avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 862 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Legea mamelor : indemnizatia de maternitate 85% din ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Legea mamelor : indemnizatia de maternitate 85% din salariu sau minim 6 mil

As vrea sa stiu noua lege aprobata miercuri ,15 octombrie 2008 , se aplica si pt angajatele care nu platesc impozit la stat (sunt informaticiana ) ?
salut. am si eu o intrebare: daca sotia mea a fost platita in ultimii 3 ani si pe cartea ed munca si pe drepturi de autor, pentru cei 85% se vor lua in calcul SALARIUL+DREPTURILE DE AUTOR? mentionez ca sunt platite impozitele si declaratiile de venit sunt depusei. multumesc.
papone,
se iau in calcul pentru stabilirea indemnizatiei pentru CIC ambele venituri , salariu si drepturi de autor.
Stie cineva daca persoana care intra in concediul de crestere a copilului e obligata sa-si suspende PFA-ul sau daca e de ajuns sa nu emita facturi pe perioada de 2 ani?
badsector a scris:

O noutate absoluta pentru mine in legatura cu indemnizatia in varianta de 85% din venituri este este necesitatea de plata la casa de sanatate si asigurari a 0.85% (pentru concedii de boala si indemnizatii) PE LANGA acei 5.5% pe care oricum trebuie sa le platim pe fiecare tip de venit.

Acum sunt in situatia in care sotia a avut venituri considerabile si prin PFA pe langa salariul primit ca angajat iar baietii destepti de la casa de asigurari nu accepta plata acestor 0.85% retroactiv in schimb ne obliga la plata acelor 5.5% cu penalitati cu tot.

Am auzit ca e posibil sa fac o solicitare de derogare la CASS in scris de la prevederile in acest sens (legea 399/2006). Ma poate ajuta cineva cu un model pentru o astfel de solicitare?

Va multumesc in avans!

ooooaaaaa, de unde ai aceasta informatie??? e pe bune sau zvon? eu stiam ca nu iti plateste concediul medical prenatal si postnatal daca nu ai aceasta asigurare platita (cea pentru 'indemnizatii si concedii'), dar CIC-ul nu are nici o legatura cu asta. Daca aflii ceva, vreu si eu informatii!!!! TE ROG!!!!!

Alte discuții în legătură

Indemnizatie crestere copil Boatca Elena Boatca Elena Sunt in concediul de crestere a copilului. Stiu ca legea prevede ca persoana care beneficiaza de acest concediu primeste 85% din salariu. Tot 85% din salariu ... (vezi toată discuția)
venituri in calculul indemnizatiei de crestere a copilului andreea36 andreea36 Buna-ziua! Ma intereseaza daca la media veniturilor pe ultimele 12 luni din care se iau 85% pentru calcularea indemnizatiei de crestere a copilului se iau in ... (vezi toată discuția)
Stagiu de cotizare pentru indemnizatie de cresterea copilului ada2113 ada2113 Buna ziua, Va rog daca se poate sa ma ajutati si pe mine. Am contract de munca part time inregistrat la o firma din 2007(din ce a aparut in 2009 am inteles ... (vezi toată discuția)