avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 511 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Audierea minorului sub 10 ani
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Audierea minorului sub 10 ani

Deoarece prin Noul cod civil se pot audia si minorii sub 10 ani , va rog sa-mi spuneti practic, cum se realizeaza acest lucru. In pezenta ambilor parinti, a avocatilor sau doar copilul cu judecatorul?

Rog raspunsuri in cunostinta de cauza
nu este chiar asa...exista instrumente procesuale ...a se vedea recuzarea, spre exemplu.
ma refer la ceea ce minorul spune...:-/
si eu..daca nu se consemneaza cum trebuie poti macar sa recuzi....
In prezent am un caz in care eu am cerut ascultarea minorei in varsta de 6 ani, partea adversa a cerut evaluare psihosociala.
Instanta nu prea vroia sa asculte minora, dar vroia sa dea evaluarea psihosociala...initial...

S-a prorogat la cererea mea incuvintarea acestor probe.
Se vor lua interogatoriile mai intai si apoi se vor audia martori.

Ceea ce zice copilul conteaza mai putin...desi legea ii confera dreptul la opinie...
Este prea mic sa conteze efectiv si sa stie ce este mai bine pentru el...
Si dupa 10 ani nu se ia in seama decat daca vrea cu mama...
problema care se pune este ca, la unele judecatorii, ce declara minorul audiat este consemnat in favoarea unei anumite parti, chiar punandu-i-se in gura ce nu a afirmat...problema mea era cum sa preintampin asemenea cazuri. sunt de parere ca autoritatea tutelara ar trebui sa fie de fata, nu degeaba este citata in cauza.altfel , doar judecatorul cu copilul nu mi se pare in regula....mai ales in cutumele noastre privind incredintarea automata a minorului la mama

Alte discuții în legătură

Minor audiat Monica_1983 Monica_1983 In caz de stabilire domiciliu minor,poate fi audiat un copil de 6 ani in instanta? (vezi toată discuția)
Cand este audiat minorul? laurentiusergiu_33 laurentiusergiu_33 Pe 14 septembrie ar trebui (cred eu),sa se dea pronuntarea sentintei in cazul unei reincredintari,intrucat atunci vor fi audiati toti martorii si vor fi ... (vezi toată discuția)
Posibilitatea de a face reclamatie in legatura cu ancheta sociala si posibilitatea recuzarii judecatorului marius_cretoiu marius_cretoiu Am intentat proces de divort in 11.11.2014. In data de 16.04.2015, l-am sunat pe fiul meu, care era acasa si care mi-a spus ca l-a sunat pe telefonul mobil ... (vezi toată discuția)