othellox a scris:
Nu-mi vine sa cred ca nu v-a spus nimeni ca nu puteti mosteni dupa bunica cat timp mama este in viata daca nu aveti vreun testament, iar daca aceasta nu a acceptat in termen nici dumneavoastra nu mai aveti drept la sucesiune...:O
Si acest drept de creanta pe ce cale il obtinem ?
O actiune in pretentii de la mostenitorul final (chiar daca e mama dumneavoastra), cel putin pe baza imbogatirii fara justa cauza...
themis a scris:
Mă întrebaţi dacă aveţi dreptul la moştenirea după bunica. Da, dacă mama nu a acceptat în termen succesiunea şi dacă folosirea de către dumneavoastră a bunurilor din succesiune, plata impozitelor, investiţiile făcute în acesta după moartea bunicii vor fi privite de instanţă ca acte de acceptare tacită.
Othellox, se pare că, totuşi, le-a spus cineva.
Apoi, de unde concluzia că, dacă mama lor nu a acceptat succesiunea, nici fiicele acesteia nu pot moşteni decît prin testament? Aţi găsit prevederea legală care împiedică copiii descendentului renunţător (moştenitori de gradul II, dar din clasa I) să vină la succesiune, în lipsa altor descendenţi de gradul I ? V-aş rămîne îndatorat dacă mi-aţi indica textul.
Cu toată deferenţa,
Liviu S.Bordaş