avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 427 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Contract vinzare cumparare,valabil sau nu
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Contract vinzare cumparare,valabil sau nu

Buna seara,mama a murit acum un an,nu sa sa facut taxa de succesiune iar acum neam trezit ca tata a vindut pamintul cuiva fara sa ne anunte pe noi copii lui iar acest lucru la facut desi este de 85 de ani si nu este tot timpul in deplinatatea facultatilor mintale fiind alcolic.Ce putem face in acest caz pentru a opri s-au desfiinta acest act de vinzare cumparare.?Multumesc si o seara buna la toata lumea de pe acest forum.
Cel mai recent răspuns: vali_085 , utilizator 10:25, 3 Ianuarie 2012
Buna ziua,pamintul era o mostenire a tatalui de la parintii sai dar nu avea titlu de proprietate asupra lui.Cred ca si copii sai aveam ceva drept de acolo.Va multumesc si o zii buna.
~ Conținut șters la cerere ~
Cred ca este vorba despre un teren extravilan arabil care nu este intabulat. Probabil acest teren se gaseste doar in Registrul Agricol la Primarie. In aceasta situatie nu se mai ajunge la cadastru si vanzarea se face direct in Primarie. Vanzatorului i se sterge de pe rol acea proprietate si este trecuta in Registru sub numele cumparatorului. Stiu ca suna aiurea dar este legal.
Tatal nu avea obligatia de a va intreba pe dvs. sau pe oricare dintre copii sau de a va cere acordul, era proprietatea lui si putea dispune dupa cum dorea de ea.

Un om nu are obligatia de a lasa mostenire.
vali_085 a scris:

Si inca ceva . Dl notar trebuie sa solicite un certificat psihologic persoanelor care depasesc varsta de 70 sau 75 ani

ce act normativ conține aceasta obligație a notarului?

Alte discuții în legătură

Se mai poate face succesiune ? Dorina56 Dorina56 Buna ziua, Am urmatoarea problema: 1. mama a decedat in data de 12.09.2004 2. dupa moartea ei am ramas 3 copii in viata, un nepot de la fiul decedat si ... (vezi toată discuția)
Vanzare-cumparare cu act sub semnatura privata (chitanta de mana) ContSters222775 ContSters222775 Inainte de decesul bunicii mele, in 1976, tatal meu a instrainat printr-o chitanta de mana, o casa de locuit, fara acordul expres al bunicii mele (nu exista ... (vezi toată discuția)
Schimb intre frati stefaniajohnston stefaniajohnston Buna ziua o intrebare daca puteti sa ma ajutati...dupa moartea tatalui nu am facut succesiunea suntem 4 frati o casa cu 6 camere intra in masa succesorala casa ... (vezi toată discuția)