avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 918 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Fara "relatii"poti castiga un proces??
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Fara "relatii"poti castiga un proces??

buna ziua
in societaea unde lucrez de ceva ani, patronul care nu stie cam sa scape de mine, ca sa-si aduca un nepot pe postul meu, m-a facut vineri ca pe o "albie de porci", de fata cu angajatii si colegii mei. :((
Mi-a spus ca sunt un incompetent, ca ma tine in servici de mila, ca nu corespund ca pregatire profesionala, ca sunt nesimtit, prost...handicapat, ba mai mult a avut intentia de a ma lovi cu palma dar, s-a oprit deoarece colegii au scos ca un sunet de uimire
Eu am reusit o parte din discutia cu el s-o inregistrez pe telefonul meu mobil care-l aveam pe birou.
I-am spus ca ptr. toate abuzurile pe care le face asupra mea si ptr. insulte il dau in judecata, dar mi-a spus ca fara " relatii" nu castig nimic
Oare ce relatii trebuie, domnilor sa am?
Si dreptatea se face tot cu " relatii"?
multumesc
marius ionescu
Cel mai recent răspuns: Adalbert Gabriel Gazdovici , Avocat 17:00, 14 Octombrie 2008
Domnule, eu nu detin atat de multa stiinta...scriu cum pot, vorbesc cum stiu
Daca aveam fite, sigur nu apelam la pareri pe forum si la mila domnilor avocati sau consilieri....:( de a-mi raspunde si a ma ajuta, ci ma duceam direct la tinta...
Nu am postat ca sa primesc corecturi gramaticale ci pareri din domeniul juridic.....deci daca sunte-ti dispusi sa-mi dati un raspuns concret e bine primit daca nu spuneti-mi sa nu-mi mai pierd vremea pe aici....
bani pe la avocati pe onorarii nu prea am de pierdut...si nu-i deloc ieftina "consultatia" decat 100-200lei:sorry:
Aţi pus o întrebare: Fără relaţii poţi cîştiga un proces?

Aţi primit şi răspunsul: Da!

Avînd în vedere că judecătorul apreciază pe bază de probe, precum şi faptul că nu eu, ci dumneavoastră aţi afirmat că nu le aveţi, colegii nefiind dispuşi să depună mărturie în favoarea acuzaţiilor pe care le aduceţi, se cheamă că nu veţi putea răsturna prezumţia de nevinovăţie de care se bucură cel care va fi inculpat prin plîngerea pe care urmează să o faceţi.

Atunci, ce sfat să vă dăm? Altul decît acela de a pleca de acolo sau de a răbda în continuare, sperînd că, odată şi odată, se va găsi un martor care să-şi ia inima în dinţi?

Aţi pus o întrebare retorică. Una care, cu alte cuvinte, nu aşteaptă răspuns.

PS Dacă v-aţi simţit lezat de corecturile aduse ortografiei dumneavoastră, sunt gata să-mi cer scuze.

Liviu S.Bordaş
Nu vad sanse fara avocat... trebuie sa intelegeti cum sa probati, ce riscati, ce risca acei colegi...
Nu e usor...
Odata ce logica dv. intreaba daca fara probe (caci colegii nu vin) puteti castiga un proces, raspunsul e ca nu, nu puteti castiga. Nu din lipsa de relatii, ci din lipsa de gandire juridica.
Prin urmare, ori nu-l dati in judecata,. ori mergeti la un avocat.
Parerea mea.
In plus, nu stiu cat de bun profesional veti parea judelui cand veti redacta actiunea in acest mod ink care ati redactat mesajele...
Poate nu stiti ca totul e important ca sa castigati un proces... nu stziu meseria dv., dar daca e una ded biroul, cu acte, si dv. aveti mari probleme cu gramatoca... nu vad cat va considera judele ca seful chiar nu era indreptatit sa va arunce cele cateva cuvinte.
Apoi, trebuie dovedit prejudiciul, ca sa castigati ceva...
themis a scris:

Fără "relaţii" poţi cîştiga un proces??

Da. După cum, chiar şi cu relaţii, aţi putea să-l pierdeţi.

Depinde doar de adevărul celor afirmate şi de ştiinţa de a le dovedi în instanţă.

Foarte tare ! =D>

Consider raspunsul corect.:)

avocat Claudiu Lascoschi
Graminede a scris:

Ptr. cate jigniri si penalizari de 10% pe motive neintemeiate, am primit in 6 ani de cand lucrez vreau sa-l dau in judecata ptr. calomnie...M-am saturat cate indur
cu colegii e cam greu sa vina ca martori ca-si taie craca de sub picioare daca depun marturie...
dar inregistrarea ma ajuta cu ceva?
se aude destul de clar cand imi spune ca sunt nesimtit, prost...incapabil si handicapat

Inteleg ca in cei 6 ani de cand sunteti angajat acolo ati fost sanctionat de multe ori cu "penalizari de 10% pe motive neintemeiate".... De ce nu ati contestat aceste sanctiuni la momentul respectiv???? Asteptati sa primiti mai multe pentru a-i da motiv sa va desfaca contractul de munca din vina dvs si sa eliberati postul pentru nepot????

Alte discuții în legătură

Probleme cu un vecin ralu02 ralu02 Buna seara, am nevoie de un sfat si nu in ultimul rand de un model de plangere penala pentru injurii, insulta si alte cuvinte jignitoare pe care mi le-a ... (vezi toată discuția)
Calomnie pacolina pacolina Buna ziua,as vrea sa stiu daca pot avea castig de cauza in care imi dau seful in judecata pt calomnie.Am lucrat cate 2 persoane pe schimb,s a furat din magazin ... (vezi toată discuția)
Martori in procese de divort rich rich am fost numit ca martor intr-un proces de divort. citatie insa nu am primit. din anumite motive nu doresc sa ma prezint.ce se poate intampla daca nu ma ... (vezi toată discuția)