Din nefericire , daca nu aveti 12 luni succesive nu.Se aproba numai o intrerupere de max 15 zile.Sincer, mi se pare neconstitutional deoarece se face o discriminare intre femeile ce au lucrat n...ani si au intrerupt o luna, si cele ce au lucrat doar 12 luni , sa zicem..Din nefericiere asta e legea si nu am cunostinta ca vre-o mamica in situatia de a nu beneficia indemnizatie, cum ar fi situatia dvs sa fi atacat ca neconstitutionala aceasta prevedere...Parerea mea si a celor mai multi colegi cu care m-am consultat este ca ar avea sanse mari.
va multumesc de raspuns.
asadar lunile trebuiesc lucrate integral? 100% ?
fiindca facand un calcul eu as avea in mometul ipotetic al nasterii 11 luni (martie '09 - ianuarie 2010) plis a 12a luna inceputa deja (februarie 2010).
in cazul nasterilor inainte de termen (premature) sistemul de calcul este divers sau ramai doar cu ghinionul ?
Care este data probabila a nasterii?
Ati putea lua indemnizatie totusi.
Martie ar putea fi prin exceptie fractiune de luna cu un numar de zile lucrate mai mic de jumatate, iar daca DNP-ul este dupa 15 februarie ati putea avea si februarie ca fractiune de luna.
Astfel ati avea 12 luni.
Daca nasteti prematur primiti o hartie de la ginecolog care atesta acest lucru si cele 12 luni se scurteaza cu perioada aferenta.
Sarcina usoara si succes!
data probabila ar fi 19 februarie, dar e clar ca nu ma pot lua nici dupa doctorita si nici dupa faptul ca se va naste exact la termen.
multumesc muuult de raspunsuri.
Daca am PFA pe norma de venit, la ce se aplica acel 85%? Din cate am inteles eu din lege, norma de venit este considerat venit net. Deci se ia 85% din norma? Sotul cand a depus actele la primarie au spus ca se calculeaza in felul urmator: 85% din (norma - impozit).
Mi-am prins urechile prin legi si tot nu inteleg si probabil este undeva si pe internet (forumuri) dar nu gasesc si vreu sa stiu ca sa imi fac calculele ca atunci cand vine decizia sa pot verifica deoarece pe 2008 nu am an intreg de PFA si mi-e teama ca o sa greseasca calculul (sa inparta venitul la 12 - a mai patit lumea).
Cine a trecut prin asta, va rog sa ma lamuriti si pe mine.