Ma intereseaza si pe mine cum anume sa ma impac in cazul unei vatamari corporale?
Are 36 zile medicale si l-am prins cand fura si mai ales imi vandaliza masina.
El a depus plangere cu autor necunoscut dupa 1 luna la parchet desi eu l-am predat Politiei.
Acum sa dispus ca pentru el incepe neinceperea urmaririi penale iar pentru mine ca sunt acuzat de vatamare corporala art 181 alin. 1 C.p.p
Sunt un om cu familie si o pozitie sociala si nu vreau sa ma tarasc in astfel de mizerii, am incercat sa ma impac , dar se pare ca omul e nebun....chiar crede ca e nevinovat acum si mai ales din cauza avocatului care il zapaceste crede ca va castiga o gramada de bani.
Va rog sa ma sfatuiti cum sa bordez problema si daca a-ti mai zuit astfel de cazuri cat sa platit pana la urma.
Am citit foarte mult pe net, m-am informat si am vazut ca puscarie nu voi face dar se pare ca am sanse sa ma aleg cu cazier asta aducand si vinovatia (daca pierd) si ma gandesc sa vand tot ca sa il las cu gura umflata sa vad de unde plateste el avocatul ala smecher.....caci se pare ca stie ce proprietati am ...de asta insista
cat a durat procesul? ca eu am unu de 1 si 3 luni si sunt parte vatamata am 50 de zile acum am inteles ca e la parchet , ce zic sa fac ei sunt 3 si eu unu
Revin pe tema asta si mai intreb inca 1 data daca aveti cunostinta cat tine un proces la Judecatorie.
De asemeni vreau sa va intreb daca stiti ce anume ar putea folosi ca sa refuzam martorii pe motiv ca au stat in sala cand Inculpatul si depunea marturie si deci au auzit tot.Spre sfarsit judecatorul sa autosesizat si cand a vazut ca sunt in sala ia dat afara.
Putem folosi vreun text de lege sa refuzam marturia lor?Nu ca ar conta caci nu au fost la fata locului dar numai ca sa le fortam mana.
De obicei dosarul "tine" in jur de un an jumate aproape doi in faza de judecata. Aici luand in calcul si faptul ca partile vor ajunge si la tribunal nu doar la judecatorie.
Cel mai bine ar fi tsa intrati pe portal.just.ro si sa selectati judecatoria dvs. pt. a va putea face o idee cat mai fidela. (scrieti vatamarea la obiectul cauzei si alegetile pe cele care reprezinta interes). Avand in vedere ca martorii au fost deja audiati aveti sanse destul de mari ca dosarul sa vi se finalizeze inainte de vacanta judecatoreasca de vara.
In cel mai rau caz instana ta ii va reaudia de martori. Oricum in faza de judecata li se cam citesc declaratiile date la politie/parchet,etc.
Sa inteleg ca deja dosarul deja se afla la judecator?
PS: Vedeti ca martorul nu trebuie sa demonstreze ca a fost la fata locului, e suficient sa zica ca a fost. E considerat martor de buna credinta pana la proba contrarie.
Vad ca va pricepeti in acest domeniu
Am incercat sa caut unde mi-ati zis dumneavoastra dar nu este actualizat...am incercat la bucuresti dar nu am gasit nimic asemanator mie
Deja sa inceput cu audierea mea ca inculpat si al celuilalt
Avem in dosar in jur de maxim 10 martori (credeti ca se va termina pana in vacanta judecatoreasca?)
Mai vreau sa va intreb daca aveti cumva cunostinte ce ar putea sa execute silit in cazul in care pierd....avem un apartament comun eu si sotia si 1 masina care deja m-am gandit sa o vand ca sa nu mai apara pe numele meu.
Daca pierd nu vreau sa-i dau nimic,....executare pe salariu nu poate sa-mi faca caci intra offshore.
Omul e nebun...a declarat ca sa batut cu unii inainte sa se intanleasca cu mine ca ia curs sange din gura dupa aia dar se tine tare ca eu i-am rupt maxilarul......
Eu sunt o persoana cu perspective in cariera...nu prea m-ar afecta cazier daca as pierde insa ma enerveaza mai tare decat sa ma afecteze.
Am uitat sa va spun ca vrea 1 miliard daune morale...ca nu a putut sa meraga la carciuma de revelion (asa a motivat....si alte altele)
De obicei daunele cerute trebuiesc justificate (cheltuieli cu avocati, imposibilitate de munca, etc) - DAR CU ACTE / CHITANTE / FLUTURASI de salariu si altele ... nu le justifica ? atunci ii aproba o suma derizorie ca despagubire - exemplul unui prieten : vatamare corporala grava (fara impacare unde partea vatamata a cerut 1 miliard) a fost obligat la plata sumei de 4000 lei, iar instanta a motivat ceva de imbogatire injusta sau ceva de genul acesta.