avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 596 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... avocatii sint nevoiti sa ceara acordul vecinilor?
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

avocatii sint nevoiti sa ceara acordul vecinilor?

Va rog o lamurire, ma adresez in special acelora dintre dvs. care sinteti presedinti de bloc, administratori , dar nu neaparat.
A venit vreodata vreun avocat sa ceara acordul vecinilor si al asociatiei pentru a inregistra cabinet individual in locuinta personala , locuinta fiind apartament in bloc?
Intreb pt. ca am citit ca avocatii nu ar trebui sa ceara acest acord.
Eu care vreau sa-mi inregistrez sediul social al srl-ului meu cu activitate de birou fara angajati si fara clienti care sa vina la mine, nu pot sa fac acest lucru fara acordul vecinilor si al asociatiei pt. ca mi se cere la reg.com. formularul.
In cazul meu se schimba destinatia spatiului (o camera din apartament)? In cazul avocatilor nu se schimba?
Cel mai recent răspuns: Adam Grecu , utilizator 13:44, 23 Decembrie 2011
si apropo, e o ironie ptr cei care nu inteleg: o firma de avocatura (cabinet sau altceva), ESTE o firma, o persoana juridica al carei scop este profitul, deci de ce sa nu fie supusa acelorasi reguli generale ptr toate firmele, PLUS reglementarile profesiei lor (asa cum au si doctorii, arhitectii, etc.). sau, pentru a avea un sistem coerent legal, schimbati Constitutia. (apropo de actiuni in justitie respinse si castigate la CEDO)
Domnule Eugen, nu veti putea obtine castig de cauza daca va judecati.
Este posibil ca actiunea dvs. sa se respinga ca inadmisibila.
Mai riscati sa platiti si cheltuieli de judecata.

Domnule Xald, avocatii nu au profit.Societatile comerciale au profit.
Este o activitate desfasurata in interes public, iar faptul ca au si avocatii dreptul de a fi platiti nu inseamna ca sunt societati comerciale.
:) domnule Avocat (imi cer scuze, nu stiu daca numele D-vs incepe cu "L" sau "I"), sunt si alte activitati in interes public, iar firmele care desfasoara acele activitati sunt "societati comerciale". de exemplu arhitectii sau cei de la Salubritate. ma scuzati dar daca nu ar fi ridicat gunoiul, interesul public ar fi lezat (eu nu sunt tot publicul, dar as fi). nu ar fi o idee sa incepem un proiect de lege sa aiba cei ce la societatile de salubrizare aceleasi drepturi? sau cei care ne construiesc case, spitale, etc.? sau cei care ne produc, proceseaza, vand mancarea? (ar fi nasol daca publicul nu ar mai manca...). sau cei care repara calculatoare (n-ar fi bine sa nu fie nici ei perceputi ca a fi paria, doar toata societatea, publicul, se bazeaza pe munca lor...). asta asa, ca idee de interes public ... :D
xald a scris:

:) domnule Avocat (imi cer scuze, nu stiu daca numele D-vs incepe cu "L" sau "I"), sunt si alte activitati in interes public, iar firmele care desfasoara acele activitati sunt "societati comerciale". de exemplu arhitectii sau cei de la Salubritate. ma scuzati dar daca nu ar fi ridicat gunoiul, interesul public ar fi lezat (eu nu sunt tot publicul, dar as fi). nu ar fi o idee sa incepem un proiect de lege sa aiba cei ce la societatile de salubrizare aceleasi drepturi? sau cei care ne construiesc case, spitale, etc.? sau cei care ne produc, proceseaza, vand mancarea? (ar fi nasol daca publicul nu ar mai manca...). sau cei care repara calculatoare (n-ar fi bine sa nu fie nici ei perceputi ca a fi paria, doar toata societatea, publicul, se bazeaza pe munca lor...). asta asa, ca idee de interes public ... :D

Prin activitate de interes public se intelege altceva.
Pentru cultura dvs. generala puteti afla ca avocatii realizeaza venituri si nu profituri...
Inteleg ca va ganditi ca sunt profitori si de aceea v-at gandit la profit...:)) dar gresiti si aici...

Trebuie intrunite anumite cerinte ale legii si nu oricine devine avocat.Adica nu este suficienta numai terminarea facultatii de drept...pentru a deveni avocat...
Interes public-interesul ce vizeaza ordinea de drept si democratia constitutionala,garantarea drepturilor,libertailor si indatoririlor fundamentale ale cetatenilor ,satisfacerea nevoilor comunitare,realizarea competentelor autoritatilor publice.Art 2 lit l legea 544/2004

ARTICOLUL 35
(1) Statul recunoaşte dreptul oricărei persoane la un mediu înconjurător sănătos şi echilibrat ecologic.
(2) Statul asigură cadrul legislativ pentru exercitarea acestui drept.

(3) Persoanele fizice şi juridice au îndatorirea de a proteja şi a ameliora mediul înconjurător.

Deci pentru a nu dezbate cat timp ii ia unui avocat fata de un doctor sau arhitect pentru a-si putea profesa meseria (cam 12 ani la cei din urma, cam 5-6 la avocati ...), revin la cei cu salubritatea care desfasoara o activitate in interes public. Sau legea 544/2004, care defineste interesul public, coroborata cu Constitutia care imi garanteaza dreptul la un ambient sanatos, ma minte, pe mine, contribuabil?!

Mergand mai departe, tot Constitutia imi spune ca toti sunt egali in fata Legii, deci daca argumentul D-vs este ca avocatii au drepturi speciale prin natura meseriei lor, ea fiind de interes public, atunci de ce ceilalti nu ar avea aceleasi drepturi? :p

Si apropo, nu spuneam ca in Legea actuala nu e cum spuneti, ziceam doar ca si Legea se poate schimba, intr-un sens sau altul. Oricum nu cred ca mai suntem (adica eu) la subiectul topicului, decat tangential. :)

O zi buna va doresc.

Alte discuții în legătură

Destinatie spatiu sediu social activitate birou eugen82 eugen82 vreau sa inregistrez sediul social pe o camera intr-un apartament de bloc firma are activitate birou ( consultanta , munca la calculator, fara angajati si ... (vezi toată discuția)
Aviz schimbarea destinației locuințelor. frasier frasier Aviz schimbarea destinației locuințelor. Comitetul executiv din cadrul asociației de proprietari este obligat să acorde acest aviz scris (prevăzut la art ... (vezi toată discuția)
Vecinul refuza sa-si dea acordul pt infiintare cabinet avocatura fldan fldan Ce pot sa fac in situatia in care un vecin refuza sa-si dea acordul pentru ca sa-mi infiintez cabinetul de avocatura in apartamentul proprietatea mea ? (vezi toată discuția)