemnizatiei cu veniturile din CM si contractul de 7 luni?
Am citit aproape tot forumul si nu am gasit un raspuns concret.
Se pot cumula veniturile?
Multumesc frumos.

La stabilirea bazei de calcul a indemnizatiei pentru cresterea copilului se iau in considerare toate veniturile profesionale supuse impozitului pe venit realizate de persoana indreptatita, precum si veniturile aferente perioadelor asimilate .
Buna!

Am citit ce ati scris referitor la indemnizatia pentru mame cu copii nascuti din sarcini multiple. Am si eu o intrebare: stie cineva cat dureaza in tara asta punerea in aplicare a unei legi? Desi legea 239/2009 a fost publicata inca din iunie a.c. inca nu am fost pusi in plata nici in ziua de azi:((. Gemenii nostri implinesc curand 2ani, sa mai sper ca voi vedea banii cuveniti sau sa imi mut gandul? Pe cine as putea sa"trag de urechi" pentru a fi in sfarsit pusa in aplicare o lege aparent in vigoare?

O zi frumoasa tuturor!
Normele de punere in aplicare au fost publicate de-abia pe 2 octombrie. Trageti guvernul de urechi.
Multumesc Pakos! In sfarsit, o veste buna! Cred ca Guvernul a ramas deja fara urechi la cata lume ii urecheaza zilnic prin diferite metode:D
Buna!
Va rog frumos sa-mi raspundeti la urmatoarea intrebare!
Nevasta mea studiaza la zi, la o facultate privata din Oradea.....vrem sa facem un copil si nu stiu daca se primeste indemnizatie in caz ca Facultatea este una particulara!?

In cazul in care nu se primeste indemnizatie, se poate plati CAS-ul, si toate darile catre stat, in fiecare luna dupa care se poate primi indemnizatie sau trebuie neaparat sa fie angajata cu carte de munca?

Va multumesc anticipat..

Alte discuții în legătură

Indemnizatia copilului pana la 2 ani - 85% din salariu anamarianastase anamarianastase Buna ziua, as vrea sa va intreb daca aveti informatii despre noua lege in care optional putem alege cuantumul indemnizatiei pentru cresterea copilului pana la ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie cami250786 cami250786 salutare, Doresc sa va intreb urmatorul lucru: sotia mea a nascut in septembrie ,iar din 2009 indemnizatia de crestere copil este de 85% din ... (vezi toată discuția)
Pot beneficia de indemnizatie pentru cresterea copilului? yoli yoli Buna ziua.Sunt insarcinata in luna a 4-a.Am un stagiu de cotizare de 12 ani,dar problema este ca in perioada 05-10-2007 si 11-05-2008 am o intrerupere de 7 ... (vezi toată discuția)