avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 163 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... HG nr.1225/2011 - salariul minim brut pe economie
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

HG nr.1225/2011 - salariul minim brut pe economie

Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 922/2011
Hotarare nr. 1225 din 14 decembrie 2011 pentru stabilirea salariului de baza minim brut pe tara garantat in plata
Cel mai recent răspuns: Doina Elena , Consultant resurse umane 17:43, 22 Martie 2012
Nu exist niciun CCMN ... de la 01.01.2011 nu mai avem asa ceva , iar dupa intrarea in vigoare a Legii nr.62/2011 nu se mai incheie ccm la nivel national ....
nebunica a scris:

in concluzie, daca in CIM sau ROI nu sunt specificati coeficientii, iar activitatea este de proiectare, inginerii angajati ca si proiectanti pot avea salariul minim de 700? oare nu este o bataie de joc la adresa celor cu studii superioare?sau aplicam coeficientul din CCM la nivel national de 1,72????


1. Salariul se stabileste prin negociere intre salariat si angajator.
2. Daca salariatului nu-i convine oferta angajatorului o poate refuza.
3. Daca angajatorul are nevoie de salariatul respectiv atunci ii va oferi un salariu mai bun numai sa il poata angaja pe acel salariat bine pregatit profesional.
nebunica a scris:

in concluzie, daca in CIM sau ROI nu sunt specificati coeficientii, iar activitatea este de proiectare, inginerii angajati ca si proiectanti pot avea salariul minim de 700? oare nu este o bataie de joc la adresa celor cu studii superioare?sau aplicam coeficientul din CCM la nivel national de 1,72????


Banuiesc ca firma in care lucrati apartine ramurii constructii.Verificati daca pt. ramura constructii nu exista un contract colectiv de munca in vigoare la ora actuala,caci acolo aveti sigur reglementati si coeficientii de ierarhizare ,pt. functii ce necesita st.superioare,coeficienti care trebuie respectati,precum si nivelul sal. minim brut ce se acorda in firma.
Astfel se stabileste salariul minim /functie care se poate acorda ,iar mai apoi,se negociaza salariul individual.De ex. daca salariul minim brut/unitate este 700lei,coeficientul de ierarhizare 2,atunci salariul minim brut de la care se pleaca pt. functiile ce necesita st. superioare trebuie sa fie minim 1400lei.
Daca nu mai este valabil acel contract,ramane sa va folositi capacitatea personala de negociere si in functie de valoarea dvs, profesionala sa incercati sa va negociati un salariu care in niciun caz nu poate fi de 700lei....
buna seara!
firma la care lucrez are 4 salariati (studii superioare) cu timp partial de 1 ora/zi. salariul pe ora in 2011 s-a calculat astfel: 4.118x1.72=7.083
in 2012 salariul fiind de 4.13 lei/ora ar necesita modificare, dar am inteles ca nu mai sunt valabili coeficientii de ierarhizare si nici in CIM sau ROI nu sunt specificati, in acest caz din punct de vedere legal considerati ca suntem obligati sa facem acte aditionale cu noul salariu sau numai in cazul in care patronul si salariati negociaza un alt salariu?
multumesc frumos!
NIci in 2011 nu mai erau obligatoriu folosirea acestor coeficenti decat daca erau prevazuti in ccm aplicabil angajatorului sau in reg.intern al acestuia ...

In 2012 se folosesc numai daca acordarea lor este prevazuta intr-un act aplicabil angajatorului (ccm sau reg.intern).

Alte discuții în legătură

Salariul minim garantat pentru personal cu studii superioare 2011 ilysuciu ilysuciu salariul minim garantat pentru personal cu studii superioare incadrat in functii cc necesita studii superioare (vezi toată discuția)
Coeficienti ierarhizare 2012 rominaduca rominaduca buna ziua. Ma puteti lamuri va rog cu privire la coeficientii de ierarhizare?Am angajati care au primit 670, iar acum vor avea 700 si angajati care au luat ... (vezi toată discuția)
Coeficienti de ierarhizare salariala mihaela_86 mihaela_86 Buna ziua, Va rog sa-mi spuneti si mie care sunt coeficientii de ierarhizare salariala la 31.03.2011 (mai exact care este salariul mimim pe economie pentru ... (vezi toată discuția)