Lucente a scris:
In contractul de inchiriere este mentionata activitatea de croitorie , deci nu inteleg care ar fi diferenta intre croitorie si salon de croitorie.Legea locuintei impune forma scrisa atit pentru contractul de inchiriere cat si pentru cel de subinchiriere, si inregistrarea la organele fiscale prin urmare eu sustin in continuare ca nu a fost incalcata clauza de subinchiriere deoarece nu exista un contract scris de subinchiriere.Consider ca doar o schimbarea a destinatiei de folosinta ar fi putut conduce la ideea unei subinchirieri .
Cum aţi caracteriza contractul consensual (strict verbal) prin care eu vă transmit dreptul de folosinţă asupra unui apartament, în schimbul căruia îmi plătiţi, lunar, 300 Euro? Tradus în fapt. Adică, pus în practică încă de acum 6 luni. Dumneavostră sunteţi mulţumit de apartament, eu sunt şi mai mulţumit de modul în care am investit chiria încasată.
Este el un contract de închiriere? Eu spun că da. Doctrina spune la fel: forma scrisă prevăzută de L.114/1996 este prevăzută doar ad
probationem. Contractul de închiriere nu este un contract solemn, aşa cum este cel de arendă, la care forma scrisă este prevăzută
ad validitatem.
De luat în seamă opinia emisă mai sus de
romaşcanu. Revin asupra ei, spunînd încă odată că merită analizată.
Liviu S.Bordaş