avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 837 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Legea mamelor : indemnizatia de maternitate 85% din ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Legea mamelor : indemnizatia de maternitate 85% din salariu sau minim 6 mil

As vrea sa stiu noua lege aprobata miercuri ,15 octombrie 2008 , se aplica si pt angajatele care nu platesc impozit la stat (sunt informaticiana ) ?
freeelis a scris:

ramo77 a scris:

Da, dar daca am mai multe contracte de 2 ore, pe langa cel cu 8 ore, vor plati toti angajatorii?

Indemnizatia lunara nu este platita de catre angajatori ;)
Fondurile necesare plăţii drepturilor prevăzute de OUG nr.148/2005, cheltuielile administrative, precum şi cele de transmitere a drepturilor se asigură din bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Muncii, Solidarităţii Sociale şi Familiei.

raduborza a scris:
Există posibilitatea ca în timpul concediului pentru îngrijirea copilului să se schimbe "titularul"? Adică din concediu de maternitate să devină de paternitate sau viceversa? Dacă da, care sînt condiţiile?

Exista posibilitatea schimbarii titularului concediului pentru ingrijirea copilului. Astfel, parintele care urmeaza sa intre in CIC trebuie sa indeplineasca conditiile prevazute de OUG nr.148/2005, si anume : în ultimul an anterior datei naşterii copilului, au realizat timp de 12 luni venituri profesionale supuse impozitului pe venit potrivit prevederilor Legii nr. 571/2003 privind Codul fiscal, cu modificările şi completările ulterioare.
cred ca raspunsul nu va mai intereseaza, logic se aplica legea de la data formularii cererii adica 85% din salariu.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizatie crestere copil Boatca Elena Boatca Elena Sunt in concediul de crestere a copilului. Stiu ca legea prevede ca persoana care beneficiaza de acest concediu primeste 85% din salariu. Tot 85% din salariu ... (vezi toată discuția)
venituri in calculul indemnizatiei de crestere a copilului andreea36 andreea36 Buna-ziua! Ma intereseaza daca la media veniturilor pe ultimele 12 luni din care se iau 85% pentru calcularea indemnizatiei de crestere a copilului se iau in ... (vezi toată discuția)
Stagiu de cotizare pentru indemnizatie de cresterea copilului ada2113 ada2113 Buna ziua, Va rog daca se poate sa ma ajutati si pe mine. Am contract de munca part time inregistrat la o firma din 2007(din ce a aparut in 2009 am inteles ... (vezi toată discuția)