Ma numesc Camelia si am si eu o problema legata de aceasta indeminzatie pentru crestere copil in cazul celei de-a doua nasteri.
Am o fetita care implineste 2 ani la data de 28.03.2009. In prezent sunt in a doua luna de sarcina. Intrebarea mea este daca mai beneficiez de aceasta indemnizatie pentru cresterea celui de-al doilea copil, in situatia in care la implinirea celor 2 ani voi avea 7-8 luni de sarcina. Ce pot sa fac in situatia asta, cand am o intrerupere de 1-2 luni?
daca dupa nastere mai stau tot postnatalul,vreo 80 de zile,cererea pt intrarea in concediu de crestere a copilului o fac exact la terminarea acestor 80 de zile,si dosarul pt indemnizatie la fel?si voi primi banii pt indemnizatie exact din mom in care depun dosarul?
sau pot depune dupa cele 42 de zile obligatorii chair daca stau mai mult de 42 de zile in postnatal
La dosar atasati si actele de la servici care arata ca v-ati suspendat contractul de munca. Cand terminati postnatalul, depuneti dosarul.
Daca il depuneti in termen (am impresia ca 30 de zile, verific si revin), primiti indemnizatie din ziua din care constractul este suspendat.
Daca depasiti termenul, se calculeaza indemnizatia din ziua depunerii dosarului.
Daca va convine mai mult, puteti sta in postnatal doar perioada obligatorie de 42 de zile. Sau asteptati sa se termine postnatalul si atunci suspendati contractul de munca si depuneti dosarul.
Acordarea indemnizaţiei pentru creşterea copilului, în situaţia în care aceasta se solicită pentru prima dată, se acordă astfel:
-începând cu ziua următoare celei în care încetează, conform legii, concediul de maternitate, dar nu mai devreme de a 43-a zi de la data naşterii copilului, indiferent de persoana îndreptăţită care solicită dreptul, dacă cererea este depusă în termen de 60 de zile lucrătoare de la acea dată;
daca dupa nastere mai stau tot postnatalul,vreo 80 de zile,cererea pt intrarea in concediu de crestere a copilului o fac exact la terminarea acestor 80 de zile,si dosarul pt indemnizatie la fel?si voi primi banii pt indemnizatie exact din mom in care depun dosarul?
sau pot depune dupa cele 42 de zile obligatorii chiar daca stau mai mult de 42 de zile in postnatal?
multumesc anticipat pt raspuns
Dupa expirarea concediului prenatal trebuie sa depuneti cererea de suspendare a contractului la angajator, iar apoi in termen de 60 zile lucratoare trebuie sa depuneti dosarul pentru indemnizatie la primarie si veti beneficia de aceasta cu ziua urmatoare suspendarii contractului de munca. Nu puteti depune dupa cele 42 zile obligatorii (si sa beneficiati in continuare de postnatal) intrucat in dosar trebuie sa fie si decizia angajatorului de suspendare a contractului de munca pe perioada concediului de crestere si ingrijire copil.
Indemnizatie
cami250786
salutare,
Doresc sa va intreb urmatorul lucru: sotia mea a nascut in septembrie ,iar din 2009 indemnizatia de crestere copil este de 85% din ... (vezi toată discuția)