avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 436 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Audierea minorului sub 10 ani
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Audierea minorului sub 10 ani

Deoarece prin Noul cod civil se pot audia si minorii sub 10 ani , va rog sa-mi spuneti practic, cum se realizeaza acest lucru. In pezenta ambilor parinti, a avocatilor sau doar copilul cu judecatorul?

Rog raspunsuri in cunostinta de cauza
imi cer scuze ca intervin si eu aici dar as avea o intrebare.-DE CE ANUME SE TINE CONT CAND CHIAMA UN COPIL IN INSTANTA?....daca copila are 7 ani si tatal profita de naivitatea ei si o santajeaza psihic pe copila,ce se poate face in cazul acesta?se poate tine cont ,in caz ca este copila chemata si ea?este o copila desteapta dar cred ca cei ce cunosc bine copii si varstele lor ....stiu ca un copil poate fi usor santajat (orice copil isi doreste sa fie cu amandoi parinti si spune cel invata cel ce sta cu copilul in perioada respectiva ).nu sunt psiholog doar o mama ce a invatat cat de cat comportamentul copiilor pe varste,cel putin pana acum pot sa spun ca nu mam inselat .multumesc si sper ca ma-ati inteles.Craciun fericit!:sorry:
Ultima modificare: Marți, 27 Decembrie 2011
elenazahiu, utilizator
nu se tine cont. In toate cazurile pe care le-am avut, la audiere a existat si un psiholog.

Judecatorul se joaca cateva minute cu copilul si in timpul jocurilor pe care le face vorbesc si despre caz, judecatorul ii pune anumite intrebari uneori fara sa ca copilul sa isi dea seama.
Din ce am vazut eu instanta nu se complica cu psihologul.Il lasa sa isi faca raportul si il exclude de la ascultarea minorului.
nu mi se pare normal totusi sa fie audiat doar in prezenta judecatorului , fara un reprezentant akl autoritatii tutelare. practic, judecatorul poate retine orice, nu poate fi contrazis ulterior...copilul chiar daca sutine ceva se poate consemna altceva..si cine raspunde?
av.antoanelageaman a scris:

nu mi se pare normal totusi sa fie audiat doar in prezenta judecatorului , fara un reprezentant akl autoritatii tutelare. practic, judecatorul poate retine orice, nu poate fi contrazis ulterior...copilul chiar daca sutine ceva se poate consemna altceva..si cine raspunde?

asa.. si?
dvs daca participati cum dovediti ulterior?
e cum am zis o aiureala...
deveniti martor...pt ca aceasta calitate are intaietae fata de cea de avocat..sau mergeti ca avocat:D

Ultima modificare: Marți, 27 Decembrie 2011
ContSters230219, utilizator

Alte discuții în legătură

Minor audiat Monica_1983 Monica_1983 In caz de stabilire domiciliu minor,poate fi audiat un copil de 6 ani in instanta? (vezi toată discuția)
Cand este audiat minorul? laurentiusergiu_33 laurentiusergiu_33 Pe 14 septembrie ar trebui (cred eu),sa se dea pronuntarea sentintei in cazul unei reincredintari,intrucat atunci vor fi audiati toti martorii si vor fi ... (vezi toată discuția)
Posibilitatea de a face reclamatie in legatura cu ancheta sociala si posibilitatea recuzarii judecatorului marius_cretoiu marius_cretoiu Am intentat proces de divort in 11.11.2014. In data de 16.04.2015, l-am sunat pe fiul meu, care era acasa si care mi-a spus ca l-a sunat pe telefonul mobil ... (vezi toată discuția)