Am urmatoarea problema: am lucrat la o firma din timp de 8 luni. In permanenta am fost detasat in strainatate. Pe perioada cat am lucrat nu am primit salariul in tara, iar diurna era diminuata (nu primeam cat era in statele de plata).
Ca urmare mi-am prezentat demisia fara preaviz, mentionand si motivele. Un exemplar l-am trimis pe adresa firmei prin scrisoare recomandata cu confirmare de primire iar un exemplar la ITM.
Acum administratorul ma ameninta ca ma da in judecata pentru recuperarea de daune, datorita faptului ca am parasit locul de munca.
Vreau sa stiu ce trebuie sa fac pentru a ma apara.
Va multumesc
firma ar putea cere mutarea procesului la judecatoria din judetul unde are sediul social, intrucat eu am domiciliul in Oradea iar firma este din Galati?
Asta ca sa stiu cum sa ma pregatesc. Va multumesc
Firma nu poate solicita mutarea litigiului in Galati , intrucat competenta materiala si teritoriala in cazul litigiilor de munca este reglementata de norme imperative.
Firma poate face o cerere de stramutare a litigiului , in conditiile prevazute de codul de procedura civila, art.37: Cand una din parti are doua rude sau afini pana la gradul al patrulea inclusiv printre magistratii sau asesorii populari ai instantei, cealalta parte poate cere stramutarea pricinii la o alta instanta de acelasi grad .
Stramutarea pricinii se mai poate cere pentru motive de banuiala legitima sau de siguranta publica. Banuiala se socoteste legitima de cate ori se poate presupune ca nepartinirea judecatorilor ar putea fi stirbita datorita imprejurarilor pricinii, calitatii partilor ori vrajmasiilor locale.
Revin, dupa 8 luni de asteptare s-a terminat procesul, actiunea a fost admisa, dar firma are drept la recurs. As dori sa stiu unde se va judeca recursul in cazul in care firma va face recurs, tot in Oradea sau se poate muta in Galati?
In ceea ce priveste recuperarea banilor, daca firma nu imi plateste ceea ce trebuie in termenul legal, trebuie sa apelez la un executor judecatoresc sau care ar fi procedura legala?
Va multumesc
Stramutare proces
geco
Buna ziua.
Se poate cere recursul la o alta Curte de apel dintr-un judet diferit de al Tribunalului in care s-a judecat pe fond?Unde se face o eventuala ... (vezi toată discuția)