Interes public-interesul ce vizeaza ordinea de drept si democratia constitutionala,garantarea drepturilor,libertailor si indatoririlor fundamentale ale cetatenilor ,satisfacerea nevoilor comunitare,realizarea competentelor autoritatilor publice.Art 2 lit l legea 544/2004
ARTICOLUL 35
(1) Statul recunoaşte dreptul oricărei persoane la un mediu înconjurător sănătos şi echilibrat ecologic.
(2) Statul asigură cadrul legislativ pentru exercitarea acestui drept.
(3) Persoanele fizice şi juridice au îndatorirea de a proteja şi a ameliora mediul înconjurător.
Deci pentru a nu dezbate cat timp ii ia unui avocat fata de un doctor sau arhitect pentru a-si putea profesa meseria (cam 12 ani la cei din urma, cam 5-6 la avocati ...), revin la cei cu salubritatea care desfasoara o activitate in interes public. Sau legea 544/2004, care defineste interesul public, coroborata cu Constitutia care imi garanteaza dreptul la un ambient sanatos, ma minte, pe mine, contribuabil?!
Mergand mai departe, tot Constitutia imi spune ca toti sunt egali in fata Legii, deci daca argumentul D-vs este ca avocatii au drepturi speciale prin natura meseriei lor, ea fiind de interes public, atunci de ce ceilalti nu ar avea aceleasi drepturi? :p
Si apropo, nu spuneam ca in Legea actuala nu e cum spuneti, ziceam doar ca si Legea se poate schimba, intr-un sens sau altul. Oricum nu cred ca mai suntem (adica eu) la subiectul topicului, decat tangential. :)
O zi buna va doresc.