avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 805 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Supraveghere video in bloc
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Supraveghere video in bloc

Buna ziua,
imi cer scuze pentru gramatica, dar sunt strain.

Locuiesc intr-un bloc unde presedintele asociatiei locatarilor a instalat un sistem de supraveghere video, atat in exterior cat in interior. De cate ori ne intalnim, dansul imi spune la ce ora am intrat si, eventual, cu cine.

As vrea sa stiu cum pot sa imi protejez privacy-ul.
Cel mai recent răspuns: TEODORA64 , utilizator 22:16, 27 Ianuarie 2019
@moderator
inteleg ce spuneti, dar, din scrisul Dvs nu prea inteleg daca am incalcat regulamentul...

Sincer, frasa "inclusiv in cea din care pretindeti ca veniti" nu este prea fericita. Eu PROVIN de o tara, nu pretind ca vin, dar e o nuanta pe care nu cred ca o intelegeti.

@avocat_lacoschi
Sunteti sigur ca apararea unui drept fundamental trebuie facuta in istanta? Sincer sa fiu, nu stiu daca in aceasta tara "unde exista legea" inca s-a aplicat normativa europeana privind protejarea confidentialitate prin infiintarea unei Garant. Cred ca sisteme de supraveghere sunt obiect unei legi. Si, de cate stiu eu, apararea legii nu se face in instanta, dar de catre autoritatiile competente. Ori daca cineva m-agreseaza in aceasta tara trebuie sa-l dau in judecata? Si politia ce face?
M-explica mai bine. Eu cred ca daca un subiect isi foloseste inregistrariile camerelor pentru uz personal, incalca o lege penala. Cred ca este treaba de politie, nu trebuie sa-l dau in judecata.
@mauroghiglia,
In Romania ca dealtfel in multe alte tari sunt instalate camere de supraveghere aplasate pe strazi, la intrarile in cladiri, institutii, firme..., si nu interzice nimeni instalarea de asemenea instalatii la intrarea in bloc afar, inauntru, pe casa scarii s.a.m.d.
Sigur ca acestea au scopul de a stapani infractionalitatea, pentru a fi de ajutor in desfasurarea unor anchete si investigatii... Si marea majoritate a oamenilor nu sunt deranjati de acestea, ba dimpotriva se simt mai in siguranta cand circula pe strada, cand intra in bloc seara sau intra in lift alaturi de o prersoana necunoscuta.

Faptul ca vecinul dumneavoastra, presedinte a spus ca sunteti inregistrat ca la o anumita ora ati intrat in bloc cu o alta persoana..., este un accident, o intamplare nefericita sau este o situatie ce poate ca are la origine alte neintelegeri, alte divergente mai vechi ce exista intre dumneavoastra si presedintele asociatiei.
Daca nu reusiti sa va impacati, daca va creaza probleme, va agreseaza pe dumneavoastra sau pe vizitatorii dumneavoastra, aveti posibilitatea sa sesizati la politie si sa cereti ajutorul autoritatilor.

Cat priveste comentariile dumneavoastra cu privire la tara din care veniti sau proveniti, cu privire la legislatia de la noi si de la altii, cu privire la ce va astepatati dumneavoastra sa fie aici pe acest forum si altele de acest fel, e bine sa le evitati si sa incercati sa obtineti informatiile necesare. Nu v-a intrebat nimeni de unde proveniti, nu a spus nimeni ca nu va exprimati bine in limba ronaa sau ca nu intelegeti limba romana, ci acestea au fost doar consideratii facute de dv fara a fi necesare si aducatoare de calitate in discutie.
Luati de aici numai ce va ajuta si ignorati ceea ce credeti ca nu va ajuata. Pe un forum, indiferent ca este Romania, in Franta sau in China, intra cine vrea si-si exprima parerea, in general fara a fi obstructionat, atat timp cat nu incalcca regulamentul de postare (atac la persoana, cuvinte obscene...).
Asa ca, va rog, LA SUBIECT!:rtfm:
mauroghiglia a scris:

Oare traiesc cu adevarat intr-o tara fara lege?
Asta ati spus. Nici macar nu v-ati dus la politie sa reclamati cazul, asa cum ati fi facut in tara dv. si sa vedeti daca "intr-adevar traiti intr-o tara fara lege".
Faceti ce trebuie sa faceti, mergeti la politie, reclamati cazul asa cum ati fi facut-o si in tara dv..... si apoi putem sa discutam cum se aplica legea sau cum nu se aplica.

