avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 748 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Pareri si....avocati
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Pareri si....avocati

Redau mai jos inceputul unui contract de inchiriere facut la notar:

"Subsemnata PopaC. domiciliata............in calitate de propietara a imobilului ............inchiriez d-nului Ionescu B., avand calitatea de chirias, acest imobil pe perioada de 10 ani cu destinatia de croitorie.
Obligatiile partilor:
1. Chiriasul se obliga sa nu subinchirieze acest imobil altor persoane fizice sau juridica............."

In anul in care s-a incheiat contractul, chiriasul avea impreuna cu sotia o asociatie familiara. La cateva luni de la inchirierea imobilului cei doi si-au infiintat o societate comerciala SC Papiota SRL, avand ca obiect de activitate tot croitorie si care isi desfasoara activitate in cadrul imobilului mai sus mentionat.

*Un avocat mi-a spus ca pot cere rezilierea contractului pe motiv de incalcare a clauzei, adica chiriasul fiind acum persoana juridica reiese ca a subanchiriat imobilul....

* Un alt domn avocat mi-a spus ca nu a inalcat clauza cu subanchirierea deoarece tot chiriasul Ionescu B. patronul firmei infiintate, mai bine zis transformarea din AF in SC, si este un continuator.

Dvs. ce parei aveti???
Multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: 222dani , utilizator 19:38, 17 Octombrie 2008
Yaba-daba-duuu ! Am nimerit-o din prima! =D> =D>

:)
carmen silva a scris:


"inchiriez d-nului Ionescu B., avand calitatea de chirias, acest imobil pe perioada de 10 ani cu destinatia de croitorie.
Obligatiile partilor:
1. Chiriasul se obliga sa nu subinchirieze acest imobil altor persoane fizice sau juridica............."

In anul in care s-a incheiat contractul, chiriasul avea impreuna cu sotia o asociatie familiara.


Liviu si Andreea au dreptate (Ionescu si SC Papiota sunt persoane distincte) DAR...

Daca dvs. ati incheiat contractul in considerarea faptului ca Ionescu B avea, la acea vreme, o asociatie familiala, de ce nu s-a inchiriat Asociatiei Familiale "Cutarestii" reprezentata de Ionescu B?

Altfel s-ar putea interpreta acest contract ca fiind facut in considerarea lui Ionescu B, dar care putea totusi sa-si alega infiintarea oricarei entitati - fie ea AF sau SC - prin intermediul careia sa aiba acces la / sa desfasoare activitatea economica, in acord cu destinatia spatiului convenita cu proprietarul. Altminteri n-ar fi avut decat doua posibilitati: Ionescu B sa desfasoare in mod ilegal o activitate economica (si nu prin intermediul unei entitati inregistrate si autorizate) ori doar sa doarma acolo, dar asta ar fi schimbat destinatia spatiului...
Ultima modificare: Marți, 14 Octombrie 2008
romascanu, moderator
E un punct de vedere de luat în seamă.

Multumesc, dar tot nu am inteles : care este raspunsul exact?
Nu pot sa stiu ce a gandit d-nul Ionescu cand a facut cu mine contractul de inchiriere. Cand l-am cunoscut nu mi-a spus ca are intentia de a deschide salon de croitorie pe comanda ci pur si simplu a spus ca face o croitorie. Un an de zile nu a afisat nici un nume de firma ci scria pe un placaj pe care-l agata in poarta "Croitorie femei si barbati"
La administratia finantelor publice pe contract l-am trecut tot Ionescu B, la vremea aceea....
La un an de la inchiriere m-a contactat si mi-a spus ca la finante trebuie sa-l trec SC" Papiota"SRL caci si-a infiintat societate iar el este administrator iar nevasta, fiica si 2 nepoate sunt angajati.
Eu caut sa reziliez contractul si de aceea v-am expus parerile celor doi avocati la care am fost. Deci se poate rezilia contractul ca fiind o subinchiriere "mascata" facuta de Ionescu???
Da puteti
se prezuma ca ionescu sau cum il cheama ar fi functionat acolo ca PF autorizata eventual si nu ca SRL sau AF pentru asta in contract trebuia scrisa sintagma
" se inchiriaza lui Ionescu in calitate de administrator/asociat la asociatia sau SC ...Papiota....in curs de constituire, avnd rezervarea de denumire nr..... eliberat de ORC..... pentru a-si stabili sediul sau deschide punct de lucru "

aceasta sintagma se solicita de ORC cam de vreo 3-4 ani...
consider ca poti rezilia contractul pe motivul subinchirierii !

Alte discuții în legătură

Probleme contract inchiriere carmen silva carmen silva Am mai deschis acum ceva timp un subiect referitor la faptul ca am un contract de inchiriere incheiat in 2002. Pe vremea aceea respectivul chirias era persoana ... (vezi toată discuția)
Doi avocati, doua pareri diferite si o problema carmen silva carmen silva Sunt intr-o mare problema. Vreau un raspuns cert si la obiect care sa ma ajute . Mama mea a inchiriat in 2005 o casa unei persoane fizice pe numele de Popescu ... (vezi toată discuția)
Raspunsuri si opinii amaliamai amaliamai Buna seara Am inchiriat acum ceva timp un imobil ptr. a-mi desfasura activitatea de coafura. Am mers cu propietarul si an facut la un notar un contract unde ... (vezi toată discuția)