avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 828 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Legea mamelor : indemnizatia de maternitate 85% din ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Legea mamelor : indemnizatia de maternitate 85% din salariu sau minim 6 mil

As vrea sa stiu noua lege aprobata miercuri ,15 octombrie 2008 , se aplica si pt angajatele care nu platesc impozit la stat (sunt informaticiana ) ?
Buna ziua,

Urmeaza sa nasc in 2009 , lucrez de 10 ani dar de 5 ani in cartea de munca am 1000 ron si restul pe drepturi de autor, o formalitate inventata de compania unde lucrez-o televiiziune-de a scapa de impozite, banuiesc.
In cazul drepturilor de autor cum se aplica legea? Voi primi 85% din cat am pe cartea de munca sau, asa cum e firesc, din intreg salariul meu, cuprins si-n acele drepturi autor?
Va multumesc
Veti obtine 85% din media veniturilor, nu salariului, de aceea si conditia e plata impozitului, nu calitatea de salariat. Platiti impozit epe veniturile din drepturile de proprietate intelectuala, asa incat acestea se vor lua in considerare.
intru in concediu de crestere a copilului din ian 2009.ce se considera la calcularea celor 85% din venituri: din decl.200 pe 2007,pe 2008(sunt pfa-cab.med.individual)sau in functie de contributia la asigurarile sociale pentru care platesc la salariul minim pe economie.Acesti 85% sunt o suma fixa sau se mai scad impozite..etc.
Va multumesc pentru raspuns.
Ana Eliade
simg a scris:

intru in concediu de crestere a copilului din ian 2009.ce se considera la calcularea celor 85% din venituri: din decl.200 pe 2007,pe 2008(sunt pfa-cab.med.individual)sau in functie de contributia la asigurarile sociale pentru care platesc la salariul minim pe economie.Acesti 85% sunt o suma fixa sau se mai scad impozite..etc.

Daca intrati in CIC in 2009, in cazul in care optati pentru varianta procentuala a indemnizatiei lunare se va lua in considerare 85% din media veniturilor realizate in 2008.

Alte discuții în legătură

Indemnizatie crestere copil Boatca Elena Boatca Elena Sunt in concediul de crestere a copilului. Stiu ca legea prevede ca persoana care beneficiaza de acest concediu primeste 85% din salariu. Tot 85% din salariu ... (vezi toată discuția)
venituri in calculul indemnizatiei de crestere a copilului andreea36 andreea36 Buna-ziua! Ma intereseaza daca la media veniturilor pe ultimele 12 luni din care se iau 85% pentru calcularea indemnizatiei de crestere a copilului se iau in ... (vezi toată discuția)
Stagiu de cotizare pentru indemnizatie de cresterea copilului ada2113 ada2113 Buna ziua, Va rog daca se poate sa ma ajutati si pe mine. Am contract de munca part time inregistrat la o firma din 2007(din ce a aparut in 2009 am inteles ... (vezi toată discuția)