avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 940 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Calcul preaviz concediere
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Calcul preaviz concediere

In cazul concedierii (motive neimputabile), durata preavizului fiind de 20 de zile lucr., termenul in cauza curge de la data comunicarii, sau incepand cu ziua urmatoare?

Multumesc.
Cel mai recent răspuns: tzipirel , utilizator 23:08, 12 Ianuarie 2009
Carnetul de munca poate fi ridicat si de titularul acestuia, nu numai de catre persoana imputernicita in acest sens :)
deci, cum eu am CM, trebuie ca in 5 zile sa rezolve, e apoi trebuie sa imi iau CM de la ITM

multumesc, sarbatori fericite !
Cel putin inspectorii ITM cu care eu am lucrat sau mai lucrez solicita o imputernicire persoanei care vine sa ridice carnetele de munca, iar un fost angajat nu va fi imputernicit de o societate pentru acest lucru.

In alta ordine de idei, nu credeti ca este de datoria inspectorului de resurse umane al societatii sa ridice carnetul de la ITM?
Daca ati merge mai des la ITM ati observa comportamentul unora dintre inspectori cand vine o alta persoana sa ridice documente decat cea cu care ei s-au obisnuit. Am simtit pe pielea mea de multe ori. Imi pare rau sa afirm acestea, dar asta este adevarul.
nikol.ilea a scris:

Cel putin inspectorii ITM cu care eu am lucrat sau mai lucrez solicita o imputernicire persoanei care vine sa ridice carnetele de munca, iar un fost angajat nu va fi imputernicit de o societate pentru acest lucru.

In alta ordine de idei, nu credeti ca este de datoria inspectorului de resurse umane al societatii sa ridice carnetul de la ITM?
Daca ati merge mai des la ITM ati observa comportamentul unora dintre inspectori cand vine o alta persoana sa ridice documente decat cea cu care ei s-au obisnuit. Am simtit pe pielea mea de multe ori. Imi pare rau sa afirm acestea, dar asta este adevarul.

Daca raspunsul se adreseaza persoanei mele , chiar m-a facut sa rad ... posibil sa fie asa cum zici tu cu mersul la ITM :hm:
In cazul in care societatea tine evidenta carnetelor de munca la sediu, atunci, da, are o persoana imputernicita sa ridice carnetele de munca depuse pentru certificare, la ITM.
Daca nu tine evidenta muncii la sediu, ci la ITM, atunci societatea depune doar actele necesare inchiderii carnetului de munca (decizie incetare, ultimul stat de plata si declaratia ITM) si fostul salariat poate sa isi ridice singur carnetul, aceasta fiind si o obligatie a lui.

Alte discuții în legătură

Cand se inregistreaza demisia? flo1982 flo1982 Buna ziua, am rugamintea de a ma ajuta cu o informatie. Mi am dat demisia in data de 15 luna aceasta, cu preaviz de 15 zile. Cand se inregistreaza aceasta ... (vezi toată discuția)
Cand tb sa-mi primesc actele de la fostul angajator? geani842003 geani842003 buna ziua! am o nelamurire....acum sunt in perioada de preaviz si mi-am predat telefonul de servici , insa eu nu stiu cand ar tb sa-mi primesc cartea de munca ... (vezi toată discuția)
Daca am renuntat la locul de munca prin neprezentare si anuntare in ultima clipa fara a -mi scire cererea de demisie imi pot recupera cartea de munca katalin-maria katalin-maria am renuntat la un loc de munca prin neprezentare,m-am dus la itm sa imi scot cartea de munca si mi-au spus sa merg la angajator sa imi semneze cererea de ... (vezi toată discuția)