Sunt proprietarul unei Dacia NOVA gti AN 1999.AM AVUT UN ACCIDENT, VINOVATUL ERA ASIGURAT LA [EDITAT].......valoarea de reparatie este de peste 7000 ron....Asirom imi ofera 2000-2500 ron daune totale....am facut ITP si identificarea masini in OCT,2011....si la acest pret nu pot cumpara o masina macar la fel de buna ca cea avariata.......va rog sa-mi spuneti daca am sanse legale si mai ales cum sa obtin ceva in plus de la ASIGURATOR sau VINOVAT ?????...........va multumesc anticipat si sper sa-mi raspunda cineva....
Valoarea reala a masinii dv la data evenimentuluieste in jur de 600 de euro. Deci nu prea vad diferenta intre cat valoreaza masina si cat vi se ofera. Apoi va ramane si epava pe care o puteti valorifica. In ce priveste daunele pt lipsa de folosinta este f. greu de facut ceva deoarece dv folositi masina pt deplasare la serviciu nu pentru a castiga bani cu ea dintr-o meserie gen taximetrie sau aprovizionare intr-o afacere proprie, ma rog pot fi si altele. Dar este dreptul dv sa incercati o actiune in instanta si cu ajutorul unui avocat bun poate veti reusi.
Sa-i chemati in judecata asa cum v-am sugerat ,nu acceptati astfel de sume pentru ca odata ce ati acceptat suma in cauza nu mai puteti face nimic.In general asiguratorul vrea sa plateasca putin sau de loc.Duceti masina la un service sa va faca un deviz de reparatie si apoi actionati-i in instanta nu mai stati pe ganduri.Aceasta in situatia in care vreti banii cuveniti ,altfel nu vad cum rezolvati situatia.Cererea va fi intemeiata pe dispozitiile codului de procedura civila art.235 alin(1)cod proc.civ".Oricine are interes sa constate de urgenta marturia unei persoane ,parerea unui expert ,starea unor lucruri ,mobile sau imobile ,va putea cere administrarea acestor dovezi daca este rimejdie ca ele sa dispara sau sa fie greu de administrat in viitor"
Cererea se va indrepta la judecatoria in circumsciptia unde se afla obiectul cercetarii.Trebuie efectuata expertiza auto,va rog sa va lasati pacalit de societatea de asigurari.Cheltuiti niste banii dar ii veti recupera.
Vedei ca in Roamnia s-a impamantenit obiceiul ca toata lumea sa se priceapa la consultanta juridica ,medicala sau alte domenii.Faceti ceva nu lasati lucrurile sa o ia razna.
Dauna totala rca
Miroslav83
Buna,
Ma poate ajuteti ajuta va rog cu un sfat in urmatoare problema:
Masina mi-a fost lovita din spate, in timp ce eram oprit la cedeaza trecere. Am fost la ... (vezi toată discuția)