avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 792 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Supraveghere video in bloc
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Supraveghere video in bloc

Buna ziua,
imi cer scuze pentru gramatica, dar sunt strain.

Locuiesc intr-un bloc unde presedintele asociatiei locatarilor a instalat un sistem de supraveghere video, atat in exterior cat in interior. De cate ori ne intalnim, dansul imi spune la ce ora am intrat si, eventual, cu cine.

As vrea sa stiu cum pot sa imi protejez privacy-ul.
Cel mai recent răspuns: TEODORA64 , utilizator 22:16, 27 Ianuarie 2019
Eu cred ca faptele sunt altele.Administratorul nu va supravegheaza ca nu are ce face ci va aduce
un argument daca ii spuneti ca nu ati fost prezent pentru calculul intretinerii,
gunoi depus altundeva decat la ghena,alte fapte ce contravin traiului in comun,stabilite in A.G.
sau ROI(regulament de ordine interioara)
Noi avem camere de inregistrare.Cand se intampla un eveniment ,furat,spart,etc.se inregistreaza
data intr-un caiet si la data cand operatorul descarca inregistrarile (3o zile)in caz exceptional
in caz de furt ne uitam cine a fost persoana.Dar nu o face administratorul si nici eu ,ci persoana
care face sevice-ul.
Nu comunicam asociatiei,ci direct persoanei.In data de ,la ora,ati facut aceasta.Aveti de platit
suma..plus deplasarea operatorului(care nu intra in abonamentul lunar).
@mauroghiglia a sciss:
As vrea sa stiu cum pot sa imi protejez privacy-ul
.

Vi-l protejati ca si pana acum.Trageti draperiile sau ce faceati pana acum..
Pe scara nu e privat e comun.

Daca presedintele ar fi asa cum spuneti dv adica cum va vede va spune "tam-nesam" ca ati iesit la nu stiu ce ora si ati intrat la nu stiu ce ora insemna ca e nebun.
Dar sincer nu avem motive sa va credem intrucat asta ar insmena sa stea non stop sa se uite pe camera si nu ar fi posibil.
Sunt sigur ca omul va spune ca argument in cadrul vreunei discuti legat e de nr persoane sau alte chestii.

Noi in asociatie abia asteptam sa mai evolueze tehnologia camerelor de supraveghere si sa se imbunatateasca. Sa fie camerele wireless mai bune si mult mai ieftine ca nu dorim sa stricam blocul cu fire.

Majoritatea loicatarilor doresc sa punem dar toti vrem fara fire si sparturi.
Sistemul ne-ar folosi in multe situatii de stricaciuni.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
@Mariana
cred ca aveti o idee distorsionata despre un sistem de supraveghere. In primul rand nu cred ca poate fi folosit pentru a calcula intretinere. Legea vorbeste clar despre "Sisteme de supraveghere impotriva hotilor".
In al doila rand, cum v-ati simtit dumneavoastra daca presedintele blocului Dvs v-ar opri pe scari, fata de vecini, si va spune "Ieri am vazut ca, la ora 1 noapte, ati intrat in casa cu un barbat care a stat 2 ore?"
Iertare.Nu am afirmat ca sistemul video ajuta la calculul intretinerii.Am rugamitea sa cititi raspunsul meu.

Alte discuții în legătură

Montare camere video pe bloc crisalexa crisalexa Asociatia de proprietari din blocul unde locuiesc se confrunta cu urmatoarea situatie: Urmare a discutiei purtate si a acordului obtinut in cadrul Adunarii ... (vezi toată discuția)
Asociatia de proprietari - montare sistem supraveghere video Dorinel_77 Dorinel_77 Buna ziua In Adunarea Generala sa hotarat sa se monteze un sistem de supraveghere video la intrarea in bloc si la parter.......2-3 ... (vezi toată discuția)
Mai este necesar acordul individual al tuturor proprietarilor din imobil la montarea camerelor de supraveghere? nukytza nukytza Buna ziua! Asociatia de Proprietari a decis, in urma votului majoritar (50%+1) din cei prezenti la cea de-a doua Adunare Generala, instalarea unui sistem de ... (vezi toată discuția)