buna ziua
in societaea unde lucrez de ceva ani, patronul care nu stie cam sa scape de mine, ca sa-si aduca un nepot pe postul meu, m-a facut vineri ca pe o "albie de porci", de fata cu angajatii si colegii mei. :((
Mi-a spus ca sunt un incompetent, ca ma tine in servici de mila, ca nu corespund ca pregatire profesionala, ca sunt nesimtit, prost...handicapat, ba mai mult a avut intentia de a ma lovi cu palma dar, s-a oprit deoarece colegii au scos ca un sunet de uimire
Eu am reusit o parte din discutia cu el s-o inregistrez pe telefonul meu mobil care-l aveam pe birou.
I-am spus ca ptr. toate abuzurile pe care le face asupra mea si ptr. insulte il dau in judecata, dar mi-a spus ca fara " relatii" nu castig nimic
Oare ce relatii trebuie, domnilor sa am?
Si dreptatea se face tot cu " relatii"?
multumesc
marius ionescu
Acuma, dupa ce Avlil a cam spus lucrurilor pe nume (nu o luati in nume de rau) sa vedem ce se poate face cu materialul dumneavoastra (avocatii ca si croitorii lucreaza cu materialul clientului).
1) Aveti o inregistrare cu telefonul mobil (banuiesc ca doar audio). Se aude vocea sefului care va spune lucruri urate.
2) Colegii nu vin ca martori, iar daca-i aduceti cu forta s-ar putea sa sufere de amnezie.
Ce trebuie sa dovediti, ca sa castigati (cu sau fara "relatii") procesul ?
In primul rand ca seful v-a adresat d-voastra acele cuvinte, (am vaga banuiala ca inregistrarea nu dovedeste altceva decat ca seful vorbeste urat).
Cu toate ca publicitatea nu este de esenta infractiunii de insulta, (adica spre deosebire de calomnie nu trebuie savarsita neaparat in public) ar trebui sa dovediti ca de fata au fost si alte persoane ca ati fost batjocorit de fata cu ei, etc (acestea macar pentru cuantumul daunelor morale).
In concluzie, in loc sa va gandi la: "X o cunoaste pe Y, care e iubita lui Z, care ... care este judecator" ascultati inregistrarea, vorbiti cu un coleg de incredere, sau mai bine cu doi si reveniti. Daca veniti cu stofa se poate croi ceva din ea, altfel, doar coasem petece peste urzeala, iar asta e treaba de carpaci nu de croitor.
Adalbert, tu crezi ca e buna de ceva inregistrarea aia, ca eu am facut complet abstractie de ea...
Iti spun de ce: ca nu cred ca indeplineste conditiile legale.
Crezi tu ca l-a atentionat pe sef ca-l inregistreaza? Sau ca poate demonstra ca a fost accidentala? :(
Si in conditiile astea, cum spuneai, depinde ce anume se aude...
Avlil, am mai avut discutia asta. Tu spui ca eu, ca persoana particulara, am aceleasi obligatii ca si organele de urmarire/cercetare penala, respectiv ca imi trebuie autorizatie pentru a inregistra cum ma injura vecinul. Eu spun ca aceste obligatii privesc procesul penal, dupa ce acesta a inceput, si numai din perspectiva organelor de urmarire/cercetare penala. Altfel inseamna ca degeaba montez o camera video in fata usii pentru a vedea cine X-( imi zgarie noaptea masina, pentru ca desi am proba nu am acordul "vandalului" si nici nu pot sa demonstrez ca l-am inregistrat accidental (mai ales ca am platit o firma ca sa-mi instaleze camera).
- situatia e imaginara, la Varfurile inca nu sunt astfel de cazuri !!! -
In logica celor sustinute de tine, avand in vedere ca publicitatea nu este element constitutiv al infractiunii de insulta, ar rezulta ca daca ma intalnesc cu un tip antipatic in lift, pot sa-l injur cat vreau, pentru ca oricum nu are cum sa o dovedeasca, chiar daca ma filmeaza/inregistreaza, de vreme ce suntem numai noi in lift.
Formalismul acesta dus la extrem poate sa ne americanizeze intr-un asemenea hal incat sa ajungem sa nu mai vedem pic de padure din cauza copacilor.
In concluzia mea, daca inregistrarea dovedeste ca "the-big-bad-boss" l-a insultat pe Granimede e proba si poate fi folosita. Mia raman insa alte lucruri de dovedit, pentru care inregistrarea nu e buna de nimic (de exemplu cand s-a intamplat chestia cu insultatul, ieri sau in "illo tempore").
"""Poate nu stiti ca totul e important ca sa castigati un proces... nu stziu meseria dv., dar daca e una ded biroul, cu acte, si dv. aveti mari probleme cu gramatoca... nu vad cat va considera judele ca seful chiar nu era indreptatit sa va arunce cele cateva cuvinte.""
Doamna avocat eu sunt un simplu om, fara scoli inalte si studii juridice acesta fiind poate si motivul scrierii mele dar, fara suparare si dvs mai gresiti:giggle:
In rest multumesc. Am inteles ca fara martori cheie nu pot castiga nimic iar singura solutie este sa plec de acolo.
Cu inregisrarea de pe telefon am inteles ca nu pot face nimic.
Deci in concluzie.....banul te face puternic:thumbup:
In primul rand, d-le Granimede, din ceea ce a scris avlil nu se poate trage concluzia dumneavoastra decat daca faceti abstractie de logica. Adica, inregistrarea (care se pare ca nu dovedeste nimic) credeti ca e suficienta pentru a condamna penal o persoana ? Iar concluzia ca "banul te face puternic" cu subantelesul "in justitie" pe ce se bazeaza ?
Ca veni vorba. Banul castigat cinstit te face puternic pentru ca nu e usor de castigat si "facand bani" devi un om mai sigur pe propriile puteri - dar asta nu se refera la justitie !!! Acolo banii iti pot asigura eventual un avocat scump, dar nu castigarea procesului.
Daca reactionati la fel la fiecare critica ce vi se aduce, hmmmm, ma abtin de la comentarii, insa nu mi-ar place sa va fiu sef.
@avlil
Se face o uneori confuzie (nu de catre tine !!!) intre mijloacele de proba si proba. Proba este un element de fapt care serveste la constatarea existentei sau inexistentei faptei, iar mijlocul de proba este modalitatea prin care elementul de fapt poate fi evidentiat. Prin urmare doar mijloacele de proba pot fi obtinute ilegal si nu probele. Apar doua ipoteze:
1) Daca mijlocul de obtinere al probei a fost o fapta ilegala (de exemplu violare de domiciliu) e sigur ca proba astfel obtinuta nu poate fi folosita in proc. pen.
2) Daca mijlocul de obtinere al probei a fost o fapta care nu a incalcat legea - simetric opus.
Probleme cu un vecin
ralu02
Buna seara, am nevoie de un sfat si nu in ultimul rand de un model de plangere penala pentru injurii, insulta si alte cuvinte jignitoare pe care mi le-a ... (vezi toată discuția)
Calomnie
pacolina
Buna ziua,as vrea sa stiu daca pot avea castig de cauza in care imi dau seful in judecata pt calomnie.Am lucrat cate 2 persoane pe schimb,s a furat din magazin ... (vezi toată discuția)