unlocatar a scris:
@mauroghiglia a sciss:
As vrea sa stiu cum pot sa imi protejez privacy-ul
.
Vi-l protejati ca si pana acum.Trageti draperiile sau ce faceati pana acum..
Pe scara nu e privat e comun.
Daca presedintele ar fi asa cum spuneti dv adica cum va vede va spune "tam-nesam" ca ati iesit la nu stiu ce ora si ati intrat la nu stiu ce ora insemna ca e nebun.
Dar sincer nu avem motive sa va credem intrucat asta ar insmena sa stea non stop sa se uite pe camera si nu ar fi posibil.
Sunt sigur ca omul va spune ca argument in cadrul vreunei discuti legat e de nr persoane sau alte chestii.
Noi in asociatie abia asteptam sa mai evolueze tehnologia camerelor de supraveghere si sa se imbunatateasca. Sa fie camerele wireless mai bune si mult mai ieftine ca nu dorim sa stricam blocul cu fire.
Majoritatea loicatarilor doresc sa punem dar toti vrem fara fire si sparturi.
Sistemul ne-ar folosi in multe situatii de stricaciuni.
Cred ca cel mai corect sub aspect juridic ar fi, ca fiecare din cei care doresc sa isi faca un astfel de sistem sa o faca in asa fel incat sa nu afecteze drepturile si libertatile fundamentale ale celorlalti.
Fiecare are dreptul la intimitate chiar si in holul blocului ( ma refer la libera circulatie in mod special...dar si la dreptul de a stationa...).Adica sa nu fie precum pe timpul securitatii in sensul ca, se poate urmari de cate ori iese cineva din bloc, de cate ori revine, cu cine revine...si apoi...o mica ancheta...dar...de ce revine...etc...
Se poate discuta despre masuri extraodinare in cazuri extreme de vandalism pe o anumita durata de timp.
Se poate monta o camera video doar in scop de intimidare dar fara sa se filmeze efectiv pentru un scop preventiv pentru care nu locuiesc in bloc.Se poate angaja si paznic.Dar...acesta trebuie sa fie obligat la confidentialitate...
Chiar daca este o coproprietate fortata si perpetua nu inseamna ca ceva ce excede unui act de administrare ar fi legal.
Parerea mea este in sensul ca, se incalca drepturi si libertati fundamentale dar pentru a se constata aceasta incalcare este necesar ca persoana sa deschida proces si sa stie sa isi expuna argumentele in fata instantei de judecata.
Fara existenta unui proces orice este permis...
Cu alte cuvinte, fiecare are dreptul de a-si monta in propriul apartament camere de supraveghere...dar...chiar si in aceasta situatie cu respectarea dreptului la viata privata si la intimitate...
Concluzia mea este ca, ilegalitatea exista dar trebuie constata de instanta...in cazul camerelor de luat vederi in scara blocului.