avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1043 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Administrator imobil : contract de munca sau conventie ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Administrator imobil : contract de munca sau conventie civila

Asociatia noastra a schimbat administratorul cu o persoana pensionata care are atestat de Administrator. Aceasta lucreaza in regim de 8 ore pe saptamana, dar obligatiile sale sunt aceleasi ( financiar-contabile, relatii cu furnizorii de servicii, etc) si activitatea o desfasoara , cu exceptia incasarilor, la domiciliul sau.
Doresc sa stiu daca, conform noului cod al muncii ,suntem obligati sa incheiem Contract de munca sau , tinand cont ca este pensionar, putem incheia Conventie civila.

Multumesc pentru raspuns documentatat
Cel mai recent răspuns: Adriantot , moderator 22:33, 19 Ianuarie 2012
Va multumesc .
Din raspunsurile primite constat ca parerile sunt impartite. Se pune intrebarea urmatoare :
In cazul unui control din partea ITM , vom fi sanctionati daca incheiem Conventie civila , tinand cont ca activitatea este repetitiva si se desfasoara la sediul Asociatiei ?
Poate scapati doa cu o avertizare prima data si va vor obliga sa faceti modificarile, dar ramane de vazut ...
Activitatea Admin se incadeaza la toate punctele care o fac sa intre sub incidenta Codului Muncii (CIM) si nu a celui Civil (CC).
Iata doar cateva:
- repetitiva
- dependenta
- relatie de subordonare
- foloseste baza materiala a angajatorului
Multi dintre noi am trecut cu greu si cu multe "of-uri" la CIM-uri deoarece a insemnat aproape o dublare a cheltuielilor salariale.
Dar trebuie sa aveti in vedere ca "somnul linistit pe perna ta" si fara cosmarul unor eventuale controale sau, si mai rau, a unor amenzi de sute de milioane v-ar prinde mai bine la sanatate si, de ce nu, si la buzunar.

Nelman a scris:
Se pune intrebarea urmatoare :
In cazul unui control din partea ITM , vom fi sanctionati daca incheiem Conventie civila , tinand cont ca activitatea este repetitiva si se desfasoara la sediul Asociatiei ?

Da, primiti amenda daca aveti un administrator, persoana fizica, fara Contract individual de munca si va obliga la angajarea acestuia.
De ce nu-l angajati cu CIM?

Alte discuții în legătură

Este sau nu este legalã convenþia civilã de prestãri servicii ? di.modi di.modi Bună ziua ! :) Am citit pe net niste articole, şi cum pentru mine nu sunt tocmai clari termenii juridici, am rămas cu o nelămurire: În cazul unei ... (vezi toată discuția)
Coventie civila Nicu I. Nicu I. Conventiile civile se mai pot incheia, in cadrul unei asociatii de propietari, in conditiile in care prin Legea 577/2003 (privind aprobarea Ordonantei de ... (vezi toată discuția)
Conventie de prestari servicii sau contract individual de munca? Maria2143 Maria2143 Buna seara! Care este forma legala de angajare a personalului: presedinte, cenzor, administrator, femeie de serviciu, portar intr-o asociatie de ... (vezi toată discuția)