avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 894 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Abuz lider sindical? Distribuire sume preferential.
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Abuz lider sindical? Distribuire sume preferential.

Buna ziua!
Va supun atentiei urmatoarea speta:
O persoana este membru de sindicat intr-o institutie publica.
Isi indeplineste toate obligatiile catre sindicat, respectiv contribuie cu 1% din salariu conform legii 54/2003 si ulterior 62/2011 ce i se retine direct de pe statul de plata.
Sindicatul hotaraste la un moment dat sa acorde membrilor sai o compensatie materiala ce se materializeaza in 30 de bonuri valorice a cate zece lei fiecare.
Numai ca nu acorda la toti membrii.
Acorda doar la anumiti membrii.
Si anume doar la aceia care au virat catre sindicat 2% din impozit prin completarea formularului 230 Cerere privind destinaţia sumei reprezentând până la 2% din impozitul anual” cod 14.13.04.13 in ultimii trei ani.
La fel a dispus si plata unor sume compensatorii pentru persoanele disponibilizate in urma restructurarii. Acelasi criteriu.
Intrebarea mea este:
Sunt legale astfel de discriminari pe considerente aleatorii in conditiile in care toti membrii de sindicat si-au indeplinit in mod egal toate obligatiile legale fata de sindicat iar directionarea sumei reprezentand 2% din impozit este o masura de natura personala in afara obligatiilor legale fata de sindicat, fiecare persoana fiind libera sa isi vireze banii catre ce entitate non profit doreste?
Cel mai recent răspuns: giv , utilizator 08:48, 1 Decembrie 2015
Am obtinut, dupa un an, o hotarare de la CNCD ca am fost discriminat.
I sa stabilit avertisment Sindicatului ca a facut discriminare in conditii egale unor membri pe criterii aleatorii.
S-a declinat competenta repararii prejudiciului in favoarea instantelor civile.
Intrebarea mea este daca mai pot merge in instanta civila sa solicit repararea prejudciului cread de decizille discriminatoare. care este termenul de introducere a unei asemenea actiuni?
Se poate sa va adresati instantei civile pentru repararea prejudiciuluoi cauzat ... termenul de introducere al actiunii este de 3 ani ...
Curtea de apel a anulat decizia CNCD (desi mi se pare incorecta masura caci treaba este simpla si clara).
Se poate inchide. Multumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mărirea de salariu se face pe baza semnării actului adițional,salariul ... Magie1 Magie1 Mărirea de salariu se face pe baza semnării actului adițional,salariul nu se poate mari daca nu e semnat actul adițional. E legal cum a procedat ... (vezi toată discuția)
Discriminare sexuala? avocadonet avocadonet Buna seara, la actualul loc de munca femeile beneficiaza de zi libera pe 8 Martie plus un cadou din partea firmei (petrecere in club, cupon cadou, etc.). Poate ... (vezi toată discuția)
Salariu diferit acelasi post roxanika24 roxanika24 Buna, Va rog sa ma indrumati cu privire la urmatoarea situatie in care ma aflu si care ma deranjeaza de o perioada de vreme: Sunt angajata pe postul de ... (vezi toată discuția)