Peste tot in lume un avocat va va spune ca trebuie sa mergeti in instanta, dar pana acolo ...mai va!
Nu avem numai fetite frumoase, mai avem si bun simt si stim sa folosim si nuantele, nu suntem o tara de trogloditi, daca asta ati vrut sa spuneti!
mauroghiglia a scris:

@avocat_lacoschi
Sunteti sigur ca apararea unui drept fundamental trebuie facuta in istanta? Sincer sa fiu, nu stiu daca in aceasta tara "unde exista legea" inca s-a aplicat normativa europeana privind protejarea confidentialitate prin infiintarea unei Garant. Cred ca sisteme de supraveghere sunt obiect unei legi. Si, de cate stiu eu, apararea legii nu se face in instanta, dar de catre autoritatiile competente. Ori daca cineva m-agreseaza in aceasta tara trebuie sa-l dau in judecata? Si politia ce face?
M-explica mai bine. Eu cred ca daca un subiect isi foloseste inregistrariile camerelor pentru uz personal, incalca o lege penala. Cred ca este treaba de politie, nu trebuie sa-l dau in judecata.


Instantele sunt foarte atente la astfel de judecati daca se invoca argumente pertinente.
Se poate insa intampla ca instantele sa nu aiba o perceptie clara si sa dea solutii auirea.
In general, eu am noroc, dar instante care sa nu inteleaga Conventia Europeana care este deosebit de greoaie se pot intalni.Pana in prezent nu am intalnit dar...orice e posibil...

Montarea unor camere de luat vederi in spatii publice reprezinta o alta discutie juridica fata de montarea unor camere de luat vederi intr-un spatiu in care diferenta dintre public si privat este atat de mica incat balanta poate inclina cu usurinta intre de notiunea de privat si intimitate.
O camera montata in scara blocului unde exista un numar limitat de persoane care intra si ies este total diferita fata de un spatiu in care o persoana nu poate fi identificata decat in conditii care sa fie in conformitate cu interesul general sau cu...interesul national...( a se vedea camerele de luat vederi din statiile de metrouri si riscul de atentate...)
Varietatea este atat de mare incat se poate scrie o carte pe aceasta tema...

Dar...asa cum ziceam anterior...
Depinde foarte mult de argumentele pertinete prezentate in instante...de parti si de modul in care stiu sa se apere ( daca argumentele sunt pertinente nu cred ca cei care ar monta camere de supraveghere s-ar putea apara...) si de modul in care instanta ar intelege deoarece sunt aspecte de drept deosebit de dificile de inteles chiar si pentru instante...

Dar, dupa parerea mea, instantele au aptitudinea de a intelege...in marea majoritate a cazurilor...
Ultima modificare: Sâmbătă, 31 Decembrie 2011
elga50, moderator
ilegalitatea este acolo unde se pot prinde inregistrari cu persoana ta, fara acordul tau, este o directiva europeana care spune clar ca e incalcarea vietii private

unlocatar a scris:

Domnule avocat_lascoschi si @mauroghiglia daca o sa veniti sa vizitati cateva blocuri din satul francez o sa aveti surpriza ca nici macar nu aveti dreptul sa intrati in bloc.

O sa va intrebe inainte sa urcati pe scarile de la intrare o persoana (angajatul unei firme de paza nu o persoana oarecare angajata ca portar) cine sunteti si la cine doriti sa mergeti.
Daca nu are instructiuni cum ca sunteti asteptat sau nu are intructiuni lasate de proprietarul la care doriti sa mergeti sa fie sunat in caz de oaspeti va va intoarce inapoi.
Il puteti suna dv pe proprietarul respectiv si numai dupa ce acesta suna la respectivul portar al firmei de paza abia atunci puteti urca.

Toti locatarii au incredere.Unii din ei care locuiesc chiar la parter nici macar nu incuie usa cind pleaca.Au paza si camere.

Unde ar fi ilegalitatea daca majoritatea (adunarea generala) asa a hotarat??

In toate blocurile unde exista batrani care te abordeaza fara sa fie administratori sau alte functii in asociatii de locatari nu au existat furturi.




@mauroghiglia
Ganditi-va ca aveti un portar si gata.
Daca doriti sa nu fie intrebati vizitatorii dv atuci mergeti si asteptatii de la intrare si mesajul va fi clar.






~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Montare camere video pe bloc crisalexa crisalexa Asociatia de proprietari din blocul unde locuiesc se confrunta cu urmatoarea situatie: Urmare a discutiei purtate si a acordului obtinut in cadrul Adunarii ... (vezi toată discuția)
Asociatia de proprietari - montare sistem supraveghere video Dorinel_77 Dorinel_77 Buna ziua In Adunarea Generala sa hotarat sa se monteze un sistem de supraveghere video la intrarea in bloc si la parter.......2-3 ... (vezi toată discuția)
Mai este necesar acordul individual al tuturor proprietarilor din imobil la montarea camerelor de supraveghere? nukytza nukytza Buna ziua! Asociatia de Proprietari a decis, in urma votului majoritar (50%+1) din cei prezenti la cea de-a doua Adunare Generala, instalarea unui sistem de ... (vezi toată discuția)