avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 763 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... despre concediu
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

despre concediu

daca am concediu de pe 23 decembrie 2011 pana pe 10 ianuarie 2012, cu cate zile am dreptul sa mi se prelungeasca acest concediu, avand in vedere ca acest interval de timp cuprinde zile de sarbatoare nationala? astept un raspuns. va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 20:06, 6 Ianuarie 2012
freeelis a scris:

Indemnizaţia de concediu de odihnă se plăteşte de către angajator cu cel puţin 5 zile lucrătoare înainte de plecarea în concediu. ..... prin urmare, acel principiu invocat nu are nicio legatura cu presupunerea dvs ...


Fara suparare, dar indemnizatia se plateste ca suma neta, iar suma bruta aferenta se impoziteaza si intra in baza de calcul a contributiilor sociale aferente in luna in care se efectueaza CO, deci, in cazul de fata, in luna ianuarie 2012. Asta inseamna ca o cheltuiala aferenta anului 2011 se transfera in anul 2012, la fel sume din fondul de salarii pe 2011 se transfera la fondul de salarii din 2012, ceea ce contabiliceste nu se face fara motive intemeiate.


@doina_2010
Intr-adevar, sunt 5 zile lucratoare in 2011 si 6 in 2012.
Ultima modificare: Vineri, 6 Ianuarie 2012
ana-cer, moderator
Aceasta neconcordanta la care va referiti nu are nicio legatura cu subiectul acestui topic si nici cu dreptul salariatului de a efectua CO aferent lui 2011 in 2012 ... daca i s-a acceptat asa ceva , atunci inseamna ca este totul perfect ... si eu am fost in aceasta situatie si nu s-a pus problema acestei neconcordante pe care o invocati dvs ...
va multumesc tuturor pentru lamurire. am aceleasi drepturi si daca lucrez la o societate privata?
Aceleasi drepturi le aveti ....

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plata in bani a concediului de odihna neefectuat magda2004 magda2004 buna ziua! Lucrez intr-o institutie publica iar in anul 2011 nu am efectuat concediul de odihna, intrebarea este daca pot sa solicit sa-mi fie platit acest ... (vezi toată discuția)
Concediere ilegala vs. indemnizatia de concediu pe perioada concedierii ilegale codulmuncii codulmuncii daca un salariat a fost concediat ilegal si a castigat drepturile salariale de la momentul concedierii pana la reintegrarea efectiva, in aceste drepturi ... (vezi toată discuția)
Plata concediu de odihna neefectuat Ella-Elena Ella-Elena Buna ziua. La data de 01.02.2014 contractul de munca s-a incetat cu demisie, iar in data de 07.02.2014 am primit lichidarea finala, care contine salariul pe ... (vezi toată discuția)