avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1250 soluții astăzi

Joi, 6 februarie, are loc evenimentul: AI Act: De la reglementare la implementare - Ghid practic de conformare pentru companii. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... poti avea serviciu cand esti in litigiu de munca?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

poti avea serviciu cand esti in litigiu de munca?

Buna seara,
Am proces in toamna anului viitor, litigiu de munca. Am cerut reancadrarea la fosta mea banca. Insa pana atunci as vrea sa lucrez, daca voi gasi ceva. Avocatul meu insa imi spune ca la proces nu va da tocmai bine daca am serviciu si va fi mai greu sa castig salariile si poate reancadrarea. Din experienta dvs. ce parere aveti? Acum sunt somer, dar in aprilie imi va expira si nu pot sta fara nici un ban pana se va termina, plus asigurare medicala.
Multumesc frumos si La Multi ani tuturor!
:offtopic:

1. Parerea mea este ca persoana care a spus asa ceva nu era avocat.
2. Din cauza unuia ca el lumea nu prea mai vede cu ochi buni pe avocati.
:offtopic:

Valeriu, ca o completare șa pct.2 .. si nu numai din acea cauza , o parte dintre noi nu-i vede cu ochi buni pe avocati .....
Multumesc inca o data tuturor. Este chiar un avocat bun din Bucuresti. Dar spune ca daca ma voi angaja de maine sa spunem si voi castiga litigiul peste 3 ani, societatea bancara nu-mi va mai da salariile decat pana la data angajarii la alta firma. Si ca daca imi voi gasi de lucru, sa-mi gasesc cu un salariu la fel ca si la fosta firma, sau mai mare, nicidecum mai mic, altfel voi fi pierdere. In schimb numai daca voi sta acasa firma imi va da salariile, asta in caz ca voi castiga.
Societatea bancara va va plati salariile pana la data stabilita de catre instanta de judecata si nu pana la data cand v-ati angajat la un alt angajator ...
Decizie nr. 1241 din 07/10/2010

eferitoare la respingerea excepţiei de neconstituţionalitate a dispoziţiilor art. 78 alin. (1) din Legea nr. 53/2003 - Codul muncii

(Nota: art 78 alin 1 este actualul art 80 alin 1 despre care am vorbit pe pagina precedenta)

"In motivarea excepţiei de neconstituţionalitate autorul acesteia susţine, în esenţă, că textul de lege criticat este neconstituţional în măsura în care se interpretează în sensul că obligă angajatorul să despăgubească salariatul pentru desfacerea nelegală a contractului individual de muncă şi atunci când, ulterior desfacerii contractului individual de muncă, salariatul a realizat venituri din executarea unui alt contract de muncă. Astfel, consideră că, în atare condiţii, se realizează o îmbogăţire fără justă cauză a salariatului, precum şi o discriminare, fiind privilegiat salariatul."

"Examinând excepţia de neconstituţionalitate, Curtea reţine că prevederile de lege criticate au mai fost supuse controlului de constituţionalitate. Astfel, prin Decizia nr. 318 din 29 martie 2007, publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 292 din 3 mai 2007, Curtea reţinea că "textul de lege criticat are ca ipoteză concedierea unui salariat în mod netemeinic sau nelegal, fapt ce trebuie stabilit în cadrul unui proces desfăşurat cu respectarea principiului contradictorialităţii şi pe baza unui probatoriu pertinent şi convingător. Numai în urma stabilirii cu corectitudine a acestui fapt instanţa va dispune anularea măsurii de concediere şi obligarea angajatorului în culpă la plata unei despăgubiri egale cu salariile indexate, majorate şi reactualizate şi cu celelalte drepturi de care ar fi beneficiat salariatul. Lipsirea salariatului de aceste drepturi reprezintă un prejudiciu efectiv suferit, INDIFERENT DACA în perioada cuprinsă între data concedierii şi cea a reîncadrării a realizat sau nu venituri din alte surse. "

Ultima modificare: Vineri, 6 Ianuarie 2012
romascanu, moderator

Alte discuții în legătură

Reancadrare in urma unei hotarari judecatoresti Anairdagab Anairdagab Buna ziua, am fost salariata intr-o institutie bugetara iar in 2013 am fost concediata un urma desfiintarii unitatii si reorganizarii ei, perioada in care am ... (vezi toată discuția)
Somaj claris05desi claris05desi In anul 2011 am fost disponibilizat, am contestat in instanta respectiva decizie avand castig de cauza am fost reincadrat cu obligatia din partea angajatorului ... (vezi toată discuția)
Concediere nelegala brawnie brawnie Buna ziua, Am fost concediat pe motiv de restructurari de personal (desfiintarea postului) Art 65 aln.1 din Codul Muncii (legea 53/2003 republicata) Singura ... (vezi toată discuția)