avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 788 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... am sanse sa castig proces cu asociatia de proprietari?
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

am sanse sa castig proces cu asociatia de proprietari?

BUNA ZIUA
As dori si eu o parere daca se poate la urmatoarea problema " locuiesc intr-un bloc cu 10 etaje , la un apartament la etaju 10. Intretinerea iarna-mi vine undeva la 6-700 lei noi -din care cam 2/3 este caldura. Caldura din aparatament este aproximativ ca si in mediu inconjurator deci lipseste cu desavarsire - eu ma incalzesc cu 2 clime care ma costa 1000-12000 lei lunar iarna. Administratoarea este in functie (se pare) doar pentru a incasa bani( nu pentru a rezolva problemele iminente din bloc) - posibil nici CET-ul sa nu furnizeze caldura la parametrii conveniti ,dar parerea mea ca si tevile din bloc fiind vechi de 30 de ani ...sunt cel putin pline de rugina ..!!! Nu se face nimic in bloc ...le convine sa dea drumu la aragaz ( doar gazul e la comun) ...si deja simt ca mi se fura banii efectiv din buzunar , de multi ani de zile. As putea sa incep un proces cu aceasta Asociatie de proprietari ???
PS : Am solicitat sa ma debransez si sa-mi instalez tremoteca si aceasta asociatie nu a fost de acord ...deci nu mi s-a aprobat !

Va multumesc
Cel mai recent răspuns: cozmin30 , utilizator 10:55, 12 Ianuarie 2012
procesul ar fi foarte simplu ...platesc agent termic ...dar beneficiez de calorifere care au 20 grade ...cineva este de vina -nu eu banuiesc( CET-ul spune ca la intrare in bloc agentul termic este conform standardelor) deci ramane asociatia de proprietari ...aceeasi care nu mi-au aprobat cererea de debransare ( si m-am interesat ca ar mai fi cateva persoane care au dorit sa se debranseze si au primit tot raspuns negativ) repet nu am nevoie de "caldura " de la CET !!! Am 2 clime de 16000BTU si ma descurc. Sunt obligat sa platesc in continuare ceva de care nu beneficiez si mai ales de cand am montat climele ..sincer nu mai am nevoie.
Comparativ este ca si cum o persoana -si instaleaza instalatie de gaz(GPL) pe masina ....dar cand alimenteaza este obligat sa cumpere si benzina !
Vedeti ca a mai fost o persoana aici pe forum.A rezolvat pana la urma.A adus un instaltor care i-az montat o pompa la subsol si spune ca acum si vecinii ii multumesc ca au mai multa caldura.
Puteti sa va debransati si gata.Asteptati si vedeti ce se intampla.Sa va dea ei pe dv in judecata.
w_v_w_v a scris:

Puteti sa va debransati si gata.

Daca sustineti ca debransarea este atat de usoara,inseamna ca nu cunoasteti conditiile legal impuse pentru procedura de debransare
A se studia atent Legea nr 325/2006 ,cap VI,sectiunea V,art 30 alin 2,4-6
Procedura de debransare este obligatorie,fara exceptii sau derogari,fiind conditionata de obtinerea acordului atat din partea furnizorului de servicii cat si din partea asociatiei de proprietari exprimat prin hotararea adunarii generale a proprietarilor

asa stiam si eu ...sa ma debransez am nevoie de acordul asociatiei + acordul furnizorului de agent termic ...nu am vrut sa fiu rautacios cu utilizatoarea "W_V_W_V" ...ca poseda o poza faina...dar daca era asa de simplu taiam eu tevile de mult...dar daca fac asta tot blocul ramane fara "caldura" ...
w vw v..debransarea ilegala poate duce la plata in continuare a caldurii.

Alte discuții în legătură

Abuz al asociatiei de proprietari saiu saiu Stau intr-un bloc in care din 39 apartamente , 5 apartamente sunt conectate la CET.In urma unei adunari cenerale la care cei prezenti au hotarat ... (vezi toată discuția)
Debransare radet bucuresti macmac macmac Suntem asociatie de scara. Avem contorizare pe scara la apa calda si caldura. Prin aceasta RADET spune ca obligatiile sale privind inlocuiri sau reparatii ... (vezi toată discuția)
Vreau sa tai tevile din apartament mark65 mark65 Din toamna trecuta sunt debransat, si am centrala de apartament, Pe ianuarie a venit de plata suma de 90 lei pentru tevile din ap,caloriferul din ... (vezi toată discuția)