Ma numesc Camelia si am si eu o problema legata de aceasta indeminzatie pentru crestere copil in cazul celei de-a doua nasteri.
Am o fetita care implineste 2 ani la data de 28.03.2009. In prezent sunt in a doua luna de sarcina. Intrebarea mea este daca mai beneficiez de aceasta indemnizatie pentru cresterea celui de-al doilea copil, in situatia in care la implinirea celor 2 ani voi avea 7-8 luni de sarcina. Ce pot sa fac in situatia asta, cand am o intrerupere de 1-2 luni?
Am o intrebare la care nu am gasit raspuns nicaieri.Sunt insarcinata in 4 luni si pe 6 noiembrie am devenit pfa cu norma fixa de venit dar de 3 ani si ceva am si carte de munca . La calcularea indemnizatiei se ia in calcul si venitul de pe cartea de munca si venitul de la pfa? Cei 85% in cazul pfa-ului se calculeaza din norma sau din ceea ce facturez eu?
La stabilirea bazei de calcul a indemnizatiei pentru cresterea copilului se iau in considerare toate veniturile profesionale realizate de persoana indreptatita, precum si veniturile aferente perioadelor asimilate.
Baza de calcul a indemnizatiei pentru cresterea copilului se determina ca suma totala a veniturilor realizate in ultimele 12 luni anterior datei nasterii copilului si impartita la 12.
Cuantumul indemnizatiei pentru cresterea copilului se calculeaza prin aplicarea cotei de 85% asupra bazei de calcul stabilite. Veniturile din salarii, din activitati independente si din activitati agricole prevazute la art. 1 alin. (3) din ordonanta de urgenta, denumite in continuare venituri, sunt cele definite la art. 55 alin. (1) si (2), art. 46 alin. (1)-(4) si la art. 71 din Legea nr. 571/2003 privind Codul fiscal, cu modificarile si completarile ulterioare, si reprezinta valoarea obtinuta dupa aplicarea cotei de impozitare asupra venitului impozabil stabilit conform legii.
Veniturile din salarii, din activitati independente si din activitati agricole prevazute la art. 1 alin. (3) din ordonanta de urgenta, denumite in continuare venituri, sunt cele definite la art. 55 alin. (1) si (2), art. 46 alin. (1)-(4) si la art. 71 din Legea nr. 571/2003 privind Codul fiscal, cu modificarile si completarile ulterioare, si reprezinta valoarea obtinuta dupa aplicarea cotei de impozitare asupra venitului impozabil stabilit conform legii, corespunzator fiecarei categorii de venit.
Multumesc pentru raspunsuri!
Cu interpretarea legilor nu prea le am, se poate va rog sa-mi raspundeti la obiect? Adica se cumuleaza cele doua surse de venit? Cum se calculeaza cei 85% - din norma fixa stabilita pentru codul CAEN pentru Bucuresti sau din ceea ce facturez eu care evident este o suma mai mare decat norma?
Multumesc mult si sper ca nu va deranjez cu intrebarile mele.
Se vor lua in calcul cele 2 surse de venit.
Cuantumul indemnizatie va fi egal cu suma veniturilor realizate in cele 12 luni anterior nasterii copilului impartit la 12 apoi inmultit cu 85%
Indemnizatie
cami250786
salutare,
Doresc sa va intreb urmatorul lucru: sotia mea a nascut in septembrie ,iar din 2009 indemnizatia de crestere copil este de 85% din ... (vezi toată discuția)