avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1988 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Ce trebuie sa facem?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Ce trebuie sa facem?

Buna ziua,

Eu si sora mea, acum 20 de ani in urma am fost abandonati de mama noastra, aceasta plecand in Turcia si intemeindu-si acolo alta familie.
Acum cativa ani bunica noastra - mama mamei noastre - a decedat, noi ramanand in apartament.
Ne trezim acum cu avocatul mamei noastre ca a facut o actiune de anulare act mostenitor (am inteles ca cineva ii falsificase titlul de mostenitor) si ca vrea sa ne scoata din casa.
Intrebarea mea : noi, ca si copii ai mamei, deci nepotii bunicii care a decedat, nu avem niciun cuvant de spus la aceasta mostenire? Pai mama, ne va scoate di casa si va vinde, nelasandu-ne noua nimic!
Ce ar trebui sa facem?

Va multumim!
Va multumesc foarte mult!

In ce termen trebuia mama sa accepte succesiunea? Caci ea nici nu a stiut cand a murit bunica, asa mult a interesat-o familia noastra!

Nu pot face recurs si sa cer casarea sentintei deoarece acea preschimbare a datei de judecata nu a fost comunicata partilor prin citare? La apartament, nu a mai venit alta citatie, decat cea pentru termenul din noiembrie. Intre timp avocatul a facut cerere de schimbare a tremenului de judecata.

Dar nu pot ataca aceasta sentinta macar pentru a nu deveni irevocabila si in acelasi timp sa demaram actiunea in petitie de ereditate?
Aceasta noua actiune o introducem doar noi doua, copii ei sau poate si tata?
Tata are vreun drept la mostenire, ca fost sot al mamei?

Multumim din suflet!
Nu puteţi ataca acea sentinţă. Nu aţi fost parte în proces.

Tatăl nu are vocaţie succesorală. Nu o poate moşteni pe bunică.

Am inteles si va multumesc!
In ce termen trebuia mama sa accepte succesiunea?
ªase luni de la data decesului bunicii.

Fiind un termen de prescripţie, poate fi supus suspendării sau repunerii în termen. Avocatul va şti ce are de făcut. Studiaţi întîi dosarul aflat pe rol. Poate vă faceţi iluzii degeaba. Dacă există actul de acceptare...

Da, am intels!
Va multumim foarte mult pentru amabilitatea de a ne raspunde asa de clar si repede!

Alte discuții în legătură

Se poate acceptarea tacita a succesiunii dupa trecerea termenului de 6 luni ? ContSters48919 ContSters48919 Am citit in Tratatul de drept succesoral al dr. F. Deak la pag.413-423 ca nu constiuie acceptarea tacita a succesiunii: " PLATA CHELTUIELILOR DE INMORMANTARE ... (vezi toată discuția)
Situatie destul de incurcata la care solicit ajutor. ContSters68209 ContSters68209 Buna ziua. Ma confrunt cu urmatoarea problema: Bunicii mei au avut act de proprietate asupra apartamentului in care locuiesc ( cumparat in rate de la ICRAL - ... (vezi toată discuția)
Acceptarea mostenirii sebi_2102 sebi_2102 Am doua intrebari - 1.Mama a decedat intr-un accident rutier in urma cu 7 luni. Suntem 4 mostenitori - 3 frati plus tatal. Nu am deschis succesiunea in ... (vezi toată discuția)