Eu si sora mea, acum 20 de ani in urma am fost abandonati de mama noastra, aceasta plecand in Turcia si intemeindu-si acolo alta familie.
Acum cativa ani bunica noastra - mama mamei noastre - a decedat, noi ramanand in apartament.
Ne trezim acum cu avocatul mamei noastre ca a facut o actiune de anulare act mostenitor (am inteles ca cineva ii falsificase titlul de mostenitor) si ca vrea sa ne scoata din casa.
Intrebarea mea : noi, ca si copii ai mamei, deci nepotii bunicii care a decedat, nu avem niciun cuvant de spus la aceasta mostenire? Pai mama, ne va scoate di casa si va vinde, nelasandu-ne noua nimic!
Ce ar trebui sa facem?
In ce termen trebuia mama sa accepte succesiunea? Caci ea nici nu a stiut cand a murit bunica, asa mult a interesat-o familia noastra!
Nu pot face recurs si sa cer casarea sentintei deoarece acea preschimbare a datei de judecata nu a fost comunicata partilor prin citare? La apartament, nu a mai venit alta citatie, decat cea pentru termenul din noiembrie. Intre timp avocatul a facut cerere de schimbare a tremenului de judecata.
Dar nu pot ataca aceasta sentinta macar pentru a nu deveni irevocabila si in acelasi timp sa demaram actiunea in petitie de ereditate?
Aceasta noua actiune o introducem doar noi doua, copii ei sau poate si tata?
Tata are vreun drept la mostenire, ca fost sot al mamei?
Fiind un termen de prescripţie, poate fi supus suspendării sau repunerii în termen. Avocatul va şti ce are de făcut. Studiaţi întîi dosarul aflat pe rol. Poate vă faceţi iluzii degeaba. Dacă există actul de acceptare...